BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επέτειος 150 χρόνων για την οικογενειακή επιχείρηση Pöttinger

Από τον πολυπράγμονα Franz Pöttinger το 1871 έως τους τέταρτης γενιάς επικεφαλής Klaus and Heinz Pöttinger, η αυστριακή εταιρεία έφτασε τώρα να απασχολεί σχεδόν 2000 υπαλλήλους, να διαθέτει 16 θυγατρικές και να κάνει κύκλο εργασιών 360 εκατομμύρια.

terrasem_c6_fertilizer_classic

Βασίλης Σοφός

112
0

Το έτος 2021 σηματοδοτεί την 150η επέτειο της αυστριακής οικογενειακής επιχείρησης Pöttinger. Το 1871 στο Grieskirchen, μια μικρή πόλη στην Αυστρία με σχεδόν 2.300 ψυχές, ο Franz Pöttinger ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ως κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων και στον ελεύθερό του χρόνοα ως κλειδαράς και ωρολογοποιός.



Ο Franz Pöttinger άρχισε να κατασκευάζει ένα τεμαχιστή, τον οποίο κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1875. Το 1909, πουλά την επιχείρησή του στον γιο του, Aloïs.

Στη συνέχεια, η εταιρεία απασχολούσε περίπου δέκα άτομα και κατασκευάζει μύλους φρούτων και πρέσες, αλευρόμυλους και μύλους πίτουρου, πριόνια, μηχανήματα ακονίσματος, καθώς και θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Το 1938, οι τρεις γιοι του, Heinz, Aloïs και Hans προσχώρησαν στην εταιρεία ως μαθητευόμενοι μηχανικοί, κλειδαράδες και έμποροι ηλεκτρικών.



Το επόμενο έτος, ο Aloïs ανέλαβε ένα χυτήριο ενώ μετά τον πόλεμο η εταιρεία εκσυγχρονίστηκε, ανακαινίζοντας το χυτήριο, το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα. Εκεί κατασκευάστηκε μια νέα αίθουσα για τις τσουγκράνες που βγήκαν στην αγορά το 1949. Το έτος 1951 σηματοδότησε την έναρξη της παραγωγής φορτωτών σανό.

Στην πορεία, η εταιρεία αναγκάστηκε να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο -το 1960- στην είσοδο του χωριού και συνέχισε να επεκτείνει τη γκάμα του εξοπλισμού κοπής και χόρτονομής. Το πρώτο τρέιλερ αυτόματης φόρτωσης από την Pöttinger βγήκε στη παραγωγή το 1963 και έγινε το best seller της μάρκα., αφού τον επόμενο χρόνο πουλήθηκαν 1000 τέτοια αντίτυπα.



Παράλληλα με τη μηχανή συγκομιδής Mex, η Pöttinger δούλευε επάνω στην πρώτη θεριζοαλωνιστική μηχανή που θα κατασκευαζόταν το 1972 με περισσότερους από 800 εργαζόμενους να εργάζονται εκείνη τη στιγμή για την ανάπτυξη των μηχανημάτων.



Το 1975, οι Αυστριακοί αγόρασαν ένα βαυαρικό εργοστάσιο αρότρων (Bayerischen Pflugfabirk) και σηματοδότησαν έτσι την είσοδό τους στη γερμανική αγορά και στην συγκεκριμένη κατηγορία μηχανημάτων οργώματος. Εκτός από τα άροτρα, η Pöttinger δημιούργησε καλλιεργητές και περιστροφικές σβάρνες.



Τώρα, στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης από το 1991 είναι οι Klaus και Heinz Pöttinger, η τέταρτη γενιά πλέον, ως επικεφαλής μιας εταιρείας με κύκλο εργασιών άνω των 360 εκατομμυρίων ευρώ που απασχολεί 1.900 άτομα από 33 εθνικότητες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία