BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ακόμη πιο ευέλικτα κάνει η Kubota τα μικρά τρακτέρ της σειράς B1

Η Kubota παρουσίασε την τελευταία έκδοση των μικρών τρακτέρ B1, με αναβαθμίσεις που τα κάνουν ακόμα πιο ευέλικτα ενώ τώρα επωφελούνται από μια ολοκαίνουργια πτυσσόμενη επιλογή ROPS.

1506

Βασίλης Σοφός

870
0

Όλο και περισσότερους οπαδούς βρίσκει η μικρή σειρά τρακτέρ B1 της Κubota, η οποία αποτελείται από μοντέλα για παραγωγούς οπωροκηπευτικών αλλά και αγρότες μικρών εκμεταλλεύσεων.

Το σύστημα ROPS ασφαλείας με το οποίο εφοδιάζονται τα μικρά μοντέλα είναι τοποθετημένο μπροστά από την πλατφόρμα του χειριστή, παρέχοντας ουσιαστική προστασία για εργασίες στο πεδίο, αλλά αναδιπλώνεται όταν ο χειριστής εργάζεται σε περιοχές περιορισμένης άνεσης. Αυτό μειώνει το συνολικό ύψος του τρακτέρ στα 1,41 μέτρα, κάτι που το κάνει ιδανικό για πρόσβαση σε θερμοκήπια ή χαμηλά κτίρια.



Αποφεύγεται επίσης τυχόν παρεμβολή με τα οπίσθια τοποθετημένα εργαλεία και η αναδίπλωση γίνεται απλή με την αφαίρεση δύο ακίδων στη βάση του πλαισίου ROPS. Έχουν γίνει όμως και πολλές άλλες βελτιώσεις στη σειρά Β1, με τις επιλογές κινητήρων της Kubota E-TVCS απόδοσης 18 και 24 ίππων.

Επίσης, το απλό μηχανικό κιβώτιο προσφέρει τρεις ταχύτητες προς τα εμπρός σε κάθε μία από τις τρεις σειρές, ενώ το εξαιρετικά αποτελεσματικό υδραυλικό τιμόνι βελτιώνει την ευελιξία σε στενά σημεία. Η τετρακίνηση Bevel διατηρεί την παραγωγικότητα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ η όλη αρχιτεκτονική μεγαλώνει και την απόσταση από το έδαφος.

Όπως αναφέρει η Kubota, δεν υπάρχει όριο στις εργασίες που μπορούν να φέρουν εις πέρας τα μικρά τρακτέρ B1, τα οποία διαθέτουν οπίσθιο σύνδεσμο κατηγορίας 1 και προαιρετικό μεσαίο pto για χλοοκοπτικό, συγκεκριμένα για το μοντέλο B1181 18 ίππων.



Ο μπροστινός φορτωτής LA213 μπορεί επίσης να προσαρμοστεί για το μοντέλο B1181 για τη διαχείριση υλικών σε εργασίες γύρω από το αγρόκτημα. Στο τομέα της άνεσης, η Kubota έχει μεριμνήσει ώστε ο χειριστής να έχει εύκολη πρόσβαση ενώ το πάτωμα είναι επενδυμένο με σκληρό ανθεκτικό καουτσούκ.

Για τον χειρισμό υπάρχει μια σαφής διάταξη των μοχλών ελέγχου, με μια έξυπνη θήκη να κρατά κινητά τηλέφωνα ή ποτήρια, δίνοντας πόντους στην παρεχόμενηΣημειωτέον ότι εξίσου εύκολη είναι η πρόσβαση στον κινητήρα για την καθιερωμένη συντήρηση του τρακτέρ. Έτσι, το καπό ανυψώνεται ομαλά, οι πλευρικοί προφυλακτήρες απομακρύνονται και η μπροστινή μάσκα βγαίνει για να αποκαλύπτει πλήρως τον κινητήρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία