BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο της ψεκαστικό με τη τεχνολογία See & Spray της Blue River παρουσίασε η John Deere

Η εταιρεία λανσάρει το πρώτο προϊόν στη σειρά See & Spray Select, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Southern Queensland στην Αυστραλία. Το See & Spray Select είναι μια εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή διαθέσιμη στα νέα ψεκαστικά 400 και 600 Series.

54ANT2P67BDAVES4P7BFAYBWFU

Βασίλης Σοφός

41
0

Από την εξαγορά της Blue River Technologies το 2017, η John Deere γνωστοποίησε δημοσίως για την πρόθεσή της να αναπτύξει λύσεις εφαρμογών ψεκασμού ανά φυτό με απόλυτα ακρίβει. Τώρα, η εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο προϊόν στη σειρά See & Spray Select, το οποίο είναι το αποτέλεσμα μιας αναπτυξιακής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Southern Queensland στην Αυστραλία. Το See & Spray Select είναι μια εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή διαθέσιμη στους νέους ψεκαστήρες 400 και 600 Series.



«Παρουσιάζουμε το πρώτο μας προϊόν στη σειρά See & Spray και αυτό θα είναι ένα ταξίδι. Περιμένουμε ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αυτό το πρώτο προϊόν και θα συζητηθούν πολλά πράγματα τα επόμενα δύο, τρία και τέσσερα χρόνια», λέει η εταιρεία. Με τη τεχνολογία αυτή το ψεκαστικό ανιχνεύει ένα αναπτυσσόμενο φυτό και ψεκάζει επιλεκτικά μια στοχευμένη εφαρμογή. Το σύστημα See & Spray καταγράφει εικόνες πεδίου με 27 ή 36 κάμερες και συλλέγει τους χάρτες και τα δεδομένα που πρόκειται να αξιοποιήσει.

Εάν ο χειριστής το επιθυμεί, μπορεί να μεταβεί από το See & Spray σε ευρύ ψεκασμό μέσω ενός διακόπτη στην καμπίνα. Σε έρευνα 75.000 στρέμματα, το See & Spray Select μπορεί να προσφέρει μια μέση μείωση ζιζανιοκτόνων κατά 77%, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει στους αγρότες να ανακατανείμουν τα προηγούμενα έξοδα εισροών σε άλλες περιοχές ενώ το σύστημα θα δώσει στους καλλιεργητές την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πιο σύνθετα μίγματα από ό, τι ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν.

«Συνηθίζαμε να καλλιεργούμε σε ένα χωράφι, μετά σε ζώνες και μετά σε σειρές, ενώ στόχος μας είναι να διαχειριζόμαστε τα φυτά ένα-ένα, λέει η εταιρεία, η οποία ξεκινά να χρησιμοποιεί ευρέως τη τεχνητή νοημοσύνη ανοίγοντας νέους δρόμους σε όλους τους κλάδους της γεωργίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία