BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Weed-It: Το πρώτο σύστημα ψεκασμού ακριβείας με πιστοποίηση AEF

Μέσω του Isobus, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το σύστημα Weed-It από το τερματικό τους στο τρακτέρ ή το αυτοκινούμενο ψεκαστικό και να αποτρέπουν τον περιττό ψεκασμό με έλεγχο τμημάτων.

WEEDit-selective-spray-technology_0118-copy__1_

Βασίλης Σοφός

103
0

Το Weed-It περνά με επιτυχία το «τεστ» Isobus του Ιδρύματος Ηλεκτρονικής Βιομηχανίας Γεωργίας (AEF). Έτσι, γίνεται επίσημα πιστοποιημένο για λειτουργίες Isobus και το πρώτο σύστημα ψεκασμού ακριβείας που αποτελεί μέρος της βάσης δεδομένων AEF Isobus. Το Weed-It αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρεία Rometron.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιονδήποτε τύπο και επωνυμία ψεκαστικού με πλάτος εργασίας έως 36 μέτρα. Με τρεις μεθόδους εφαρμογής Το σύστημα ανιχνεύει ζιζάνια στο χωράφι χρησιμοποιώντας αισθητήρες και ψεκάζει μόνο τα ζιζάνια.



Σύμφωνα με την Rometron, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση έως και 90% σε κόστος χημικών. Στις λειτουργίες του περιλαμβάνονται τρεις διαφορετικές μέθοδοι εφαρμογής. Το Spot Spray στοχεύει σε όλο το ζωντανό υλικό σε αγρανάπαυση.



Το Dual Spray προσφέρει χαμηλό ποσοστό εφαρμογής και μεγαλύτερο ποσοστό σε κάθε ζιζάνιο που ανιχνεύεται. Στη λειτουργία Full Coverage οι καλλιεργητές μπορούν να εφαρμόσουν κάθε τύπο ζιζανιοκτόνου, εντομοκτόνου και μυκητοκτόνου με τεχνολογία PWM (έως 200 Hz).



Τους τελευταίους μήνες, η Rometron εργάζεται μάλιστα επάνω στη λειτουργικότητα του Isobus, στο πλευρό του ειδικού σε εφαρμογές με Isobus WDSA, περνώντας όλες τις εξετάσεις του «Isobus Test Center» στο Όσναμπρουκ (Γερμανία).

Τα οφέλη του συστήματος συνοπτικά

Η εφαρμογή Isobus στο σύστημα Weed-It αποτελείται από τρία κύρια χαρακτηριστικά:

-Τερματικό (UT): έλεγχος του Weed-It από την οθόνη του τρακτέρ ή του αυτοκινούμενου ψεκαστικού.

-Έλεγχος τμημάτων (TC-BAS και TC-SC): για να αποφευχθεί η επικάλυψη ήδη ψεκασμένων τμημάτων του χωραφιού, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει από το τερματικό του τρακτέρ ή του αυτοκινούμενου ψεκαστικού ποιοι αισθητήρες Weed-It πρέπει να ψεκάζουν και ποιοι όχι.

-Χαρτογράφηση ζιζανίων (TC-GEO): όλα τα μέρη του πεδίου όπου ένα ζιζάνιο χτυπήθηκε από το WEED-IT, αναφέρονται στο τερματικό για να δημιουργηθεί ένας «χάρτης ζιζανίων». Εάν όλες οι περαιτέρω δοκιμές πεδίου πάνε σύμφωνα με το πλάνο, η εφαρμογή Weed-It αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη από τα μέσα του 2021.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία