BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Sold out» το τρίτης γενιάς ρομπότ ζιζανιοκτονίας της Carbon Robotics

Η εταιρεία κατασκευής αυτόνομων ρομποτικών συστημάτων, Carbon Robotics, κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας laser παρουσιάζοντας το τρίτης γενιάς και μαζικής παραγωγής ρομπότ ζιζανιοκτονίας, το οποίο για το 2021 είναι ήδη κατοχυρωμένο, με την εταιρεία να ετοιμάζει τα επόμενα αντίτυπα.

CarbonRobotics_weeder-watermark_sunset-isofront_16-9_2500px_80

Βασίλης Σοφός

29
0

Το Autonomous Weeder, νέο ρομπότ της Carbon Robotics αξιοποιεί τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την τεχνολογία laser για την ασφαλή και αποτελεσματική οδήγηση σε πεδία με σκοπό τον εντοπισμό, τη στόχευση και την εξάλειψη των ζιζανίων.

Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες, το ρομπότ αυτό χρησιμοποιεί laser υψηλής ισχύος για την εξάλειψη των ζιζανίων μέσω θερμικής ενέργειας, χωρίς να διαταράσσει το έδαφος, επιτρέποντας στους αγρότες να χρησιμοποιούν λιγότερα ζιζανιοκτόνα για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων φυτών, βελτιώνοντας παράλληλα την αξιοπιστία και την προβλεψιμότητα του κόστους και την απόδοση των καλλιεργειών, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. «Η τεχνολογία AI προσφέρει αποτελεσματικότητα σε μια ποικιλία βιομηχανιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που την εφαρμόζουμε στη γεωργία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Carbon Robotics, Paul Mikesell.



«Οι αγρότες, και άλλοι παράγοντες της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, καινοτομούν τώρα περισσότερο από ποτέ, με σκοπό να τρέφουν τον κόσμο ασταμάτητα. Ο στόχος μας στην Carbon Robotics είναι να δημιουργήσουμε εργαλεία που αντιμετωπίζουν τα πιο δύσκολα προβλήματά αυτών των ανρθώπων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ζιζανίων και της εξάλειψής τους», λέει ο ίδιος.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Carbon Robotics έχει σχεδιαστεί για καλλιέργειες σειρών με 200 στρέμματα έως δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Στόχος είναι το ένα ρομπότ να καλύπτει 15-20 στρέμματα την ημέρα, αναλαμβάνοντας πολλές εργασίες που γίνονται από υπαλλήλους.

Από την ίδρυσή της, το 2018, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με τους αγρότες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της, η οποία υποστηρίζει την αποτελεσματική και αποδοτική εξάλειψη των ζιζανίων ακόμη για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Τα ρομπότ έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σε αγροκτήματα ειδικών καλλιεργειών, δουλεύοντας σε χωράφια με ποικιλία καλλιεργειών, όπως μπρόκολο και κρεμμύδια.



«Αυτή είναι μια από τις πιο καινοτόμες και πολύτιμες τεχνολογίες που έχω δει ως αγρότης», δήλωσε ο James Johnson της Carzalia Farm, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Carbon Robotics στο αγρόκτημά του. «Περιμένω από τα ρομπότ να προχωρήσουν σε μαζικότερες εφαρμογές, αν σκεφτεί κανείς πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας, όπως η υπερβολική χρήση χημικών», αναφέρει ο ίδιος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μοντέλα του 2021 έχουν ήδη εξαντληθεί, αλλά νέα μοντέλα για την περίοδο ανάπτυξης του 2022 είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία.

Η Carbon Robotics προσφέρει παράλληλα της δυνατότητα μίσθωσης, η οποία καθιστά τα ρομπότ πιο προσιτά σε μικρότερα αγροκτήματα με λιγότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διερευνά νέα μοντέλα και δυνατότητες για τα ρομπότ με στόχο να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία σε μια ποικιλία εργασιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία