BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με υδραυλικό σύστημα κίνησης του πίσω άξονα τα ψεκαστικά Landquip PowerTrac

Η βρετανική κατασκευάστρια τοποθετεί ένα αυτόνομο υδραυλικό σύστημα κίνησης που μεταδίδει έως και 130 ίππους στον άξονα του ψεκαστικού και αυτό είναι μόνο ένα από κύρια σημεία αναβάθμισης των νέων ψεκαστικών PowerTrac.

20__05_powertrac_applying_suspension_fertiliser_at_1200_l_per_ha_directly_onto_ploughed_land_2

Βασίλης Σοφός

267
0

Μετά από ένα χρόνο έρευνας και ανάπτυξης, τα νέα συρόμενα ψεκαστικά PowerTrac της Landquip έρχονται στην αγορά με χωρητικότητα 6000, 7000 και 8000 λίτρων και ένα νέο πνευματικό σύστημα ανάρτησης. Μεγάλο βήμα κάνει όμως η βρετανική κατασκευάστρια στο πίσω μέρος του μοντέλου, τοποθετώντας στο τελευταίο ένα αυτόνομο υδραυλικό σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί ανίχνευση φορτίου, έχει υψηλή ροπή, αντλία αξονικού εμβόλου που λειτουργεί στις 1000 σ.α.λ. από το PTO του τρακτέρ.



Το έξυπνο σύστημα τροφοδοσίας έχει δύο εμπρός και δύο αντίστροφες ταχύτητες που τροφοδοτούν τον άξονα με ταχύτητα έως και 18 χλμ./ώρα στο πεδίο. Η εταιρεία λέει ότι τα νέα μοντέλα προσφέρουν καλύτερη κατανομή βάρους και λιγότερη συμπύκνωση εδάφους συγκριτικά με τα αυτοκινούμενα μηχανήματα που φέρουν το βάρος τους σε δύο άξονες. Έχοντας τρεις άξονες, η δύναμη έλξης που απαιτείται για την προώθηση του συνδυασμού μοιράζεται μεταξύ έξι τροχών, κάτι που, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη ολίσθηση, διαταραχές του εδάφους και συμπίεση.

Υποστηρίζεται επίσης ότι είναι ασφαλέστερο στις πλαγιές των λόφων, καθώς οι τροχοί του τρακτέρ είναι λιγότερο επιρρεπείς σε απώλεια πρόσφυσης και αυτό θεωρείται πλεονέκτημα όταν αναστρέφονται σε γωνίες του ακρωτηρίου.

Το τιμόνι (γωνία 20 μοιρών) ή οι άξονες διεύθυνσης μπορούν να καθοριστούν με επιλογές πλάτους τροχιάς από 1,8 έως 2,0 μέτρα. Τα αερόφρενα είναι στον βασικό εξοπλισμό (επιλογή για ABS), με το ψεκαστικό να διαθέτει ελαστικά 710 / 70R38 VF MultiFlex Vredestein. Η απόδοση της αντλίας ψεκασμού είναι 450, 700 ή 1300 λίτρα/λεπτό και η εταιρεία επιβεβαιώνει ποσοστά εφαρμογής έως και 1400 λίτρα/10 στρέμματα με 12 χλμ./ώρα.



Να πούμε ότι η γκάμα PowerTrac διατίθεται από τον βασικό εξοπλισμό με με ανακυκλοφορία πίεσης στην μπούμα και ψεκασμό πεπιεσμένου αέρα για να ωθήσει τα χημικά πίσω στη δεξαμενή ή έξω από τα ακροφύσια πριν από το ξέπλυμα ή το πλύσιμο. Το σύστημα ανακυκλοφορίας Poziflow έχει αναπτυχθεί περαιτέρω για να εξασφαλίσει ομοιόμορφη κατανομή και ίση πίεση σε ολόκληρο το βραχίονα ανεξάρτητα από τον όγκο της εφαρμογής, και όπως με όλα τα μεγάλα ψεκαστικά της Landquip, το PowerTrac είναι εξοπλισμένο με βραχίονες αλουμινίου μέγιστυ πλάτους 44 μέτρων.

Ο σταθμός πλήρωσης περιλαμβάνει βαλβίδες από ανοξείδωτο χάλυβα και ένα επαγωγικό μπολ 30 λίτρων. Επίσης, η έγχρωμη οθόνη περιλαμβάνει σύστημα τμημάτων αυτόματης εναλλαγής αέρα από GPS, έλεγχο μεταβλητού ρυθμού και χαρτογράφηση κάλυψης. Η λίστα επιλογών περιλαμβάνει, τέλος, ένα αυτόματο σύστημα λίπανσης και σύστημα αυτόματης πλήρωσης ελαστικών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία