BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Schmotzer Venterra 2K: Ηχηρή αλλαγή σελίδας στην μηχανική ζιζανιοκτονία

Ο Γερμανός κατασκευαστής Schmotzer Hacktechnik ανέπτυξε περαιτέρω τις μηχανικές τσάπες του -πλέον εξαγορασμένος από τον Όμιλο Amazone στα τέλη του 2018-. Το τελευταίο μοντέλο, το Venterra 2K, φέρνει, όπως λέει η ίδια η Schmotzer, την επανάσταση στην μηχανική ζιζανιοκτονία.

6066c4ee4f1f771f__1_

Βασίλης Σοφός

53
0

Το θέμα συζήτησης γύρω από τη νέα τσάπα Venterra 2K της Schmotzer εστιάζει σίγουρα στο πλαίσιο που αυτή διαθέτει, το οποίο προέρχεται από σπαρτική ακριβείας της Amazone. Παρέχοντας σχεδόν 1,0 μέτρεο απόσταση από το έδαφος, η Schmotzer εκτιμά ότι το διάκενο των 50 εκατοστών κάτω από τα πτερύγια των παραλληλόγραμμων ανοίγουν νέες δυνατότητες για μηχανική ζιζανιοκτονία αραβοσίου και φασολιών σε μεταγενέστερα στάδια ανάπτυξης.



Διαθέσιμο σε πλάτος εργασίας από 4,5 έως 6,75 μέτρα, στις σωστές συνθήκες, το Venterra μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητες έως και 15 χλμ./ώρα. Ζυγίζοντας περίπου 2,3 τόνους, η συμπαγής αυτή τσάμοα μπορεί να διαμορφωθεί για πλάτη σειράς 45, 50 και 75 εκατοστών ενώ οι σειρές των φυτών αναγνωρίζονται από μια κάμερα σε συνδυασμό με ένα αυτόματο συρόμενο πλαίσιο.



Τα εργαλεία που ακολουθούν, όπως οι τροχοί, οι δίσκοι με ράβδους και οι σβάρνες, τοποθετούνται σε ένα δεύτερο παραλληλόγραμμο, το οποίο, όπως και το πρώτο, έχει ρουλεμάν χωρίς ανάγκη συντήρησης. Αυτό το δεύτερο έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί το περίγραμμα του εδάφους με το σύστημα ταχείας αλλαγής που διαθέτει να μειώνει την αλλαγή των πλακών μαχαιριών σε μόλις λίγα λεπτά.



Το σύστημα τμήματος ελέγχου λειτουργεί είτε μέσω του τερματικού λειτουργίας του τρακτέρ είτε του Amatron 4 και παρέχει έναν τρόπο εργασίας χωρίς ζημιές κατά την οδήγηση στο κεφαλάρι ή σε σφήνες. Η εταιρεία υπόσχεται ότι οι καλλιέργειες ύψους μισού μέτρου μπορούν να επεξεργαστούν στις άκρες χωρίς ζημιά, ακόμη και όταν το μηχάνημα είναι στο κεφαλάρι. Και αυτό χάρη στην αλληλεπίδραση με το SectionControl (σύστημα ελέγχου τμήματος).



Ένας νέος σχεδιασμός των παραλληλόγραμμων μαζί με το νέο πλαίσιο στήριξης δύνανται να διαχειρίζονται υψηλό φορτίο σε μεγάλες περιοχές και με πολύ υψηλή ταχύτητα εργασίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά Venterra 2K διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, διαθέσιμες τη νέα σεζόν του 2022.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία