BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Διαχείριση του εδάφους σε κάθε εκατοστό πεδίου πετυχαίνει η Case με τη νέα σουίτα AFS Soil Command

Το νέο σύστημα διαχείρισης εδάφους Case IH AFS Soil Command με τη τεχνολογία συνταγής άροσης επιτρέπει στους παραγωγούς να διαφοροποιούν τις ρυθμίσεις καλλιέργειας με βάση τους μεταβαλλόμενους τύπους εδάφους, τις συνθήκες του αγρού, τις πρακτικές διατήρησης και την τοπογραφία, μια πρακτική που έρχεται να προστεθεί στις ήδη προηγμένες λειτουργίες του συστήματος AFS Soil Command.

Nutri-Tiller_955_Precision_Air_2355_Steiger_500_GWSP-0527_04-16

Βασίλης Σοφός

17
0

Πλάι στις τεχνολογίες ανίχνευσης σπόρων προς σπορά, αγρονομικού ελέγχου και χαρτογράφησης, για τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας του σπόρου για παραγωγικότητα φύτευσης, η Case προσθέτει και την νέα τεχνολογία μεταβαλλόμενων ρυθμίσεων στην άροση του εδάφους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την τεχνολογία συνταγής άροσης AFS Soil Command, οι παραγωγοί μπορούν να προσαρμόσουν τη διαχείριση του εδάφους στις μοναδικές ανάγκες των χωραφιών τους. Όταν χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, ένα κάθετο εργαλείο επεξεργασίας σε χωράφια με πολύ διαβρώσιμες ζώνες, το AFS Soil Command επιτρέπει στον χειριστή να κινείται σε βαθύτερα βάθη για να διαχειριστεί βαριά κάλυψη υπολειμμάτων και τόσο ρηχά όσο ο ίντσες σε περιοχές που πρέπει να διατηρήσει ο διαχειριστής του πεδίο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους παραγωγούς να αντιμετωπίσουν τη συμπύκνωση δίνοντας στους χειριστές τη δυνατότητα να κινηθούν βαθύτερα για να σπάσουν το στρώμα συμπύκνωσης με ένα σκληρό εργαλείο πρώτης καλλιέργειας και να δουλέψουν το χώμα λιγότερο επιθετικά σε άλλες περιοχές για διατήρηση του εδάφους.



Παράλληλα, μέσω του Advanced Farming Systems (AFS) Connect, ένας διαχειριστής αγροκτήματος, σύμβουλος ή γεωπόνος μπορεί να δημιουργήσει χάρτες συνταγών που επιτρέπουν την αυτόματη προσαρμογή του μηχανήματος για την επίτευξη μεταβαλλόμενων στόχων εδάφους σε έναν τομέα. Κάθε πτυχή του εργαλείου άροσης μπορεί να εγγραφεί με διαφορετικές συνταγές, οπότε ολόκληρο το εργαλείο -όχι μόνο το βάθος-, συντονίζεται και παρακολουθείται με ακρίβεια.

Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, οι παραγωγοί μπορούν να συλλέξουν και να προβάλλουν τα κατάλληλα δεδομένα για καλύτερες γεωπονικές γνώσεις σχετικά με το AFS Connect. Μέσω της πλατφόρμας για υπολογιστές ή φορητές συσκευές, οι παραγωγοί μπορούν έτσι να οπτικοποιήσουν και να αναθεωρήσουν διάφορα επίπεδα γεωπονικών πληροφοριών - συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που έχουν καταγραφεί από το AFS Soil Command - για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων κατά το υπόλοιπο της καλλιεργητικής περιόδου και για την επόμενη.

Aγρονομική έρευνα της Case IH για αυξημένη παραγωγικότητα

Οι συνταγές επεξεργασίας του AFS Soil Command συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του εδάφους, λέει η κατασκευάστρια. Με τη δυνατότητα μεταβολής και αύξησης της ταχύτητας όπως επιτρέπουν οι συνθήκες, οι χειριστές μπορούν να καλύψουν περισσότερα στρέμματα. Επιπλέον, η τεχνολογία συνταγογράφησης μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της φθοράς του εξοπλισμο - και στη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου συνεπώς- καθώς το μηχάνημα προσαρμόζεται στις ακριβείς συνθήκες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία