BACK TO
TOP
Τεχνολογία

SITEVI 2021: Ματιά στο μέλλον της οινοπαραγωγής με τη New Holland και τον οίκο Pininfarina

Στην έκθεση SITEVI 2021, που διοργανώνεται στην Γαλλία (30/11 έως 2/12), η New Holland αποκαλύπτει τα σχέδια του αμπελουργικού μηχανήματος Straddle Tractor Concept, μιας πλατφόρμας ειδικά σχεδιασμένης για στενούς και απαιτητικούς αμπελώνες, εκεί όπου μερικές φορές τα σταφύλια μαζεύονται ακόμη και με το χέρι.

261980048_10159465130845837_7692459222798279953_n

Βασίλης Σοφός

166
0

Το μέλλον της συγκομιδής και προστασίας των απαιτητικών αμπελώνων αποκαλύπτει η New Holland με τον οίκο σχεδιασμού Pininfarina να οπτικοποιεί την φαντασία της στα πλαίσια της έκθεσης SITEVI 2021. Στην μεγάλη διοργάνωση για τον οίνο και την οινοπαραγωγή η εταιρεία παρουσιάζει το καινοτόμο Straddle Tractor Concept, ένα «τρακτέρ» ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των στενών αμπελώνων που χαρακτηρίζουν τις εκλεκτές οινοπαραγωγικές περιοχές.



Το μηχάνημα αυτό, όπως λέει η ίδια, προορίζεται για σταφύλια που καλλιεργούνται σε σειρές πλάτους μικρότερου του ενάμιση μέτρου, συχνά σε απότομες πλαγιές και σε μικρούς αμπελώνες. Σε αυτές τις συνθήκες, τα σταφύλια μαζεύονται ακόμη και με το χέρι και οι περισσότερες εργασίες συντήρησης γίνονται με τρακτέρ που κινείται πάνω από τις σειρές. Για την ανάπτυξη του Straddle Tractor Concept, η New Holland συνεργάστηκε με τον οίκο Pininfarina, «ανοίγοντας μια νέα εποχή για τους πιο στενούς αμπελώνες».



Ο οίκος Pininfarina, όπως πολύ καλά ξέρει, ανέπτυξε ένα φουτουριστικό σχέδιο γύρω από μια καμπίνα υψηλής άνεσης, υψηλής ασφάλειας και έτοιμη για ηλεκτρική πρόσφυση σύμφωνα με τη στρατηγική της New Holland, Clean Energy Leader.



Ο σχεδιασμός του μπροστινού μέρους του μηχανήματος συνδυάζει τη λειτουργικότητα με το στυλ. Είναι φαρδύ στην κορυφή και λεπτυνόμενο στο κάτω μέρος, κάνοντας έμμεση αναφορά στους κορυφαίους οινοπαραγωγούς που αποτελούν την κύρια πελατειακή βάση.



Αυτό το σχήμα, μαζί με το άπλετο γυαλί, παρέχει στον χειριστή εξαιρετική ορατότητα στα κλήματα και τριγύρω. Η συνολική εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζει για τις ρέουσες και δυναμικές γραμμές εμπνευσμένες από τα αυτοκίνητα, με το πλαίσιο που εξέχει να προσδίδει και μια σπορ εμφάνιση ταυτόχρονα. Το σχήμα της καμπίνας, με γωνία προς την κατεύθυνση της διαδρομής, συμπληρώνει μάλιστα και το δυναμισμό του μηχανήματος.



Το εσωτερικό είναι εύκολα προσβάσιμο χάρη στη μεγάλη ενιαία πόρτα και το περιστρεφόμενο κάθισμα, δύο στοιχεία που προσφέρουν ένα εξαιρετικά άνετο περιβάλλον. Η χρήση ξύλου συμβάλλει στη βελούδινη, πολυτελή αίσθηση της καμπίνας και συνδέεται -ξανά- με την οινοπαραγωγή και το ξύλο των βαρελιών κρασιού.



Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της New Holland, δήλωσε: «Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα προσφέρει μια ματιά στο μέλλον για το οποίο μπορούν να φιλοδοξούν οι αμπελουργοί με στενούς αμπελώνες υψηλής αξίας. Είναι το αποτέλεσμα της μακράς ιστορίας της αριστείας της New Holland στους αμπελώνες σε όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη καινοτομία του θρυλικού οίκου σχεδιασμού Pininfarina. Είναι απόδειξη της συνεχούς προσπάθειας της New Holland να αναπτύσσει νέες λύσεις για να καλύψει τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών μας και προμηνύει μια περαιτέρω επέκταση της εκτεταμένης προσφοράς μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία