BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα στην EuroTier 2022 για το πρώτο Manitou με διεύθυνση μέσω τζόιστικ

Η Manitou λανσάρει το νέο τηλεσκοπικό φορτωτή NewAg XL στη διεθνή έκθεση κτηνοτροφίας Eurotier με τα βλέμματα να στρέφονται στο μικρό τζόιστικ που δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, καταφέρνει να μειώσει την κόπωση του χειριστή και να αυξήσει την ασφάλεια.

Manitou-MLT850-AVGFB_V3

Βασίλης Σοφός

305
0

Το νέο Manitou MLT 850-145V+ κάνει πρεμιέρα στην έκθεση EuroTier και το ενδιαφέρον στρέφεται σίγουρα στο σύστημα διεύθυνσης mini joystick που εισάγει η εταιρεία στο μοντέλο. Η Manitou εκτιμά ότι η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνική μειώνει την κόπωση του χειριστή και τον κίνδυνο μυοσκελετικών διαταραχών που συνδέονται με την επαναλαμβανόμενη χρήση του τιμονιού. Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αλλά όχι ακόμη εγκεκριμένο για χρήση στο δρόμο, το τιμόνι-τζόιστικ θεωρείται σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά την εργονομία και την παραγωγικότητα.



Το MLT 850, είναι το τέταρτο μοντέλο στη σειρά NewAg XL, μετά την προηγούμενη κυκλοφορία των MLT 841, 1041 και 961. Με ικανότητα φορτίου 5 τόνων και ύψος ανύψωσης 7,6 μέτρα, το δυνατό μοντέλο φέρει ένα κινητήρα Stage V 141 ίππων.



Συνδυασμένο με το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο M-Vario Plus, το MLT 850 αναπτύσσει τη μέγιστη ροπή των 602 Nm στις 1500 σ.α.λ., ενώ η υδραυλική παροχή είναι 200 λ./λ. Το JSM Autopower προσαρμόζει επίσης αυτόματα τις απαιτούμενες στροφές κινητήρα στις υδραυλικές κινήσεις για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης καυσίμου περιλαμβάνουν το Stop & Start, το οποίο σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το μηχάνημα είναι ακινητοποιημένο. Το αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο αέρα που βρίσκεται πάνω από το χώρο του κινητήρα μειώνει τη συχνότητα καθαρισμού του κύριου φίλτρου αέρα και ο χώρος του κινητήρα ανοίγει σε δύο μέρη για εύκολη πρόσβαση στα κύρια εξαρτήματα. Επίσης, περιλαμβάνεται πάνελ ταχείας απελευθέρωσης για να διώξει τα υπολείμματα και τη σκόνη μπροστά από το ψυγείο.



Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την κάμερα HighView, που είναι εγκατεστημένη στο επάνω μέρος της μπούμας, για να επιτρέπει στον χειριστή να παρακολουθεί το επίπεδο πλήρωσης του τρέιλερ απευθείας από την καμπίνα. Τα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα είναι χαμηλά -69dB- και ο φωτισμός κάτω από την πόρτα κάνει την είσοδο και την έξοδο από την καμπίνα πιο ασφαλή στο σκοτάδι. Η λίστα επιλογών περιλαμβάνει σύστημα αυτόματης λίπανσης και σύστημα διπλής κάμερας για προβολή 360° γύρω από το μηχάνημα στην οθόνη του ταμπλό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία