BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το New Holland Straddle Tractor νικητής σε γερμανικά βραβεία σχεδιασμού

Το πρωτότυπο μηχάνημα, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση SITEVI 2021, τιμάται τώρα από το θεσμό German Design Awards 2023 στην κατηγορία «Excellent Product Design».

Στιγμιοτυπο_οθονης_2022-12-15__10_00_35_μμ

Βασίλης Σοφός

969
0

Το Straddle Tractor Concept της New Holland, ένα καινοτόμο αυτοκινούμενο μηχάνημα συγκομιδής του αμπελοοινικού κλάδου, είναι ο νικητής του χρυσού μεταλλίου στο θεσμό German Award Design 2023 και στην κατηγορία για τα εξαιρετικής σχεδίασης προϊόντα.

Το Straddle Tractor Concept, το οποίο αποκαλύφθηκε στη SITEVI 2021 είναι αποτέλεσμα της New Holland Agriculture και του Pininfarina, του διεθνώς αναγνωρισμένου οίκου σχεδιασμού. Η ιδέα έχει αναπτυχθεί και παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο, όπου δείχνει το συγκεκριμένο μηχάνημα να αποδεικνύει τη χρησιμότητά του στις απαιτήσεις των στενών αμπελώνων.



Αυτές οι εργασίες παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας, υψηλής αξίας από σταφύλια που καλλιεργούνται σε σειρές πλάτους μικρότερου του ενάμιση μέτρου, συχνά σε απότομες πλαγιές και σε μικρούς αμπελώνες. Σε αυτές τις συνθήκες, τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και οι περισσότερες εργασίες συντήρησης της αμπέλου γίνονται με τρακτέρ που κινείται πάνω από τις σειρές.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός που αναπτύχθηκε από την Pininfarina συνδυάζει ασφάλεια, άνεση και τεχνολογία: είναι εμπνευσμένο από το σχήμα ενός ποτηριού σαμπάνιας – ψηλό, φαρδύ στο πάνω μέρος και λεπτυνόμενο προς τα κάτω – ως φόρο τιμής στους εκλεκτούς οινοποιούς ειδικών περιοχών.



Η καμπίνα είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από γυαλί, παρέχοντας στον χειριστή εξαιρετική ορατότητα στις κληματαριές και έχει γωνία προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, προσθέτοντας δυναμισμό στη σχεδίαση. Η συνολική εξωτερική εμφάνιση του μηχανήματος ξεχωρίζει για τις ρέουσες και δυναμικές γραμμές εμπνευσμένες από τα φουτουριστικά αυτοκίνητα, ενώ το προεξέχον πλαίσιο προσδίδει σπορ εμφάνιση.

Το εσωτερικό διαθέτει μια μεγάλη ενιαία πόρτα και περιστρεφόμενο κάθισμα, με τη χρήση ξύλου να συμβάλλει στη βελούδινη, πολυτελή αίσθηση της καμπίνας, θυμίζοντας πάλι βαρέλια κρασιού.



Σύμφωνα με τη μακροχρόνια και συνεχώς αυξανόμενη δέσμευση της New Holland Agriculture σε όλες τις πτυχές της βιώσιμης γεωργίας και τη στρατηγική της μάρκας Clean Energy Leader, η ιδέα έχει δημιουργηθεί ως έτοιμη για την ηλεκτρική έλξη, για ένα μέλλον μηχανών με εναλλακτική ενέργεια.



Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της μάρκας της New Holland Agriculture είπε: «Το επαναστατικό Straddle Tractor Concept είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ειδικών στην αντίστοιχη περιοχή τους, οι οποίοι προσφέρουν κομψό σχεδιασμό, εξαιρετική καινοτομία και μια ιδέα-όραμα για μηχανήματα στη γεωργία. Είναι τιμή για τη New Holland να λάβει αυτό το απροσδόκητο βραβείο, μας κάνει ακόμη πιο πρόθυμους να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ασφαλή, άνετα, υψηλής ποιότητας και φυσικά καλοσχεδιασμένα μηχανήματα», σημείωσε ο ίδιος.



Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού είναι το διάσημο βραβείο που απονέμεται από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού, την αρχή σχεδιασμού και επωνυμίας της Γερμανίας με έδρα τη Φρανκφούρτη. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής σχηματίζουν ένα μοναδικό δίκτυο ειδικών στις καινοτομίες και το σχεδιασμό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία