BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η τεχνική λέιζερ κερδίζει έδαφος στην αντιμετώπιση των ζιζανίων

Μια εκ των πρωτοπόρων στην αντιμετώπιση των ζιζανίων με τη χρήση λέιζερ, η Carbon Robotics, δέχεται ισχυρή χρηματοδότηση για την εξέλιξη και ανάπτυξη του LaserWeeder, του πιο φιλικού ίσως συστήματος για αυτή τη δουλειά.

DSC01938_2000x1333

Βασίλης Σοφός

2117
0

Η Carbon Robotics δέχεται χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων από το νέο επικεφαλής επενδυτή Sozo Ventures μαζί με τους υφιστάμενους επενδυτές Anthos Capital, Fuse Venture Capital, Ignition Partners, Liquid2 και Voyager Capital. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των περιοχών πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, τη βελτιστοποίηση και την κλιμάκωση της παραγωγής, την ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού και το λανσάρισμα σε διεθνείς αγορές. Αυτός ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της Carbon Robotics στα 67 εκατομμύρια δολάρια.



«Η λελογισμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, της όρασης υπολογιστών, της ρομποτικής και των λέιζερ από την Carbon Robotics είναι η μόνη λύση που επιτρέπει στους αγρότες να μειώσουν το πιο ακριβό κονδύλι τους -τον έλεγχο των ζιζανίων- χωρίς να βλάψουν τα φυτά ή το έδαφος», δήλωσε ο Rob Freelen, διευθύνων σύμβουλος της Sozo Ventures. «Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον γρήγορο ρυθμό καινοτομίας της ομάδας για την προώθηση πρωτοποριακών προϊόντων στην αγορά, που ενισχύουν την κερδοφορία των γεωργών σε συμβατικές, βιολογικές και μηδενικής άροσης πρακτικές», σημείωσε ο ίδιος.

Το LaserWeeder εντοπίζει τα ζιζάνια και στοχεύει προς εξάλειψη αυτών. Τα 30 υψηλής ισχύος λέιζερ CO2 του μηχανήματος χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια για να καταστρέψουν το ζιζάνιο με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς να βλάψουν τις κοντινές καλλιέργειες ή να διαταράξουν το έδαφος. «Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης υποστηρίζει περαιτέρω την αποστολή μας να παρέχουμε οικονομικά αποδοτικά και αποτελεσματικά εργαλεία γεωργίας ακριβείας στους καλλιεργητές», δήλωσε ο Paul Mikesell, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Carbon Robotics.



«Οι παραδοσιακές μέθοδοι ζιζανιοκτονίας, συμπεριλαμβανομένων των ζιζανιοκτονιών με το χέρι και των ζιζανιοκτόνων, είναι δαπανηρές, αναξιόπιστες και βλάπτουν την υγεία του εδάφους. Το LaserWeeder αντιμετωπίζει με μοναδικό τρόπο όλες αυτές τις προκλήσεις», τονίζει ο Mikesell. Μέχρι σήμερα, το LaserWeeders της Carbon Robotics έχει εξαλείψει με επιτυχία περισσότερα από 500 εκατομμύρια ζιζάνια σε 40 διαφορετικές καλλιέργειες. Φέτος, το LaserWeeder θα παραδοθεί σε αγροκτήματα σε 17 πολιτείες των ΗΠΑ και τρεις επαρχίες του Καναδά.

Πρόσφατα μάλιστα, η Carbon Robotics επέκτεινε τα χαρακτηριστικά του LaserWeeder με την πρώτη στον κλάδο δυνατότητα LaserThinning, στοχεύοντας σε περιοχές όπου οι καλλιέργειες λαχανικών σπείρονται σκόπιμα και στη συνέχεια αραιώνονται για βέλτιστη απόσταση μεταξύ των καλλιεργειών, ανάπτυξη και απόδοση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία