BACK TO
TOP
Profi

Ηλεκτρικό τρακτέρ χωρίς οδηγό και τριγύρω drones

Εννέα λειτουργικά πρωτότυπα µηχανήµατα παρουσίασε η εταιρεία στη Ζώνη Μελλοντικής Τεχνολογίας στην Agritechnica. Τα βλέµµατα έκλεψε φυσικά το Joker χωρίς καµπίνα  

Autonomous-electric-tractor_1

Γιώργος Κοντονής

197
0

 Η John Deere τονίζει ότι τα µηχανήµατα που έφερε στο Αννόβερο δεν είναι απλά κόνσεπτ, αλλά όλα τους λειτουργικά πρωτότυπα.

Σηµαντικότερο όλων ήταν το αυτόνοµο ηλεκτρικό τρακτέρ. Αρχικά ονοµάστηκε ως Joker, όταν προβλήθηκε σε µια πρόσφατη συνάντηση των Iσπανών αντιπροσώπων. Το εντυπωσιακό αυτό µηχάνηµα προέρχεται από το πρότζεκτ «Feldschwarm» (Σµήνος χωραφιού) και συνδέει δύο ηλεκτρικά τροφοδοτούµενες ερπύστριες Zuidberg µε µια οπίσθια δισκοσβάρνα. Υπήρξε ένα ενηµερωτικό βίντεο στο σταντ, αλλά αυτό που δεν έδειξε είναι ότι ο ηλεκτρισµός προέρχεται από ένα εξωτερικό καλώδιο. Η συνολική δύναµη του οχήµατος είναι 500kW (680 ίπποι) η οποία και διαχωρίζεται ίσα µεταξύ τροχών/ερπυστριών και παρελκόµενου. Επιπλέον µπορεί ο χειριστής να προσθέσει αντίβαρο 15 τόνων στο όχηµα.

Όπως µας είπαν από το περίπτερο της John Deere, η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού οχήµατος ήταν το εύκολο κοµµάτι. Το δύσκολο θα είναι το άπλωµα των καλωδίων και ο συντονισµός του σχεδιασµού για πολλά αυτόνοµα µηχανήµατα και ενός οχήµατος που θα κουβαλά το καλώδιο. Όλη η δουλειά έχει γίνει στη Γερµανία και όπως το καταλαβαίνουµε, η John Deere ήδη έχει δοκιµάσει µε επιτυχία έξι τέτοια οχήµατα στη Γερµανία.

Διαβάστε περισσότερα στο profi Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία