BACK TO
TOP
Profi

Dalbo Maxiroll 630: Ο έξυπνος κύλινδρος

Το παρελκόμενο Maxiroll έχει εξελιχθεί πολύ από τότε που αποφασίστηκε να προσθέσει δόντια ισοπέδωσης στο μπροστινό μέρος του κυλίνδρου. Πράγματι, η Dalbo προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, δημιουργώντας τώρα τον «έξυπνο» κύλινδρο.

32-dalbo_maxiroll_630-05-2020_2

145
0

Οποιοσδήποτε κύλινδρος του Cambridge έχει περιορισμούς ως προς το τι μπορεί να κάνει και, πραγματικά, μπορεί να κάνει μία δουλειά: να ενοποιεί τη σποροκλίνη πριν και μετά τη σπορά. Για κάποιους αυτό είναι υπεραρκετό, ενώ άλλοι αγρότες απαιτούν περισσότερη ευελιξία από την επένδυσή τους και εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα πολυλειτουργικά μηχανήματα, όπως το Maxiroll.

Αυτός ο κύλινδρος, που διατίθεται με πολλά εργαλεία, μπορεί να μετατραπεί γρήγορα από σβάρνα για βοσκοτόπι σε μηχάνημα τεμαχισμού καλλιέργειας. Ο βασικός κύλινδρος διαθέτει τους πρισματι- κούς κυλίνδρους Cross-Combi με εναλλασσόμενη διάμετρο 500 χιλιοστών (20 ίντσες) ή 550 χιλιοστών (22 ίντσες) σε διαφορετικά μεγέθη με χαλύβδινο άξονα και επικάλυψη χρωμίου-νικελίου. Αυτό το εναλλασσόμενο μέγεθος των δακτυλίων διασφαλίζει την κίνηση έτσι ώστε εκείνοι να μένουν καθαροί. Όταν το Maxiroll έχει κύλινδρο με μαχαίρια το βάρος ανεβαίνει στα 6.640 κιλά εκ των οποίων τα 1.580 πάνε στον κοτσαδόρο K80.

Όπως θα αναμένατε από ένα μηχάνημα με αυτό το βάρος, το Maxiroll έχει φρένα τα οποία ενεργοποιήθηκαν με αέρα στο μηχάνημα της δοκιμής.
 Υπάρχουν οκτώ υδραυλικοί σωλήνες, δύο σωλήνες αέρα, ένα ηλεκτρικό καλώδιο για τη σπαρτική μηχανή καi μια γραμμή για τα φώτα. Υπάρχει επίσης στήριγμα εύκαμπτων σωλήνων που βοηθάει στην σύνδεση του τρακτέρ, αλλά δεν είναι πολύ εύχρηστο και η θέση του στη ράβδο έλξης σημαί- νει ότι είναι πιθανόν να μπλεχτούν στους βραχίονες ανύψωσης σε μια κλειστή στροφή.


Ο τριπλός κύλινδρος ανυψώνεται από το πεδίο με ένα έμβολο που είναι τοποθετημένο στο κέντρο. Ο κύλινδρος διπλώνει προς τα έξω με δύο έμβολα που υπάρχουν στις δύο πλευρές και, στη συνέχεια, μετακινείται στη θέση εργασίας του με τον μηχανισμό ενεργοποίησης που υπάρχει στη μέση. Όλα λειτουργούν τέλεια και χρειάζονται περίπου 50 δευτερόλεπτα για αλλαγή από τη λειτουργία πορείας στον δρόμο στη λειτουργία εργασίας και αντίστροφα.
 Η πίεση στους κυλίνδρους που διπλώνουν μπορεί να ρυθμιστεί με τους συσσωρευτές, έτσι ώστε ένα μέρος του βάρους να μεταφερθεί από τον σκελετό στις πτέρυγες.

Αυτό το χαρακτηριστικό αποδεικνύεται πολύ ενδιαφέρον όταν χρησιμοποιήθηκε το DalBo για εργασία με τον κύλινδρο αποκλειστικά, επειδή τα εργαλεία καθοδήγησης ανυψώνονται με το υδραυλικό σύστημα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Όταν αυτά είναι ανυψωμένα, το διάκενο από το έδαφος είναι περίπου 60 εκατοστά το οποίο είναι αρκετά ικανοποιητικό για να ακολουθούνται οι καμπύλες του εδάφους. Δοκιμάσαμε τον κύλινδρο σε οργωμένο αμμώδες χώμα, αλλά βυθίστηκε πολύ.



Ήρθε η στιγμή το Maxiroll να σταματήσει την εργασία στο βοσκοτόπι και να ξεκινήσει τις εργασίες άροσης και να τοποθετηθεί ο κύλινδρος με μαχαίρια, μια διαδικασία που απαιτεί δύο άτομα και διαρκεί μιάμιση ώρα. Χρησιμοποιήσαμε τους κυλίνδρους με μαχαίρια στο καλαμπόκι. Η Γερμανία και άλλες περιοχές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το σκουλήκι της πυραλίδας του καλαμποκιού που κάθεται στην ποκαλάμη του καλαμποκιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και, στη συνέχεια, «ξυπνά» για να καταστρέψει την επόμενη σοδειά. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αναπτύχθηκαν αυτά τα μαχαίρια, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για το σπάσιμο των προστατευτικών καλλιεργειών σε μια πιο οικεία αμειψισπορά σε αρόσιμη έκταση.

Με βάση τις μετρήσεις μας, ο κύλινδρος με μαχαίρια και οι πρισματικοί δακτύλιοι Cross-Combi κατέστρεψαν εντελώς πάνω από το 80% της ποκαλάμης καλαμποκιού μέχρι τέλος. Παρόλο που δεν κόπηκαν όλα τα φυτά μέχρι κάτω από τον πρώτο κόμπο, ο κύλινδρος διασφαλίζει ότι τα στελέχη που έμειναν είχαν πιεστεί αρκετά για να αφήνουν το νερό να τα διαπερνά, μειώνοντας την πιθανότητα να επιβιώσει η πυραλίδα του καλαμποκιού.

Σύνοψη: Για όσους θέλουν έναν κύλινδρο που κάνει περισσότερα, η Dalbo δημιούργησε το Maxiroll 630 με τρεις ομάδες κυλίνδρων.
Ο κύλινδρος με μαχαίρια είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον τεμαχισμό ποκαλάμης καλαμπο- κιού ή προστατευτικών καλλιεργειών, καθώς μπορεί να γίνει αλλαγή με τη σβάρνα και μπορείτε να ανανεώνετε το βοσκοτόπι με νέους σπόρους.

Mετάφραση: Ειρήνη Λουκίσα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία