BACK TO
TOP
Profi

Συγκομιδή 197,6 τόνων σταφυλιών σε οκτώ ώρες με το New Holland Braud 9090X

Εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό 1% MOG ξένων υλών, ελάχιστες απώλειες και ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, μόνο 0,99 λίτρα ανά τόνο συγκομιδής, πέτυχε η νέα New Holland Braud 9090X κατά τη διάρκεια δοκιμής η οποία στόχευε να απαντήσει στο «ερώτημα» πόσα σταφύλια υψηλής ποιότητας μπορούν να συγκομισθούν σε οκτώ ώρες.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-07-11__11_12_01_πμ

Βασίλης Σοφός

1272
0

Η νέα New Holland Braud 9090X κατά την διάρκεια δοκιμής με πιστοποίηση των αποτελεσμάτων από τον οργανισμό SGS πέτυχε να συγκομίσει 197,6 τόνους σταφυλιών χωρίς μίσχους, που αντιστοιχούν σε μέση απόδοση σχεδόν 24,7 τόνους σταφυλιών ανά ώρα.



Η Braud 9090X που χρησιμοποιήθηκε στην δοκιμή, ήταν εξοπλισμένη με το νέο διαχωριστή μίσχων (destemmer) και την πλευρική μεταφορική ταινία εκφόρτωσης που επιτρέπουν την συνεχόμενη συγκομιδή σε αμπελώνες υψηλής απόδοσης. Η δοκιμή έγινε δυνατή χάρη στην υποστήριξη των αμπελώνων C&S Devito και στο οινοποιείο Riverland Vintners.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Waikerie της Νότιας Αυστραλίας, σε ένα αγροτεμάχιο επτά εκταρίων με κόκκινα σταφύλια. Ενώ οι λευκές ποικιλίες συνήθως έχουν υψηλότερες αποδόσεις, η New Holland στόχευσε σε μια ποικιλία σταφυλιών Shiraz για να επικεντρωθεί όχι μόνο στην απόδοση, αλλά και στην ποιότητα των σταφυλιών. «Αυτή η δοκιμή δείχνει πώς η κορυφαία παραγωγικότητα μπορεί να συμβαδίζει με την εξαιρετική ακρίβεια συγκομιδής και διαχωρισμού μίσχων», δήλωσε ο Thierry Le Briquer, επικεφαλής του εργοστασίου σταφυλοσυλλεκτικών και ελαιοσυλλεκτικών μηχανών της New Holland.

«Η δοκιμή επιβεβαιώνει επίσης την New Holland ως τον απόλυτο ηγέτη στον τομέα της συγκομιδής σταφυλιών και την Braud 9090X ως την σταφυλοσυλλεκτική με την υψηλότερη παραγωγικότητα». Η Braud 9090X είναι εξοπλισμένη με εξακύλινδρο Common Rail κινητήρα 175 ίππων της FPT Industrial που έχει απαράμιλλη απόδοση, οικονομία καυσίμου και αξιοπιστία, μαζί με την μεγάλη διάρκεια ζωής.



Το μοναδικό σύστημα δόνησης SDC της Braud επιτρέπει σε κάθε ράβδο τινάγματος να είναι ανεξάρτητη, στηριγμένη πίσω σε εύκαμπτη βάση που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του τινά- κτη για την πιο απαλή συλλογή. Τα καδάκια Noria και το σύστημα υποδοχής του καρπού επιτρέπουν τη συλλογή και τη μεταφορά χωρίς απώλειες και αλλοιώσεις.

Μετά από 43 χρόνια πρωτοπορίας, αυτά τα καινοτόμα συστήματα συλλογής εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως κορυφαία στην παραγωγικότητα και παρέχουν στους οινοποιούς έναν εξαιρετικά καθαρό καρπό.

Τα μηχανήματα της New Holland διαθέτει στην ελληνική
αγορά η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ (τηλ. 210/3408800)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία