BACK TO
TOP
Θεσμικά

Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για το αγροτικό τιμολόγιο ΔΕΗ

Η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο η οποία λήγει στο τέλος Μαΐου, μετατίθεται για την 30η Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.

3-deh_302_2

Γιώργος Κοντονής

20
0

Η ανακοίνωση του Οργανισμού, αναφέρει συγκριμένα: «Η ΔΕΗ παρέχει στους αγρότες οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί μια ακόμη ευκαιρία. Η εκκαθάριση του αγροτικού τιμολογίου και η χορήγηση του στους πραγματικούς δικαιούχους είναι σε όφελος των ιδίων των αγροτών. Η ΔΕΗ ζητά τη συνεργασία τους».

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων είχαν ζητήσει παράταση ενός έτους από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα αγροτικά τιμολόγια στην ΔΕΗ και τη μη προσχώρηση από μέρους αυτής σε μoνομερή καταγγελία των Συμβάσεων Προμήθειας και την τελική διακοπή της ηλεκτροδότησης σύμφωνα με την ΥΑ 140424/06.03.2017.

Όπως είχαν ενημερώσει στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτείται εκτός της αλλαγής επωνυμίας του αγροτικού τιμολογίου και η είσπραξη εγγύησης (τουλάχιστον 130 ευρώ) για κάθε σημείο υδροληψίας, και η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών(σχέδιο ηλεκτρολόγου , επικαιροποίηση Ε9 κ.λ.π.) καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολή την οικονομική τακτοποίηση των απαιτήσεων αυτών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τους αγρότες, καθώς έχουν και άλλες υποχρεώσεις, (Eθνικό Κτηματολόγιο, Δασικοί χάρτες,ΕΦΚΑ,κ.λ.π.)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές