Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τον Ιούνιο η πριμοδότηση για ασυγκόμιστα και αμπελώνες

Μέσα στο µήνα προγραµµατίζουν οι διαχειριστικές αρχές να προκηρύξουν τα Μέτρα 10.1.1 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας» και 10.1.3 «∆ιατήρηση αµπελοκοµικής πρακτικής στον αµπελώνα Ν. Θήρας», σύµφωνα µε τον προγραμματισμό των επικείμενων προσκλήσεων.

natura-pouli_2

Γιώργος Κοντονής

7
0

Το πρώτο Μέτρο αφορά στρεµµατικές ενισχύσεις µέχρι 4,2 ευρώ στα χειµερινά σιτηρά και 17,6 ευρώ για καλλιέργειες ψυχανθών και σανοδοτικών φυτών, σε αγρότες που αποφασίζουν να αφήσουν ορισµένο τµήµα της έκτασής τους ασυγκόµιστο.

Οι δικαιούχοι της δράσης αναλαµβάνουν τις παρακάτω ειδικές δεσµεύσεις:

(α) την καλλιέργεια της ενταγµένης γεωργικής έκτασης µε επιλέξιµη οµάδα καλλιεργειών. Επιλέξιµες στο πλαίσιο της δράσης είναι οι ακόλουθες οµάδες καλλιεργειών: σιτηρά, σανοδοτικά φυτά και ψυχανθή,

(β) την µη συγκοµιδή της παραγωγής για περίοδο τριών µηνών µετά τη συνήθη, κατά περίπτωση, ηµεροµηνία συγκοµιδής, δηλαδή για το αντίστοιχο χρονικό διάστηµα µεταξύ Ιουνίου και Σεπτεµβρίου, σε έκταση τουλάχιστον 10% της ενταγµένης γεωργικής έκτασης σε ενιαίο/ενιαία αγροτεµάχιο/αγροτεµάχια της εκµετάλλευσης, και

(γ) τη µη χρήση λιπασµάτων συµπεριλαµβανοµένης της κοπριάς καθώς και φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο τµήµα της ενταγµένης έκτασης στο οποίο δεν συγκοµίζεται η παραγωγή.

Η προκήρυξη που αφορά τους αµπελώνες στη Σαντορίνη προβλέπει πενταετή ενίσχυση 76,5 ευρώ το στρέµµα. Οι δικαιούχοι της ∆ράσης αναλαµβάνουν τη διατήρηση των αµπελώνων στην παραδοσιακή τους µορφή, τηρώντας τοπαραδοσιακό κλάδεµα (κυπελλοειδές «γυριστό» ή «στεφανωτό», κυπελλοειδές µε«κουλούρια» ή «πόστες»)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία