BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στήριξη αγροτών για παραμονή στα χωριά στις προτεραιότητες Σκρέκα

Σε δύο άξονες θα κινηθούν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη νέα ΚΑΠ (2021-2017), ήτοι: υποστήριξη αγροτών για παραμονή στην ύπαιθρο και προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

skrekas

Μαρία Γιουρουκέλη

19
2

«Βιώσιμος αγροτικός τομέας σημαίνει βιώσιμος αγρότης, σημαίνει αξιοπρεπές εισόδημα, νέες μορφές καλλιέργειας, νέος τρόπος καλλιέργειας, σημαίνει καινοτομία στην αγροτική παραγωγή, σημαίνει γεωργία ακριβείας, σημαίνει νέοι αγρότες που θα μπορέσουν να τα κάνουν αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι κάθε έτος, η Ελλάδα λαμβάνει 2,5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη για επενδύσεις βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής ή επενδυτικά πλάνα που αφορούν τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων τονίζοντας πως κυβερνητική προτεραιότητα είναι «η στήριξη του αγρότη, της υπαίθρου, στήριξη ώστε ο κόσμος να μείνει στα χωριά μας για να μπορέσει να καλλιεργεί». Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στη νέα ΚΑΠ (2021-2017) θα στηριχθούν σε δύο άξονες:

-           Ο πρώτος είναι η υποστήριξη των αγροτών, η προστασία της υπαίθρου και η στήριξη των χωριών τα οποία - όπως είπε - αδειάζουν και

-           Ο δεύτερος άξονας είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις καλλιέργειες των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης (μεταξύ των οποίων η Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία και Ξάνθη), ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως η διαδικασία «προχωρά με εντατικούς ρυθμούς», προσθέτοντας πως η κλιματική αλλαγή «είναι κάτι το οποίο έχει έρθει και χτυπάει ήδη την πόρτα της χώρας».

Στις βασικές προτεραιότητες - επισήμανε ο κ. Σκρέκας - είναι «να έχουμε βιώσιμο πρωτογενή τομέα, μέσα στον οποίο θα εργάζονται, θα καλλιεργούν αγρότες οι οποίοι θα έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζουν τις οικογένειές τους. Αυτά όλα είναι θέματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και έρχεται να τα αντιμετωπίσουμε και με τη διαχείριση ρίσκων και ζημιών και καταστροφών, οι οποίες έρχονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, οι ζημιές ήδη το α΄εξάμηνο του έτους είναι πολλαπλάσιες απ' ό,τι ήταν το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο», σημείωσε.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

19-07-2019 12:44Ευρωπαιοσ

Πρεπει να μαθεισ να δουλευεισ ευρωπαικα για ελιεσ τουλαχιστον που ειμαι ειδικοσ για ελιεσ χρειαζεται ενα χορτοκοπτικο επαγγελματικο 2 ιππουσ και πανω με μεσινεζα η δισκο για γυρω γυρω απο το δεντρο ενα ψεκαστικο συγκροτημα με βυτιο εωσ 300 λιτρα και ελαιοραβδιστικα δεν παθαινει τιποτα το δεντρο επειδη δεν εχουν μεγαλη δυναμη να το τραυματισουν τι θα ραντισεισ θα στο πουν κλαδεμα τα λαιμαργα απο τα μπρατσα κατω μεχρι τισ κορφεσ κορφεσ τισ αφηνεισ γυρω στα 3 μετρα απο το εδαφοσ κλαδεμα θελει απαλα το αφηνεισ μεγαλωνει και ραντιζεισ το ραντισμα ειναι ολη η δουλεια να ειναι υγιεσ το δεντρο κι οτι βγαλει θεσ κι ενα αγροτικο κι ενα τρακτερακι να κοβεισ χορτα δατσ ολ κοστοσ επενδυσησ για τα εργαλεια γυρω στα 20 χιλιαρικα φιλακια απο χαλκιδικη

Απάντηση

18-07-2019 20:56Βαγγελης

Με εφκα 20% που δεν λογιζετε σαν έξοδο και φορολογία μέχρι 45% δουλεύεται τον αγρότη του περνει τα μισά το κράτος πάει η Γεωργία η κνηνοτροφια ερήμωσαν τα χωριά Μητσοτάκη κάνε κάτι με τον εφκα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές