BACK TO
TOP
Θεσμικά

Η χαμένη δίκη του Κιάτου και η επιπολαιότητα που παρά λίγο να κοστίσει

Την... υπουργική καρέκλα παραλίγο να κοστίσει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, η σπουδή µε την οποία θέλησε να προσεγγίσει µέσα σε ένα βράδυ τη δύσκολη θέση στην οποία δείχνει να περιέρχεται η πολύπαθη ΕΑΣ Κιάτου, µια οργάνωση για την οποία παραµένουν ανοικτά πολλά θέµατα.

2_papavasileiou-kostas

40
0

Η τελευταία πράξη στο δράµα της εν λόγω Ένωσης παίχθηκε µε την απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας και ειδικότερα µετά την απόρριψη της ένστασης που αυτή είχε υποβάλει προ καιρού, σε µια προσπάθεια να αποφύγει την εκκαθάριση που διέταζαν οι αρµόδιες δηµόσιες αρχές (υπουργεία Οικονοµίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης).

Ειδικότερα, λίγες ώρες µετά την απόφαση του ΣτΕ και πιεζόµενος από συγκεκριµένους συνδαιτυµόνες, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βορίδης έσπευσε να ετοιµάσει απόφαση µε την οποία προχωρούσε σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης των υπουργών Οικονοµίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, που επέβαλε ουσιαστικά το κλείσιµο της ΕΑΣ Κιάτου. Όπως επιβεβαιώνεται και από τοπικά µέσα ενηµέρωσης, το ενδιαφέρον είναι ότι οκτώ συνεταιρισµοί που τάσσονται ενάντια στην ΕΑΣ, γνωρίζοντας τις προθέσεις του υπουργείου, είχαν επισκεφθεί τον υπουργό, µαζί µε την νοµική τους εκπρόσωπο και είχαν λάβει διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει παρέµβαση του υπουργείου, το οποίο θα σεβαστεί τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ. Άλλωστε, κάθε αντίθετη πολιτική πράξη ισοδυναµεί µε ευθεία αµφισβήτηση της δικαιοσύνης και µάλιστα στο υπέρτατο αυτής επίπεδο.

Ωστόσο, το πρωί της εποµένης (Τετάρτη 23 Οκτωβρίου), οι πληροφορίες ήθελαν τον κ. Βορίδη να έχει υπογράψει την ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης. Στη συνέχεια, σύµφωνα πάντα µε πληροφορίες, µετά από άνωθεν παρεµβάσεις, ο υπουργός υποχρεώθηκε να κρατήσει στο συρτάρι την επίµαχη απόφαση, ζυγίζοντας µέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραµµές, αντιδράσεις. Σηµειωτέον ότι την Παρασκευή, άλλο δικαστήριο επρόκειτο να ορίσει εκκαθαριστές στην ΕΑΣ Κιάτου, µε την πρόταση για το πρόσωπο του εκκαθαριστή να προέρχεται από τον γνωστό κύκλο του ΣΑΣΟΕΕ.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές