BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οι ίδιες λακούβες στο δρόμο της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης

Πλούσιο παρασκήνιο συνοδεύει για άλλη µια φορά το δρόµο για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, µιας υπόθεσης που για τις ευνοµούµενες χώρες δεν είναι τίποτα άλλο από µια τυπική διαδικασία της οποίας επιλαµβάνονται οι αρµόδιες για το θέµα υπηρεσίες και εν προκειµένω ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

11_7

36
0

Οι πληροφορίες θέλουν αυτή τη φορά «τα βόλια» να έχουν στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, απο την ώρα που αποδείχθηκε ότι το εν λόγω στέλεχος δεν είναι διατεθειµένο να συµπορευθεί µε τις επιθυµίες του τεχνικού συµβούλου του Οργανισµού. Εικάζεται µάλιστα ότι ο εν λόγω «εργολήπτης» το τελευταίο διάστηµα «ασχολήθηκε» µε τη συστηµατική υπονόµευση της όλης διαδικασίας, έτσι ώστε να µην διαµορφωθούν έγκαιρα οι λίστες µε τα ποσά και τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η διοίκηση, κυρίως δε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Λέγεται δε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ήταν έτοιµος να ζητήσει την... κεφαλή Βάρρα επί πίνακι, εάν ο οργανισµός δεν ήταν τελικά σε θέση να πληρώσει εγκαίρως, δηλαδή το κρίσιµο διάστηµα µεταξύ 16 και 23 Οκτωβρίου.

Η «παγίδα» είχε στηθεί καλά µε τον υπουργό να υιοθετεί τις αιτιάσεις που ήθελαν όλη την ευθύνη να ανήκει στο «ανανεωµένο» στελεχιακά δυναµικό του ΟΠΕΚΕΠΕ, εποµένως στη διοίκηση που έκανε αυτές τις επιλογές. Οι πληροφορίες θέλουν τη «µηχανή» που είχε στηθεί από τον τεχνικό σύµβουλο να... έπεσε στο κενό τα τελευταία 24ωρα, όταν ο οργανισµός µε ελάχιστη «εξωτερική βοήθεια» κατάφερε να ολοκληρώσει τους ελέγχους της µηχανογραφικής βάσης δεδοµένων και να δηλώνει σήµερα πανέτοιµος -δηλαδή στο 100% των δικαιούχων ενίσχυσης- για την υλοποίηση της προκαταβολής.

Αποµένει, όπως γίνεται πάντα, το πέρασµα της λίστας από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισµού για να παραδοθούν οι δισκέτες στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία µε τη σειρά της είναι έτοιµη να τρέξει την εν λόγω πληρωµή. Αυτό σηµαίνει ότι ανοίγει και ο δρόµος για νέο τεχνικό σύµβουλο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές