Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Καίριοι έλεγχοι και ενίσχυση ΕΦΕΤ το δόγμα Λιβανού για τα τρόφιμα

Την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων στα τρόφιμα μέσα από εξορθολογισμό του συστήματος θέτει ως προτεραιότητα για την εδραίωση της υπεραξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

efet1

9
0

Στο πνεύμα αυτό και η επίσκεψη του στα γραφεία του ΕΦΕΤ, συνοδευόμενος από την υφυπουργό κυρία Φωτεινή Αραμπατζή και τον ΓΓ κ. Γιώργο Στρατάκο, στην διάρκεια της  οποία υπογραμμίστηκε η ανάγκη  ενίσχυσης του φορέα προκειμένου να προστατευθούν τα ελληνικά προϊόντα από φαινόμενα μιμητισμού.

Στη σύσκεψη με τον πρόεδρο κ. Αντώνη Ζαμπέλα, τον Αντιπρόεδρο  κ. Σταύρο Ζαννόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή κ.  Παναγιώτη Βασιλόπουλο, έγινε παρουσίαση των δράσεων του ΕΦΕΤ και συζητήθηκαν οι προοπτικές του, με στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων και την ασφάλεια τροφίμων, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα διοικητικής λειτουργίας του οργανισμού.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός συνεχάρη τη διοίκηση για το έργο που επιτελεί και τόνισε ότι πρόθεσή του είναι «ο εξορθολογισμός του συστήματος ελέγχων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με στόχο τη στήριξη της παραγωγής και της διατροφικής αλυσίδας, την ασφάλεια των τροφίμων, τη δημόσια υγεία αλλά και την προστασία  των καταναλωτών. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τον ΕΦΕΤ στο έργο του και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Να προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα βάζοντας φρένο στις ελληνοποιήσεις και να δώσουμε έμφαση στην προσπάθεια να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία, ενδυναμώνοντας, παράλληλα, το αίσθημα ασφάλειας στον καταναλωτή».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία