Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Χωρίς πετρέλαιο και αποζημιώσεις παγετού οι αγρότες σε αναβρασμό

Σε διαρκή αναβρασμό βρίσκονται εδώ και μήνες οι αγρότες ανά την Επικράτεια με τη Βάθη να δίνει απλόχερα αφορμές αντίδρασης αντί «ληξιπρόθεσμων» πλέον αποζημιώσεων και μέτρων ανακούφισης από το κύμα ανατιμήσεων που μπλοκάρει την αγροτική παραγωγική διαδικασία.

autumn-hayfield-1700_copy

2804
2

Χωρίς πετρέλαιο και αποζημιώσεις παγετού  φουντώνει ξανά η  φωτιά των αγροτικών κινητοποιήσεων

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι σε κάθε προσπάθεια ανάσχεσης του κλίματος δυσφορίας, το επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταφέρνει τελικά να βρίσκεται ακόμα πιο εκτεθειμένο απέναντι στον αγροτικό κόσμο, κάτι που δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως μια κακοδιαχείριση της πολιτικής εξουσίας με πρόχειρα μπαλώματα.

Αιχμή των τελευταίων διεκδικήσεων γίνεται η απόφαση παράτασης στην καταβολή του 40% των αποζημιώσεων του παγετού της άνοιξης του 2021, αλλά και ο αποκλεισμός του 2/3 των αγροτών από την πρωθυπουργική εξαγγελία για επιστροφή φόρου πετρελαίου το…2023. Στο κλίμα δυσαρέσκειας έρχονται να προστεθούν και οι ανακατατάξεις που έρχονται ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου της ΚΑΠ στη λίστα των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπου στην υφιστάμενη πρόταση εξαιρούνται αρκετές καλλιέργειες.

Κάθοδος στην Αθήνα για ΕΛΓΑ και συνδεδεμένες

Ως κοροϊδία αξιολογούν πλέον οι αγροτικοί σύλλογοι τη νέα παράταση που δόθηκε στον βαρύ μηχανισμό του ΕΛΓΑ για την καταβολή της προκαταβολής των αποζημιώσεων παγετού, που θεωρητικά θα πληρώνονταν μέχρι τέλη Ιουλίου για να εξοφληθούν εντός του 2021. Με την παράταση που εξασφάλισαν οι ιθύνοντες με άρθρο που μπήκε σφήνα στο νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις έρχονται να δώσουν ένταση στις φωνές όσων αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα ασφάλισης αλλά και σε όσους απαιτούν μια τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του οργανισμού.

Ήδη οι εκπρόσωποι των μπλόκων του θεσσαλικού κάμπου ετοιμάζουν σύσκεψη στην οποία θα προγραμματίσουν και μια ενδεχόμενη κάθοδό τους στην Αθήνα, μια εξέλιξη που αφήνει να εννοηθεί ότι το μοναδικό εμπόδιο ανάμεσα στο αίσθημα αγανάκτησης των αγροτών και στην παρουσία τρακτέρ έξω από τη Βουλή, είναι η επίμονη συνθήκη της πανδημίας.

Επαγγελματίες αγρότες χωρίς επιστροφή φόρου

Παρά τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου αλλά και τις πιέσεις κυβερνητικών βουλευτών για διεύρυνση του μέτρου επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σχετική αναγγελία από επίσημα χείλη.  Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της εν λόγω εξαγγελίας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μετράει τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου και δεν θα ήθελε να πάρει το πολιτικό κόστος που επιφέρει αυτός ο διαχωρισμός. Αρκεί να αναφερθεί ότι η εξαγγελία για τα 50 εκατ. ευρώ ενίσχυση μόνο σε νέους και συνεταιρισμένους, στο σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, ικανοποιεί έναν αγρότη και αφήνει δυσαρεστημένους δύο.

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-11-2021 04:51Elodie Kowalski

Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και γι' αυτό είμαστε εδώ για να μειώσουμε τις πιέσεις. Η λήψη δανείου μέσω της CRREDITMUTEL είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Είτε πρόκειται για προσωπικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου ή επιχειρηματικό δάνειο, στόχος μας είναι να είμαστε το καλύτερο διαδικτυακό δάνειο στην Ευρώπη. Ζήστε έναν νέο και καλύτερο τρόπο λήψης δανείου όταν επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω creditmutelhome@gmail.com.

Απάντηση

25-11-2021 19:03Τριαντάφυλλος

πώς θα πληρώσω τον ελγα εάν δεν μας πληρώσουν τις αποζημιώσεις; Εγώ είχα 100% ζημιά στα κεράσια χρωστάω φάρμακα εργατικά συντήρησης ΕΛΓΑ ενοίκια .... Το παιχνίδι επικοινωνίας δεν λύνει προβλήματα ..τα οξύνει

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία