BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στα 337 ευρώ ανά MWh η επιδότηση για το αγροτικό ρεύμα τον Αύγουστο

Αυξημένη κατά 124 ευρώ ανά μεγαβατόρα σε σχέση με τον Ιούλιο θα είναι η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος Αυγούστου σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα, αναφορικά με το νέο πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας, δίχως πλέον την ρήτρα αναπροσαρμογής.

3536308-768x480

1870
5

Στα 337 ευρώ ανά MWh η επιδότηση για τα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος Αυγούστου, απορροφάται 82-99% της συνολικής αύξησης

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η επιδότηση για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh έναντι 213 ευρώ τον Ιούλιο, και αναμένεται να καλύψει από 82% έως και 99% της συνολικής αύξησης στο κόστος ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση ανέρχεται σε 1,136 δις. ευρώ -αυξημένη κατά 414 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον περασμένο μήνα-, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο διαμορφώνονται στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αναλυτικότερα:

  • Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις «Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών».
  • Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά MWh ώστε να απορροφηθεί έως και το 100% της αύξησης.
  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφάται έως και το 80% της ανατίμησης.
  • Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.
  • Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ / MWh ώστε να απορροφηθεί έως και το 67% της αύξησης.
  • Για το φυσικό αέριο και για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ/ θερμική MWh.

Ολόκληρη η δήλωση του ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα:

«Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση επεκτείνει την πολιτική της για δραστική μείωση των τιμών ενέργειας με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μηχανισμού που στηρίζει όλους τους καταναλωτές χωρίς εξαίρεση.

Δημιουργήσαμε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό που δεσμεύει προς όφελος των πολιτών τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και απενεργοποιεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Το όφελος για τους πολίτες κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του μηχανισμού εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα αυτά μεταφέρονται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας. Να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος μηχανισμός της Ισπανίας έχει μηνιαίο όφελος για τους εκεί καταναλωτές μόλις 250 εκατομμύρια ευρώ.

Από σήμερα, οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως, και με διαφάνεια, την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πάροχοι υποχρεώνονται να ενημερώσουν για τις τιμές του επόμενου μήνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους. Τώρα όλα είναι καθαρά, όλα είναι διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν, και να επιλέξουν τον πάροχο που επιθυμούν.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1 δισ. 136 εκατ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Συγκεκριμένα:

  • Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών.
  • Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 100% της αύξησης.
  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφούμε έως και το 80% της ανατίμησης.
  • Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.
  • Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ / MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 67% της αύξησης.
  • Για το φυσικό αέριο και για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ/ θερμική MWh.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε συνεργασία με την ΡΑΕ παρακολουθούμε στενά την διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από του παρόχους, ώστε να αποτρέψουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Η δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για στήριξη νοικοκυριών, επαγγελματιών και αγροτών από την πρωτόγνωρη διεθνή ενεργειακή κρίση αποδεικνύεται στην πράξη».

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

12-09-2022 07:40Πανος Κ

Η τιμή της κιλοβατωρας ανέρχεται στα 0,205 ευρω για τον Ιουνιο-Ιουλιο -Αυγουστο 2022. Στοιχειοθετουνται με λογαριασμούς.2800 ευρώ για 13650 kwh.

Απάντηση

26-07-2022 15:21Θανος

Δεν βαρεθηκατε το ψέμα ρε,,,,

Απάντηση

25-07-2022 22:13Δημήτρης

Επιδότηση από τον Αύγουστο. Λες και Ιουνιο και Ιουλιο δεν ποτιζαμε. Απατεωνες

Απάντηση

25-07-2022 16:07Νικολας

Δεν ξέρω σε ποια απορρόφηση αναφέρονται όλοι αυτοί οι κύριοι, εμείς είδαμε αύξηση 80%σε σχέση με περσινή κατανάλωση τέτοια εποχή...πλέον το ρεύμα το πληρώνουμε ως οικιακό και όχι αγροτικο...

Απάντηση

25-07-2022 15:53Ενας

Δηλαδή αυτό αν δεν είναι κοροϊδία τι είναι επιδοτήση στο ρεύμα η εταιρεία μια χαρά εισπράττει ότι θέλει από την επιδοτήση στον αγρότη Δηλαδή πλήρωνει το κράτος ποιος είναι το κράτος ο αγρότης μια χαρά τρόπο βρήκαν να τρώνε το κρατικό χρήμα όπως πάντα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές