BACK TO
TOP
Θεσμικά

Εξώδικη όχληση με αφορμή τη μετάβαση του ΟΣΔΕ στο gov.gr

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την «Εξώδικη Όχληση - Δήλωση - Διαμαρτυρία - Πρόσκληση» την οποία απέστειλαν στην Agrenda και το Agronews, οι κυρίες Αριστέα Βολιτάκη και Αθανασία Ρέππα, υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Untitled-1_3

3187
15

Με το εξώδικο ζητείται, μεταξύ άλλων, να αφαιρεθούν τα προσωπικά στοιχεία των αποστολέων αυτού από το θέμα που φιλοξενείται στο Agronews.gr με γενικό τίτλο «Καταπέλτης για την φατρία του ΟΣΔΕ η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ», διασαφηνίζοντας ότι αμφότερες δεν συνιστούν μέλη οποιασδήποτε φατρίας.

Συγχρόνως, (μας) απευθύνεται πρόσκληση, όπως εντός προθεσμίας δέκα ημερών από την απόδοση της παρούσης, αποκαταστήσουμε πλήρως την προσβολή της προσωπικότητας (των αποστολέων), ανακαλώντας ρητά και απερίφραστα τις σε βάρος τους δηλώσεις.   

Σε σχέση με το εξώδικο διευκρινίζουμε ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από τα μέσα που διαχειρίζεται η Green Box Εκδοτική Α.Ε. και εν προκειμένω από την Agrenda και το Agronews, καμιά απολύτως πρόθεση να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη των δύο αποστολέων του εξωδίκου. Άλλωστε, δεν υπάρχει προσωπική γνωριμία του συντάκτη του άρθρου, όπως και των υπευθύνων έκδοσης της εφημερίδας με τις υπογράφουσες την εξώδικη διαμαρτυρία.

Διαβεβαιώνουμε ότι το ενδιαφέρον στα επίμαχα άρθρα δεν εστιάζει στα πρόσωπα αλλά στο ρόλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ως θεσμοθετημένου οργανισμού και φορέα Ελέγχου και Πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων (προς τους αγρότες) και των επιφορτισμένων με τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων στελεχών.

Ειδικότερα διευκρινίζουμε ότι ο τίτλος «Καταπέλτης για τη φατρία του ΟΣΔΕ η ανακοίνωση εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ» ουδεμία σχέση έχει με τις εκφράζουσες την ενόχληση για τα γραφόμενά μας. Ο όρος «φατρία του ΟΣΔΕ» υποδηλώνει ιδιωτικά – εξωθεσμικά συμφέροντα τα οποία έχουν παρεισφρήσει στον Οργανισμό και όχι στις θιγείσες αποστολείς του εξωδίκου.

Άλλωστε και η ίδια η ανακοίνωση των εργαζομένων του Οργανισμού την οποία φιλοξενεί ολόκληρη το Agronews αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επιθυμούμε την απεξάρτηση από ιδιώτες που κατεβάζουν κατά βούληση τους διακόπτες, κρατώντας σε ομηρία τους εργαζόμενους, αν δεν υποκύψει ο Οργανισμός στους κατά καιρούς εκβιασμούς εκ μέρους των ιδιωτών».

Υπενθυμίζουμε ότι τα όνομά των αποστολέων του εξωδίκου αναφέρονται σε δημοσιεύματα της Agrenda και του Agronews σε δύο μόνο περιπτώσεις:

α) Με αφορμή την παραίτηση της κυρίας Ρέππα από διευθυντική θέση την οποία κατείχε στον ΟΠΕΚΕΠΕ (βλέπε σχετική απόφαση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ / 19 Μαίου 2022). Συνέπεσε η εν λόγω παραίτηση να υποβληθεί ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία μετάβασης των δεδομένων του ΟΣΔΕ στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος - gov.gr (βλέπε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης / 11 Απριλίου 2022).

β) Με αφορμή υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο υπογράφουν οι κ.κ. Ρέππα, Βολιτάκη (και Μαχλέρας). Το εν λόγω έγγραφο, είχε επίσης άμεση σχέση με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει η μετάβαση των δεδομένων του ΟΣΔΕ στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος- gov.gr. 

Το βάρος και η πυκνότητα των γεγονότων σ’ εκείνη τη φάση, δηλαδή τις πρώτες εβδομάδες μετάβασης των δεδομένων του ΟΣΔΕ στο δημόσιο υπολογιστικό νέφος -  gov.gr και η κρισιμότητα της κατάστασης ως προς την επιτυχία του εγχειρήματος, επέβαλαν στα μέσα ενημέρωσης της Green Box (Agrenda και Agronews) ανάλογα πυκνή, μαχητική και εμπεριστατωμένη αρθρογραφία.

Οποιαδήποτε παράληψη ή αστοχία που οδηγεί σε παρεξήγηση των γραφόμενων έχει να κάνει με την ταχύτητα των γεγονότων και την κρισιμότητα της κατάστασης εκείνη την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση, η Agrenda και το Agronews δεν ταυτίζουν τις δύο αποστολείς του εξωδίκου και την εν γένει στάση τους στα θέματα που έχουν διαχειρισθεί στον Οργανισμό με ιδιωτικά συμφέροντα ή τη λεγόμενη «φατρία» του ΟΣΔΕ.

Ολόκληρη η Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία που παραλάβαμε διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (15)
Προσθήκη σχολίου

09-08-2022 16:36xax

Μια χαρά τα λες Πανάγο , μας τα σκότισες τόσο καιρό με τα γαργαλοκυδ τώρα δε λες τίποτα για τα cogniroκυδ Για τα βιολογικά ξέρεις κάτι? Περάστηκαν δια μαγείας στα δικά μας παιδιά ε?

Απάντηση

07-08-2022 10:05Καραγιάννης Γρηγόρης

Εάν αποφασίσει η Κεντρική Διοίκηση να καθαρίσει το τοπίο δύναται να το πράξει εντός ολίγων ημερών. Τα πράγματα είναι απλά ελέγχεις όλες τις αιτήσεις που έλαβαν δικαίωμα από το 2017 με ταυτόχρονο έλεγχο των τίτλων που χρησιμοποιήθηκαν σε βάθος 7ετίας. Με αυτό τον τρόπο θα βρεις αν κάποιοι δημιούργησαν τεχνητά τις συνθήκες λήψεις των επιδοτήσεων. Η συνέχεια είναι απλή . Οι επιδοτήσεις πρέπει να κατευθυνθούν σε όσους παράγουν γιατί διαφορετικά σε μια 10ετία ούτε λάδι ούτε κατσίκι να φάμε δε θα έχουμε ( ελληνικά )

Απάντηση

06-08-2022 12:18Γιώργος

....βλέπω έχετε μεγάλο θράσος ορισμένοι τύποι....γουστάρετε κλέφτες στα χρήματα των αγροτών.....θέλετε να δηλώνεται βουνά και να παίρνετε λεφτά....φτάνει πια...ως εδώ...είδαμε καί την διοίκηση είδαμε και τα στελέχη του οπεκεπε....100 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια σε δηλώσεις πού δεν παράγουν τίποτα.....αν δεν υπήρχε η αγκρεντα δεν θα ήξερε κάνεις και τίποτα....γιαυτό σάς πονάει.....αλλά όσο ποιο πολύ πονάει τόσο ποιο ωραίο είναι....γεια σού ρε Πανάγο μάγκα....είσαι ωραίος.

Απάντηση

05-08-2022 22:28ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΒΛΑΝΤΗΣ

Θα εύχεσαι να μην τα είχες ανεβάσει εκείνα τα άρθρα. Μείνε συντονισμένος Πανάγο. Έχει και συνέχεια.

Απάντηση

05-08-2022 19:34Καραγιάννης Γρηγόρης

Περίεργα πράγματα.

Απάντηση

05-08-2022 10:39Δικηγόρος του διαβολου

Ο τίτλος τότε γιατι άλλαξε??? Γιατί ο αρχικός ήταν ονομαστικος για τη μία υπάλληλο... τέλος εποχής για την Αθανασια Ρεππα. Φοβηθηκαμεεεεεεε??????? Πήγε το σκατο στην καλτσααααα?????

Απάντηση

04-08-2022 19:59papousadiavastos

Πανάγο τι έγινε "σφίξανε" τα γάλατα βλέπω...η κάνω λάθος!!! Τελικά δεν μας λές καλή η εφαρμογή σούπερ ντούπερ εφαρμγή: πριν λίγο ανεβοκατέβαζε τους δήθεν διασταυρωτικούς!!!!, μια μια η μάσκες πέφτουν, το παπατζιλίκι παέι σύνεφο και σε λιγο όπως το πάτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ πάει για διάλυση . Μέχρι τότε καλά μπανάκια......

Απάντηση

04-08-2022 19:12Γιώργος

....γραφείο φίλε Πανάγο μήπως και καποτε αλλάξει κάτι....η φατρία τελείωσε....αν και οι πολιτικοί αποφασίσουν να κυβερνισουν και δεν παίζουν με της θέσεις που έχουν ίσως το πράμα πάει καλύτερα....μόνο όμως όταν γράφεις γίνεται κάτι....καί σε σέβονται καί σε φοβούνται....κανε την πολιτική σου για εμάς....σε χρειαζόμαστε....και μην ανεβάζεις τα σχόλια από τούς βλακες. Υ.Γ....ο βλακας είναι κακός άνθρωπος καί δεν φταίει ο Θεός που είναι βλακας.

Απάντηση

04-08-2022 17:52Μην αποσύρεις τίποτα

Οι απαταιώνες δεν πανε στο δικαστήριο γιατί τότε θα βγούν τα άπλυτά τους στη φόρα, θα πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένες.

Απάντηση

04-08-2022 17:48Ρε Πανάγο

Στείλε και το όνομα του δικηγόρου που συνέταξε την εξώδικη διαμαρτυρία, θα είναι κανένας δικηγόρος από αυτούς που πληρώνει ο καμπούρης.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές