BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με ταχείς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις ΟΣΔΕ που ανοίγει πρώτη Μαρτίου

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποκατάστασης της οµαλότητας στη διαχείριση του ΟΣ∆Ε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, να έχει πάρει το πράσινο φως από το Μαξίµου, όχι µόνο για να συνεχίσει τις αλλαγές που ξεκίνησαν τον περασµένο Απρίλιο µε τη µεταφορά των δεδοµένων στο gov.gr, αλλά και να ολοκληρώσει τη µεταρρύθµιση, µε καταρτισµένο στελεχιακό δυναµικό και κατάλληλη τεχνική υποστήριξη.

10-11_71

Γιάννης Πανάγος

27
12

Με ταχείς ρυθμούς οι  μεταρρυθμίσεις στο ΟΣΔΕ, ανοίγει από 1η  Μαρτίου το σύστημα  για δηλώσεις 2023

Η εµπειρία των τελευταίων µεγάλων κοινοτικών πληρωµών έχει προσφέρει στους ιθύνοντες µια καλή εικόνα τόσο για τα µεγάλα βήµατα αποκατάστασης της τάξης που έχουν γίνει, όσο βέβαια και των αδυναµιών που συνεχίζουν να υπάρχουν και οι οποίες θα πρέπει να αντιµετωπισθούν το ταχύτερο δυνατό, ώστε να µη δηµιουργούνται κάθε τόσο παρανοήσεις και τεχνικά αδιέξοδα.

Σηµειωτέον ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027 εφαρµόζεται ήδη και το πληροφοριακό σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών θα χρειασθεί µεγάλες προσαρµογές στα νέα δεδοµένα. Αυτό σηµαίνει ότι αφενός ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να ξέρει καλά τι χρειάζεται να γίνει για την αναβάθµιση και προσαρµογή της ηλεκτρονικής βάσης δεδοµένων του ΟΣ∆Ε, αφετέρου η τεχνική υποστήριξη (εσωτερική και εξωτερική) θα πρέπει να είναι τέτοια που να µην αφήνει «παράθυρα» για αστοχίες.

Το ζητούµενο είναι το επόµενο διάστηµα, περίπου 40 ηµερών, να έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι προσαρµογές, έτσι ώστε την 1η Μαρτίου να είναι δυνατή η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των νέων δηλώσεων ΟΣ∆Ε. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς δεν θα ήθελε σε καµιά περίπτωση να διακινδυνεύσει µια νέα αναστάτωση, γύρω από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων σε διάστηµα µάλιστα το οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. Γι’ αυτό κινείται αποφασιστικά, πάντα σε συνεννόηση µε το Μαξίµου, αλλά και σε στενή συνεργασία µε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να κλείσει από νωρίς όλες τις «τρύπες».

Πληροφορίες αναφέρουν, µεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει εκ νέου τις τελευταίες ηµέρες την εµπιστοσύνη του στο µεταρρυθµιστικό έργο σε ότι αφορά την υπόθεση του ΟΣ∆Ε. Παρείχε µάλιστα στον υπουργό τη δυνατότητα να προχωρήσει άµεσα σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την πρόσληψη 25 στελεχών που θα είναι δυναµικό υψηλής τεχνικής κατάρτισης, το οποίο θα κληθεί να στηρίξει τη νέα τάξη πραγµάτων στον Οργανισµό.

Από πολύ νωρίς, πάντως, έχει γίνει αντιληπτή στα ανώτερα κυβερνητικά κλιµάκια η προσπάθεια υπονόµευσης του έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ από οργανωµένα οικονοµικά συµφέροντα που µε αφετηρία το ΟΣ∆Ε, ενδεχοµένως και τα συστήµατα ευφυούς γεωργίας, απεργάζονται τον έλεγχο καταστάσεων στο ευρύτερο πεδίο της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής οικονοµίας. Εικάζεται ότι η παλιά αποτυχηµένη «συντεχνία του ΟΣ∆Ε» κινείται εκ νέου παρασκηνιακά για να ανακτήσει το χαµένο έδαφος, επιδιώκοντας «νέες συµµαχίες» µε επαµφοτερίζουσες δυνάµεις. 

Από επισκέπτες του πτωχευτικού στο ΟΣ∆Ε;

Ετερόκλητες συµµαχίες µε δυνάµεις που κινούνται από τον χώρο του τύπου και των µέσων µαζικής ενηµέρωσης µέχρι και τον αδιαφανή χώρο του ποδοσφαίρου, αναζητά ως σανίδα σωτηρίας, η παρηκµασµένη πια «συντεχνία του ΟΣ∆Ε» σε µια ύστατη προσπάθεια να ανακτήσει το χαµένο έδαφος. Πρωταγωνιστικός, µάλιστα, ρόλος σ’ αυτή την τελευταία φάση των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, φαίνεται να ανατίθεται στην ηγεσία επιχειρηµατικού οµίλου από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία εικάζεται ότι διατηρεί στενές σχέσεις µε την κυβέρνηση ή τελοσπάντων µε φιλόδοξους παραγοντίσκους αυτής.

Σηµειωτέον ότι οι αµφιλεγόµενοι αυτοί Βορειοελλαδίτες επιχειρηµατίες έχουν περάσει κατά καιρούς από διάφορα αθλητικά σωµατεία, διατηρούν µε κάποιο τρόπο και µετοχές σε γνωστό ποδοσφαιρικό σύλλογο, ενώ να σηµειωθεί ότι έχουν στο ενεργητικό τους και µια γενναία προσφυγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Σχόλια (12)
Προσθήκη σχολίου

24-01-2023 13:35Episkeptis47

Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων 2022 ακόμα να πληρωθούν

Απάντηση

19-01-2023 07:04Κατισ

Για να δούμε φέτος θα πετάξει έξω τους συνταξιούχους 90 χρόνων περνούν σάπια λεφτά για ζώα,και εμείς που έχουμε ζώα δεν έχουμε διαιωματα άδικο....

Απάντηση

17-01-2023 16:20papousadiavastos

Ε σήμερα θα ανοίξει, την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει...κάποια στιγμή θα ανοίξει. Σας το είχαμε πρώτοι εμείς ότι θα ανοίξει. Δεν άνοιξε γιατί φταίει η συντεχνία, θα ανοίξει όμως . Τώρα θα ανοίξει γιατί θα αναλάβουν οι 25. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα ανοίξει γιατι θα το ανοίξει η υπουργαρα και θα βάλει 25 σαΐνια(αποκλείεται με κομματικά κριτήρια)που θα στήσουν το σύστημα που θα υπονομεύσει η συντεχνία αλλά θα ανοίξει.

Απάντηση

17-01-2023 15:57ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Αφού δεν σας έχει κάτσει ημερομηνία για ημερομηνία γιατί μόνοι σας βγάζετε τον εαυτό σας στη σέντρα. Άστο να πάει στο καλό. Αφού θα έρθει η ημερομηνία και δεν προκειται να έχει ανοίξει. Αν δεν λέγατε τίποτα κανένας δεν θα έψαχνε ενιαια 23 από 01/03. Τώρα θα ακούτε, πούνε η ενιαια και γιατί δεν άνοιξε ακομα. Τα ίδια λεγατε και στα βιολογικά και πέσατε έξω 3 βδομάδες

Απάντηση

17-01-2023 00:42Τυχερός

Σιγά μην ανοίξει

Απάντηση

16-01-2023 20:57Teo

Ανακάλυψαν ότι σε αυτήτη χώρα εκτός από συνταξιούχους Και δημοσίους υπαλλήλους ... Υπάρχουν και άνθρωποιπου παράγουν

Απάντηση

16-01-2023 16:36Κακος

ΧΑ το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Ρε Πανάγο η μαλάκια σου πάει γονα...δηλαδή τώρα θα έρθουνε οι 25 φωστήρες στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Το 2022 το βγάλαμε με ποιους; Αν κρίνω από τη μη πληρωμή των παραγωγών είχαμε αέρα κοπανιστο...ρε που είναι ο εισαγγελεας ρεεεε πρώτα εσένα και μετά όλο το συφερτο να ξεβρωμισει ο τόπος...

Απάντηση

16-01-2023 13:21Γιωργος

Δωστε τις αποζημιωσεις για την σουλτανινα στην κορινθια μη σας παρει και σας σηκωσει αναθεματισμενε καταραμενε αφορισμενε αποτον επισκοπο καλαβρυτων Αμβροσιο, μητσοτακη.

Απάντηση

16-01-2023 10:53Sakis

Μας δουλεύετε κανονικά νομίζω? Εδώ δεν πληρωθηκαμε ούτε ένα ευρώ του 22, ακόμη να ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις ενστάσεις κτλ κ εσείς τον χαβάς σας.Πατε το έτσι κ μεις ξέρουμε τον τρόπο να το στρίψουμε αλλιώς.

Απάντηση

16-01-2023 10:14KYD1

Καλά ας μάθουν πρωτα τι χρειαζεται για να τρεξει σωστά το 2022 και βλεπουμε για το 2023. Δεν άνοιξε τοσο νωρίς χρονιές που δουλευαν ολα ρολοι θα ανοιξει φέτος που ακομα περιμενουμε διοικητικές πραξεις για το 2022. Καλά κρασιά.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές