BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αιτήσεις νεοεισερχόμενων ως 23 Μαρτίου για 2ο γύρο ζωοτροφών

Ξεκινά στις 17 Μαρτίου ο δεύτερος γύρος αιτήσεων στήριξης στο Μέτρο 22 που αφορά στην ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, με τη νέα πρόσκληση να απευθύνεται σε νεοεισερχόμενους στον κλάδο, οι οποίοι δεν ήταν επιλέξιμοι στην προηγούμενη, εξαιτίας της αδυναμίας εμφάνισης τζίρου.

Zwotrofes_New-Holland

Πέτρος Γκόγκος

8429
62

Δεύτερη πρόσκληση για  ενίσχυση ζωοτροφών  με 4,1 εκατ. ευρώ, από  17 Μαρτίου οι αιτήσεις νεοεισερχόμενων

Η νέα πρόσκληση με την οποία κατανέμονται 4,1 εκατ. ευρώ, θα είναι σύντομη και το σύστημα θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Προκηρυσσόμενο Μέτρο

Μέτρο 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και ειδικότερα οι δράσεις:

Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους του τομέα εκτατικής αιγο- προβατοτροφίας και βοοτροφίας.

Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.

Το ύψος ενίσχυσης ανά υπομέτρο και για κάθε κλάση αριθμού ζώων προσδιορίζεται κατωτέρω ως εξής:

Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους του τομέα εκτατικής αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας.

Για τον τομέα της αιγο-προβατοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης θα κυμαίνεται από 100€ έως και 5.480€ ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, ανάλογα με την κλάση που ανήκει ο κάθε δικαιούχος και την έδρα της εκμετάλλευσης, βάσει του αριθμού των ενήλικων ζώων που κατέχει, όπως αυτός προσδιορίζεται από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που η έδρα τους βρίσκεται σε νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανόμενης Εύβοιας και Κρήτης) τα ποσά κάθε κλάσης προσαυξάνονται κατά 15%. Για τους κτηνοτρόφους των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ορίζεται επαυξημένο κατ’ αποκοπή ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Για τον τομέα της βοοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης θα κυμαίνεται από 120€ έως και 7.000€ ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, ανάλογα με την κλάση που ανήκει ο κάθε δικαιούχος και την έδρα της εκμετάλλευσης, βάσει του αριθμού των βοοειδών που κατέχει, όπως αυτός προσδιορίζεται από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται σε νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανόμενης Εύβοιας και Κρήτης) τα ποσά κάθε κλάσης προσαυξάνονται κατά 15%. Για τους κτηνοτρόφους των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ορίζεται επίσης επαυξημένο κατ’ αποκοπή ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.

Για τους τομείς της αιγο-προβατοτροφίας και της βοοτροφίας, τα ενδεικτικά ποσά ανά κλάση ισχύουν όπως στο Υπομέτρο 1.

Το ανώτατο ποσό της στήριξης, στο πλαίσιο του παρόντος μέτρου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ ανά γεωργό (κτηνοτρόφο).

Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν:

Για το Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους του τομέα εκτατικής αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας

Οι δικαιούχοι του παρόντος υπομέτρου θα πρέπει ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησής τους:

  • Να έχουν αναλάβει την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης και εφόσον το επιλέξουν τις υποχρεώσεις του «πρασινίσματος», στο πλαίσιο της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, χωρίς διαπίστωση ευρημάτων που σχετίζονται με δεσμεύσεις με περιβαλλοντική επίπτωση η οποία αφορά στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση του δικαιούχου, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων και συγκεκριμένα επί των ευρημάτων «διατήρηση βοσκοτοπικής χρήσης σε βοσκότοπο εντός περιοχών Natura 2000», «Ασφάλεια Τροφίμων», «Τήρηση δεσμεύσεων Νιτρορύπανσης» και «Έλεγχος φυτοπροστατευτικών».
  • Να διαθέτουν βοσκότοπο, όπως αυτό προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, στον οποίο εφαρμόζουν μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον, όπως είναι η εκτατική εκτροφή.
  • Να έχουν στη νόμιμη κατοχή τους κτηνοτροφική εκμετάλλευση των τομέων αιγο- προβατοτροφίας, βοοτροφίας, όπως αυτό προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
  • Να είναι κάτοχοι ενεργών αιγο-προβατοτροφικών/βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ) κατά την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης.
  • Για τα αιγοπρόβατα, όπως αυτά προσδιορίζονται κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022, να ανήκουν στις περιγραφόμενες κλάσεις, όπως αυτές ορίζονται βάσει του αριθμού ενήλικων ζώων (θηλυκά ή/και αρσενικά ηλικίας μεγαλύτερης του ενός έτους). Για τα βοοειδή όπως αυτά προσδιορίζονται κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022, να ανήκουν στις περιγραφόμενες κλάσεις, όπως αυτές ορίζονται βάσει του αριθμού των ζώων χωρίς καμία διάκριση ως προς την παραγωγική κατεύθυνση (γαλακτοπαραγωγής, κρεοπαραγωγής), ως προς την ηλικία και το φύλο του βοοειδούς που εκτρέφεται.

Για το υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας

Οι δικαιούχοι του παρόντος υπομέτρου θα πρέπει ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησής τους:

  • Ανάλογα με το μέγεθος της εκμετάλλευσής τους να ικανοποιούν ένα από τα ακόλουθα κριτήρια:

Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις κατηγορίας Α’, όπως περιγράφεται στην

με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/17185/1069/2022 (841Β ́/24.02.2022 ΥΑ, να κατέχουν εν ισχύ Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ),

Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις κατηγορίας Β’, όπως περιγράφεται στην με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/17185/1069/2022 (841Β ́/24.02.2022 ΥΑ, να υπόκεινται σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, ανάλογα με το είδος της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης,

▪είτε στο πλαίσιο της άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης,

▪ είτε στο πλαίσιο υπεύθυνης δήλωσης του κτηνοτρόφου κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης του παρόντος Μέτρου.

Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με δυναμικότητα μικρότερη της κατηγορίας Β’, όπως περιγράφεται στην με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/17185/1069/2022 (841Β ́/24.02.2022 ΥΑ:

  • είτε να έχουν υποβάλλει δήλωση Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) το έτος 2021 αναλαμβάνοντας την τήρηση των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης, χωρίς διαπίστωση ευρημάτων που σχετίζονται με δεσμεύσεις με περιβαλλοντική επίπτωση η οποία αφορά στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση του δικαιούχου, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ελέγχων και συγκεκριμένα επί των ευρημάτων «Ασφάλεια Τροφίμων», «Τήρηση δεσμεύσεων Νιτρορύπανσης» και «Έλεγχος φυτοπροστατευτικών»,
  • είτε να έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ανάληψης των σχετικών υποχρεώσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης του παρόντος Μέτρου, στην περίπτωση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που δεν είναι υπόχρεες υποβολής ΕΑΕ.

Να έχουν στη νόμιμη κατοχή τους κτηνοτροφική εκμετάλλευση των τομέων αιγο- προβατοτροφίας, βοοτροφίας, όπως αυτό προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Να είναι κάτοχοι ενεργών αιγο-προβατοτροφικών/βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ) κατά την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης.

Για τα αιγοπρόβατα, όπως αυτά προσδιορίζονται κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022, να ανήκουν στις περιγραφόμενες κλάσεις, όπως αυτές ορίζονται βάσει του αριθμού ενήλικων ζώων (θηλυκά ή/και αρσενικά ηλικίας μεγαλύτερης του ενός έτους). Για τα βοοειδή, όπως αυτά προσδιορίζονται κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους στις 15 Οκτωβρίου 2022, να ανήκουν στις περιγραφόμενες κλάσεις, όπως αυτές ορίζονται βάσει του αριθμού των ζώων χωρίς καμία διάκριση ως προς την παραγωγική κατεύθυνση (γαλακτοπαραγωγής, κρεοπαραγωγής), ως προς την ηλικία και το φύλο του βοοειδούς που εκτρέφεται.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17-03- 2023 έως 23-03-2023.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της παρούσας, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr.

Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης θα υπάρχει αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή στον εν λόγω ιστότοπο.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι κατά τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνουν ότι:

  • δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση ή/και δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από άλλο Εθνικό ή Ενωσιακό Πρόγραμμα με τον ίδιο σκοπό και τις ίδιες προϋποθέσεις.

Εφόσον η αίτηση υποβληθεί επιτυχώς μέσω του ΠΣ, λαμβάνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης, από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής.

Η ορθή καταχώρηση και υποβολή στο ΠΣ της αίτησης στήριξης– πληρωμής, καθώς και η εμπρόθεσμη οριστικοποίησή της, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

Ο υποψήφιος εκτυπώνει την οριστικοποιημένη αίτηση και τη φυλάσσει στο αρχείο του.

Με την υποβολή της αίτησης στήριξης-πληρωμής, οι υποψήφιοι αποδέχονται την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων συμπεριλαμβανομένων. Σε κάθε περίπτωση, διασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να διορθώνουν και να ανακαλούν εν όλω ή εν μέρει την αίτηση στήριξης-πληρωμής, μέσω του ΠΣ, ακόμη και μετά την οριστική υποβολή της, εφόσον δεν

έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων που προβλέπεται στην παρούσα πρόσκληση. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι ακολουθούν διαδικασία ανάλογη της αρχικής υποβολής της αίτησης.

Δεν απαιτείται η αποστολή υπογεγραμμένων αντίγραφων ή αποδεικτικών κατάθεσης της αίτησης από τους υποψήφιους προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει: 

«2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 του ΠΑΑ για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας με 4,1 εκ. €

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, συνολικής δημόσιας δαπάνης 4,1 εκ. €.

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021 των κλάδων αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17-03-2023 έως 23-03-2023.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι μέσα και από τις δύο προσκλήσεις του μέτρου 22 διατέθηκαν συνολικά για τη στήριξη της κτηνοτροφίας πόροι της τάξης των 98,3 εκ. €»

Η σχετική πρόσκληση στο Μέτρο 22 είναι διαθέσιμη εδώ

Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει ως εξής:

 Έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους του έτους 2021 στο Μέτρο 22 για την αγορά ζωοτροφών

 Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Στύλιου διευρύνεται η επιλεξιμότητα του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία». Με την 4 η τροποποίηση στην υπ΄αριθμό 3148/18-11-2022 ( 5873) απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ του έτους 2021 εξαιρούνται της υποχρέωσης τεκμηρίωσης της παραγωγικής δραστηριότητας βάσει κύκλου εργασιών ίσου ή μεγαλύτερου των 2.000€.
Ειδικότερα, αντικαθίστανται τα κριτήρια επιλεξιμότητας στο άρθρο 6 ως εξής:

«Οι εκμεταλλεύσεις που διαθέτουν πάνω από 100 αιγοπρόβατα πρέπει να τεκμηριώνουν την παραγωγική δραστηριότητά τους βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000,00 €στον εν λόγω τομέα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα οποία θα

περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση). Το εν λόγω κριτήριο θα τηρηθεί και για τις νησιωτικές περιοχές που θα λάβουν την αυξημένη κατά 15% ενίσχυση, ενώ για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει σε καμία κλάση. Εξαιρούνται επίσης από την τεκμηρίωση της παραγωγικής δραστηριότητας βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000,00€ οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021.Οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που διαθέτουν πάνω από 15 βοοειδή πρέπει να τεκμηριώνουν την παραγωγική δραστηριότητά τους βάσει κύκλου εργασιών   μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000,00 € στον εν λόγω τομέα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση). Το εν λόγω κριτήριο θα τηρηθεί και για τις νησιωτικές περιοχές που θα λάβουν την αυξημένη κατά 15% ενίσχυση, ενώ για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει σε καμία κλάση. Εξαιρούνται επίσης από την τεκμηρίωση της παραγωγικής δραστηριότητας βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000,00€ οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021».  Εν ισχύ παραμένουν τα λοιπά κριτήρια ένταξης στο Μέτρο 22, όπως αυτά έχουν οριστεί στην υπ’ αριθμό 3148/18-11-2022 ( 5873) απόφαση.

Η σχετική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων είναι ανοικτή από 17-03-2023 έως 23-03-2023

και διαθέσιμη στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr . Επισημαίνεται ότι αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου και όσοι εκ των ενδιαφερομένων νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων του έτους 2021 απερρίφθησαν στην 1η πρόσκληση λόγω του κριτηρίου επιλεξιμότητας περί κύκλου εργασιών στην κτηνοτροφία.

 Δήλωση ΥφΑΑΤ Γ. Στύλιου:

«Με τη σημερινή απόφαση λύνουμε το ζήτημα της ένταξης των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων στο Μέτρο 22. Στηρίζουμε τους νέους παραγωγούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κόστη, απόρροια των εξωγενών κρίσεων. Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους ενίσχυσης τους. Είμαστε δίπλα τους».




Σχόλια (62)
Προσθήκη σχολίου

24-03-2023 10:04Μάνος

Ρε παιδιά κατάφερε κάνεις νεοεισερχόμενος να κάνει αίτηση;;;;;;;

Απάντηση

19-03-2023 17:39Ντεληγιαννης

Πληρώστε.της.ενστασης.ρε.κολωπαιδια

Απάντηση

18-03-2023 11:56aganaktismenos

που ρε μαγκες μπαινουμε για την αιτηση|?? γιατι μπαινω στο μετρο 22 και φαινεται η παλια αιτηση ζωρις να μπορω να την επεξεργαστω. και στην 2η προσκληση που παταω δεν εχει κανενα + να ξεκινησω την διαδικασια

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-03-2023 11:55AGANAKTISMENOS

που ρε μαγκες μπαινουμε για την αιτηση|?? γιατι μπαινω στο μετρο 22 και φαινεται η παλια αιτηση ζωρις να μπορω να την επεξεργαστω. και στην 2η προσκληση που παταω δεν εχει κανενα + να ξεκινησω την διαδικασια

Απάντηση

17-03-2023 17:29Aneuthinotita

Μπορεί κάποιος με υπευθυνότητα να μου πει αν έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις και ποιοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση ;;;;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

17-03-2023 16:39Eleni

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟ 2020 ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???????

Απάντηση

17-03-2023 11:40Αγανακτησμενος

Παππούς αγράμματος,δεν το παίζω αναξαρτητος είμαι.Απο την στιγμή που δεν απευθύνθηκα σε εσένα,ποιος πετάγεται;Μην βρίζεις γιατί αν σε τραβήξω εγώ έναν πουτσο θα πάρεις διδακτορικό και μεταπτυχιακο σε 1 μέρα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

17-03-2023 11:17Manos

Καλημερα. Μετα απο επικοινωνια που ειχα μολις τωρα με τον οπεκεπε μου ειπαν οτι οσοι ειχαμε αρνια στην ενιαια το 21 μας πεταει το μυνημα μη ενεργος χρηστης και δεν δικαιουμαστε το μετρο γιατι επρεπε να ηταν ενηλικα στην ενιαια! Τα αρνια τρωνε πετρες και αναθεμα και ξερω καποιον νεοεισερχομενο να εβαλε ενηλικα στην ενιαια. Οποτε παιδια μην περιμενετε τζαμπα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

17-03-2023 10:43Manos

Καλημερα. Γνωριζουμε αν ανοιξε η πλατφορμα;

Απάντηση

16-03-2023 20:27Γιωργος

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ 1000/ΣΤΡΕΜΜΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΕΛΓΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΜΕΣΑ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ 60 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 60.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΖΙΡΟ ΠΗΡΑ 6000.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ;;;;;;;ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ;;;;ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ..............................................!!!!ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (5)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές