BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προσβάσιμη η εφαρμογή για ΟΣΔΕ, ορατή η μετάπτωση δεδομένων

Σε υπολανθάνουσα κατάσταση παραμένει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023, παρά τις όποιες βελτιώσεις των τελευταίων 24ώρων. Αυτές οι βελτιώσεις δίνουν μεν τη δυνατότητα στα κεντρικά των ΚΥΔ να βλέπουν μέσα από τη νέα εφαρμογή τα δεδομένα των περυσινών δηλώσεων όχι όμως και να προβαίνουν σε κάποιες πρώτες κινήσεις επικαιροποίησης.

26-31_07

Γιάννης Πανάγος

47
13

Προσβάσιμη η εφαρμογή για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ορατή η μετάπτωση των δεδομένων, δεν ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ωστόσο, η συμπλήρωση των νέων δηλώσεων σε όλο τους το εύρος δεν είναι εφικτή, όχι μόνο γιατί λείπουν πτυχές της εφαρμογής που ακόμα δεν λειτουργούν αλλά και γιατί, τα πεδία της εφαρμογής (είτε λειτουργούν είτε όχι) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και τις υπολοιπόμενες  εφαρμοστικές αποφάσεις της νέας ΚΑΠ.

Ως γνωστόν, στα λεγόμενα  Eco-Schemes μένει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά, αφού κανείς δεν ξέρει προς το παρόν, τι από τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ θα τύχει εφαρμογής, σε ποιο βαθμό και που θα διοχετευθούν τελικά τα χρήματα που δεν θα καταστεί δυνατό (όσο περνάει ο καιρός) να απορροφηθούν από τις πολυποίκιλες δράσεις στο νέο πρασίνισμα.

Κατά τα λοιπά, η ενημέρωση θέλει να έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής περί τους 200.000 νέους κωδικούς και να έχει γίνει μια πρώτη (πολύ επιφανειακή) επεξεργασία σε περίπου 60.000 νέες δηλώσεις. 

Εν τω μεταξύ, οδηγίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζουν ότι οι παραγωγοί μπορούν να βγάλουν εξαψήφιο κωδικό μέσω του gov.gr  τον οποίο στη συνέχεια παραδίδουν στα πιστοποιημένα ΚΥΔ για να προχωρήσουν αυτά τη διαδικασία υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ έτους 2023.  

Στην τελευταία ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ επί του θέματος αναφέρεται:

Επισημαίνεται ότι η έκδοση του εξαψήφιου κωδικού, για τους παραγωγούς που επιθυμούν να υποβάλλουν την ΕΑΕ 2023 μέσω πιστοποιημένου ΚΥΔ, πραγματοποιείται μέσω της διεύθυνσης:

https://eae2023.opekepe.gov.gr/landing-page

Σε περίπτωση που η διαδικασία εξαγωγής του εξαψήφιου κωδικού, για την ΕΑΕ 2023, δεν έχει πραγματοποιηθεί με χρήση της άνωθεν διεύθυνσης πρέπει να επαναληφθεί.
 

Με εντάσεις η ενημέρωση στη Λαμία

Ταυτόχρονα, την περίοδο αυτή η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δρομολογεί ημερίδες ενημέρωσης υπό τον τίτλο «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 - Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή» σε σημαντικά αγροτικά κέντρα της επικράτειας, με την επόμενη ημερίδα να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Ιουνίου στη Λάρισα. Την προηγούμενη Παρασκευή, έγινε η πρώτη ημερίδα στη Λαμία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Κουντούρης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και η Γενική Διευθύντρια κα Όλγα Μωραϊτου, καθώς και η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Μονάδας Λαμίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., κα Ζησίμου Χαρίκλεια, εισέπραξαν τη δυσφορία των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, όχι τόσο αναφορικά με την κατάσταση στο ΟΣΔΕ, όσο με την απουσία των απαιτούμενων εφαρμοστικών που θα διευκόλυναν συνολικά την διεκπεραίωση της υποβολής δηλώσεων.


Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΕΑΕ 2023

Δημοσιεύθηκε : 17 Μαϊος 2023

Σχετικά με την προθεσμία των 7 ημερών που αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ΕΑΕ 2023 θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Η διαδικασία λήψης κωδικού δεν υπόκειται σε καμία προθεσμία
  • Η ψηφιακή εφαρμογή από σήμερα και μέχρι την ανακοίνωση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2023 θα είναι ανοικτή για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταχώρηση των αιτήσεων των παραγωγών.

 

Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ημερίδα ενημέρωσης την Παρασκευή 2 Ιουνίου αναφέρεται:

Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 - Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή. Ημερίδα ενημέρωσης στη Λάρισα

Με την έναρξη της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στην χώρα μας, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με θέμα : «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή».

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02/06/2023 στις 11:00, στη Λάρισα, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Larissa Imperial”, (Φαρσάλων 182), ενημερωτική εκδήλωση, από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

Αναλυτικότερα, οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και οι αρμόδιοι εισηγητές είναι:

α) «Άμεσες Ενισχύσεις 2023».

Παρασκευή (Βιβή) Τυχεροπούλου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

β) «Αλλαγές στο γεωχωρικό περιβάλλον ΕΑΕ 2023 / Μεθοδολογία ελέγχων στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π. 2023-2027 – Τεχνικές παρακολούθησης (monitoring)».

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

γ) «Online υποβολή αιτήσεων - EAE 2023»

Κωνσταντίνος Κουντούρης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και η Γενική Διευθύντρια κα Όλγα Μωραϊτου.

 

 

 

 

 

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

30-05-2023 22:49Κακος

Δε γ@@@@σε ρε Πανάγο εσύ χαϊδεύεις τα λαμόγια του υπουργείου και τους ανύπαρκτος του ΟΠΕΚΕΠΕ που πάνε να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.....και τώρα το παίζεις τιμητής...μια ωραία καταγγελία στον Ευρωπαίο επίτροπο στην έδρα της Κομισιόν υπεύθυνα για τις αγροτικές επιδοτήσεις και θα δεις πως θα πηδάνε όλοι Και συ πρώτος λαμόγιο που παίζετε με το μελλον των παιδιών μας και το δικό μας που μας έχει φύγει ο κωλος στα χωράφια παλιό λαμόγια που δεν έχετε πιασει αξίνα στη ζωή σας και θέλετε να κανονίζεται τη μοίρα των αγροτών....καλά μας κάνετε .....αλλά που θα πάει έχει ο καιρός γυρίσματα λένε στο χωριό μου..

Απάντηση

30-05-2023 15:10Παρατηρητης

Στην Λαμία οι 2 πρώτες σειρές της αίθουσας είχανε ταμπέλα ΕΠΙΣΗΜΟΙ. Η 2η σειρά ήταν άδεια. Στην 1η καθησαν δημαρχαιοι& υποψήφιοι βουλευτές. Οι αγρότες στριμωχτικαν πίσω & όρθιοι.........!!!!! Μην περιμένετε από αυτούς τίποτα.

Απάντηση

30-05-2023 12:38Πιτσικαμορτης

Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για το μονιτορινγκ, τι ακριβως κάνει;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

30-05-2023 12:07👽👽🛸🛸🛸🛸

Δεν φταίει κανείς Που δεν λειτουργεί το σύστημα σωστά .φταίνε οι εξωγήινοι. Για όλα αυτοί φταίνε. Τέλος. 🤣.

Απάντηση

30-05-2023 12:01Γεωπόνος μελετητής

Αν δεν βγουν όλες οι εφαρμοστικές που αφορούν τη νέα καπ, και οι εγκύκλιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, πάνω στη νέα καπ, να λυθούν οι απορίες που θα δημιουργηθούν, και πρωτίστως να γίνει ενημέρωση των παραγωγών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τίποτα μην περιμένετε να γίνει σωστό ΟΣΔΕ.

Απάντηση

30-05-2023 09:53jim

Ποιά επεξεργασία βρε νούμερο,βρε άσχετε σε όλα? Μόνο θέαση της αίτησης και εκτύπωση του ΕΛΓΑ μπορεί να γίνει και τίποτα άλλο. Πόσες βλακείες ακόμα θα ανεβάσεις για να καλυψεις όσους σε ταίζουν? Βγάλαμε κωδικό έ και τι? Να τον κοιτάμε μπας και γίνει κάτι?

Απάντηση

30-05-2023 09:32paparumbas

Αυτοί ομολογούν χωρίς ξύλο....χαχαχα!!!

Απάντηση

30-05-2023 08:11Χαδιαραμ ποιος σε ΜΑΛΩΣΕ

Το μεγάλο πρόβλημα φέτος θα είναι το μονιτοριγκ θα πέσει πολύ κλάμα ,Να προσέξουν οι συνάδελφοι να είναι ακριβεις στις καλλιέργειες Τα αλλα είναι αναλώσιμα θα γίνουν έστω με καθυστεριση

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές