BACK TO
TOP
Θεσμικά

Νέοι επικεφαλής στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακοινώσεις για αλλαγές των θέσεων σε υπουργεία της κυβέρνησης.

kyriakos-Maximou-Eurokinissi

1146
6

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ως εξής:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη θέση του Γιάννη Οικονόμου. Υφυπουργός αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος    στη  θέση του Κώστα Κατσαφάδου.
Υπουργείο Υγείας: Μετακινείται ο Άδωνις Γεωργιάδης στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Υπουργείο Εργασίας: Αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου στη θέση του Άδ. Γεωργιάδη.
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού -Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη
Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης
Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.


Νωρίτερα το Agronews έγραφε: 
Φουντώνει το σενάριο ευρύ ανασχηματισμού με αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία
Όλο και πιο κοντά στον ορίζοντα διαφαίνεται ένας ευρύς ανασχηματισμός στην υπουργική σύνθεση της κυβέρνησης, με την φημολογία των τελευταίων ωρών να μιλά για αλλαγές σε τουλάχιστον επτά χαρτοφυλάκια.
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε έναν πιθανό ανασχηματισμό τον Μάρτιο, τουλάχιστον με βάση τα όσα είχε υποστηρίξει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τους ανεπαρκείς χειρισμούς στις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, μια διάχυτη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, την οποία επικαλούνται πηγές του πολιτικού ρεπορτάζ, σε συνδυασμό με την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών της άνοιξης, υποχρεώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ανακατανομή των ευθυνών στα στελέχη της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γίνει ίσως ακόμη και εντός της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου αν όχι την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα έχει λήξει το αργότερο τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Αν ανακοινωθεί εντός της Τετάρτης ο ανασχηματισμός, οι υπουργοί θα ορκιστούν την Πέμπτη, αλλιώς, αν οι ανακοινώσεις μετατεθούν για Δευτέρα, η ορκωμοσία ενώπιον της ΠτΔ θα πάει πιθανότατα για την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνει με την νέα του σύνθεση.

Με βάση αυτά που ακούγονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε αλλαγές στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, καθώς σκέπτεται να επαναφέρει στο  πόστο, τον νυν υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνοντας τον Γιάννη Οικονόμου. Στη θέση του υπ. Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Εργασίας.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

03-01-2024 20:44Αγανακτησμενος

Αποτυχημένοι κατά γενική ομολογία.Εσπασε όλα τα ρεκόρ,ανασχηματισμό σε 6 μήνες.Ο ένας ο βλάκας και ανίστοριτος πήγε να μιλήσει για την συνθήκη της Λωζάνης,ο άλλος υποκλίθηκε στον Ερντογάν.Οταν κυβερνάνε τέτοιοι τι χειρότερο θα κάνουν οι Τούρκοι;Φοβόμουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υλοποιήσει αυτά που έλεγε για τους γκέι και εκεί ακόμα το πρόλαβε ο αφορισμενος.Ποιους πήγατε και ψηφίσατε ρεεεεεεεε;

Απάντηση

03-01-2024 19:33Κτηνοτροφος

Τον δικό μας τι τον κρατάς ρε,,,,,,,κουλη

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

03-01-2024 18:50Ουστ

Γη γαύρο είχα φαγούρα στα μεγάλα και ζουμερά αρχιδια μου σήμερα ;!

Απάντηση

03-01-2024 15:21Kostas

Άλλαξε ο Μανωλιός, κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Απάντηση

03-01-2024 15:17Βασίλης

Στα @ρχίδια μας αν θα κάνει η δεν κάνει ανασχηματισμό

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές