Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ασφαλιστικά

Το 97% των αγροτών επέλεξε την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία

Την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία επέλεξαν εννιά στους δέκα μη μισθωτούς, ήτοι πάνω από 1,157 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι και αγρότες για το 2021.

2-Agrotes-pinakas_2

94
0

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω επαγγελματίες (ασφαλισμένοι τέως ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ)  επέλεξαν να ενταχθούν στην 1η (επί συνόλου 7 ασφαλιστικών κατηγοριών) καταβάλλοντας έως 220 ευρώ/μήνα και 123 ευρώ/μήνα (υπέρ της κύριας ασφάλισης, υγείας και ανεργίας) αντίστοιχα για όλο το τρέχον έτος.

Αντίστοιχα, μόλις το 10% των μη μισθωτών δήλωσε ασφαλιστική κατηγορία από τη 2η έως την 6η, δηλαδή -σ' ό,τι αφορά τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες – θα πληρώσει μεταξύ 262 ευρώ/μήνα και 576 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για φέτος έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2021, και όλοι οι μη μισθωτοί έπρεπε να δηλώσουν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, την κατηγορία στην οποία θα ήθελαν να ενταχθούν. Όσοι δεν προέβησαν στις σχετικές ενέργειες, θα υπαγόντουσαν υποχρεωτικά στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δήλωσαν (ή εντάχθηκαν υποχρεωτικά στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία) συναντάται στους αγρότες και το χαμηλότερο στους γιατρούς. Μεταξύ των επαγγελματιών, το υψηλότερο ποσοστό όσων δήλωσαν την κατώτερη "κλάση" συναντάται στους εμπόρους, βιοτέχνες και αυταπασχολούμενους (ασφαλισμένους ΟΑΕΕ).

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό ανά κατηγορία αυτασφαλισμένων με πάνω από 5 έτη ασφάλισης (πάνω 1,69 εκατ.) που δήλωσε την κατώτατη «κλάση» διαμορφώνεται ως εξής:

-Το 68% των υγειονομικών (αυτασφαλισμένων τέως ΤΣΑΥ)

-Το 76% των μηχανικών (τέως ΤΣΜΕΔΕ)

-Το 82% των δικηγόρων (τέως ΤΑΝ)

-Το 87% των εμπόρων, βιοτεχνών κ.λπ. (τέως ΟΑΕΕ)

-Το 97% των αγροτών (τέως ΟΓΑ).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία