BACK TO
TOP
Φορολογικά

Ό,τι θέλει κωδικό taxis δεν το κάνει ο λογιστής

«Μα πότε κιόλας πέρασαν οι διακοπές;», «..πότε κιόλας πέρασαν οι γιορτές;»…. το καλοπροαίρετο παράπονο όλων των ανθρώπων. Πάντα αισθανόµασταν να µην προλαβαίνουµε να ζήσουµε τις όµορφες στιγµές, πάντα νιώθαµε ότι ο χρόνος πέρναγε τόσο γρήγορα που φαινόταν χθες η έναρξη των διακοπών, των ταξιδιών, της ξεκούρασης.

18_10

Γιώργος Παπαδημητρίου

82
24


Γιώργος Παπαδημητρίου
Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων) Νομού Καρδίτσας

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ λέγαµε δεν πειράζει, το επόµενο ταξίδι θα το απολαύσουµε περισσότερο, στην επόµενη έξοδο της οικογένειας θα δώσουµε µεγαλύτερη σηµασία στη λεπτοµέρεια. Και τελικά εδώ και δέκα µήνες περίπου, ψάχνουµε να βρούµε που είναι εκείνες οι στιγµές που δεν µας άρεσαν κιόλας. Αναζητούµε να βρούµε µία χαραµάδα ελπίδας… Και αναλογιζόµαστε ότι τελικά, υπάρχουν πάρα πολλά πράγµατα στη ζωή µας που δεν τα δίναµε µέχρι τώρα την παραµικρή σηµασία θεωρώντας τα δεδοµένα, αλλά που στην ουσία είναι αυτά που διαµορφώνουν την καθηµερινότητα µας έτσι όπως την είχαµε φτιάξει.  

Και διαπιστώνουµε ότι αυτό που τελικά µας λείπει είναι η ανθρώπινη επαφή, µία δυνατή χειραψία από την οποία καταλάβαινες αν αυτός που χαιρετούσες ήταν ειλικρινής ή όχι, σε αντίθεση µε τώρα που απλά ….. δεν χαιρετιόµαστε, που δεν µπορούµε να δούµε τις εκφράσεις του προσώπου του συνοµιλητή µας, που δεν τολµάµε πλέον να πλησιάσουµε κοντά ακόµη και τους δικούς µας ανθρώπους. 

Στην αντίπερα όχθη κι ενώ η γυναίκα µου έχει να δει τους γονείς της πάνω από τέσσερις µήνες φοβούµενη µην τους δηµιουργήσουµε κάποιο πρόβληµα πηγαίνοντας και µάλιστα σε άλλο νοµό, έχουµε κάποιους ηλίθιους που κυκλοφορούν σαν να µην έχει περάσει ούτε µέρα από πέρυσι, σαν να µη συµβαίνει τίποτα. 

Μου θυµίζουν τον ανορθόγραφο Γιάννη, ο οποίος κατηγορούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις φαρµακευτικές εταιρείες, αλλά έκανε πρώτος εµβόλιο που έφτιαξαν οι φαρµακευτικές και το παραλάβαµε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο ηλίθιος πεθαίνεις.... 

 
 

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ στα πιο.. κοντινά µας, έχουµε κι άλλους πιο ηλίθιους. Μεγάλες περιοχές της χώρας έπαθαν τεράστιες καταστροφές από τον Ιανό, τα υπάρχοντα χιλιάδων σπιτιών βυθισµένα στη λάσπη, η απόγνωση µόνιµος συνοδός στα πρόσωπα των ανθρώπων που έχασαν περιουσίες, επιχειρήσεις, υπάρχοντα και προσπαθούσαν (ακόµη προσπαθούν πολλοί) να βρουν το βηµατισµό τους… να επανακάµψουν…να δουν τι τους ξηµερώνει κι αν υπάρχει ελπίδα γι’ αυτούς και την οικογένειά τους. 

Κι όµως, υπήρξαν άνθρωποι που είχαν το θράσος να υποβάλλουν αίτηση και να εισπράξουν µάλιστα την οριζόντια αποζηµίωση των 5.000 ευρώ (για οικίες) ή των 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις, χωρίς να έχει µπει ούτε µία σταγόνα νερό στα σπίτια τους. 

Κι όχι µόνο αυτό: αντί να το βουλώσουν και εξαφανιστούν σε µια γωνία του στεγνού σπιτιού τους, µακαρίζοντας την τύχη τους που δεν πέρασε η λάσπη από τα θεµέλια τους, αποδείχθηκαν τέτοια γοµάρια που περιφέρονταν (το κάνουν ακόµη και σήµερα) στα -κλειστά από κόσµο λόγω κορωνοϊού καφενεία- και καµάρωναν λέγοντας «…έκανα αίτηση και πήρα και την αποζηµίωση.. Εσύ ρε κορόιδο γιατί δεν κάνεις; Εδώ µοιράζουν λεφτά…». 

 
 

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ δεν µιλάνε για σχοινί. Και πρέπει να είσαι πολύ Βλλλάκας για να µιλάς µε πληµµυροπαθή και να του λες για την εξυπνάδα που έκανες ή που θες να κάνεις. Είµαι πληµµυροπαθής σε σπίτι και γραφείο και το τι περάσαµε µε την οικογένειά µου τρεις µήνες τώρα, το ξέρουµε µόνο εµείς και κάποιοι ελάχιστοι που ενδιαφέρθηκαν. ∆εν θα ευχηθώ σε κανέναν από αυτούς τους βλάκες κάτι κακό, απεναντίας θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω ενηµερώνοντας ότι οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει. Οι διασταυρώσεις δίνουν και παίρνουν από το υπουργείο Υποδοµών και το υπουργείο Οικονοµικών. 

 
 

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ, ότι αν θέλουν να φύγουν σώοι, να µην τολµήσουν να πλησιάσουν στο γραφείο µου ζητώντας να τους υποβάλλω αίτηση για αποζηµίωση, ούτε καν να το ζητήσουν από τηλεφώνου. Θεωρώ ότι µία τέτοια ενέργεια αποτελεί την ύψιστη προσβολή και ειρωνεία στο πρόσωπο όλων όσοι έπαθαν µικρές ή µεγάλες ζηµιές.  

Όποιος νοµίζει ότι λαµβάνοντας αποζηµίωση για µία ζηµιά που ποτέ δεν έπαθε κοροϊδεύει το κράτος, είναι µακριά νυχτωµένος. Κοροϊδεύει τους ανθρώπους που ακόµη ταλαιπωρούνται. 

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ, το 2020 να είναι ο τελευταίος άθλιος χρόνος που έζησε η ανθρωπότητα. Κι όλοι µας είναι ευκαιρία, να αναθεωρήσουµε αξίες και να επανεκτιµήσουµε πράγµατα που µέχρι τώρα τα θεωρούσαµε δεδοµένα. Καλή Χρονιά!!! 

Μη μας ζητήσετε καμιά μέρα να σας κάνουμε και το εμβόλιο

Θέλω να ευχηθώ σε όλους να καταλάβετε ότι οι κωδικοί Taxis είναι προσωπικοί, δικοί σας. Εσείς τους έχετε και τους κάνετε ό,τι θέλετε. Μην σκάσετε µύτη καµιά µέρα στα λογιστικά γραφεία και µας ζητήσετε να σας κάνουµε το εµβόλιο…∆εν τα κάνουµε εµείς. 

 

Σχόλια (24)
Προσθήκη σχολίου

12-01-2021 16:40GREG

ΕΣΥ Κ.SAKIS ME TI ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΟΣ?

Απάντηση

10-01-2021 10:41ΚΑΡΤΑΛΗΣ Γ.-ΦΟΥΔΟΥΛΗΣ Δ-ΦΟΥΔΟΥΛΗΣ Κ COTTON EXPRESS

πολυ σωστα

Απάντηση

09-01-2021 00:52Sakis

Σιγά εσυ ρε λογιστακο που θα σε βάλουμε να μας κανεις κ εμβόλιο Καλό είναι να χαλαρώσεις λίγο γτ δεν θα σου βγει σε καλό

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-01-2021 13:17Giorgos

Κύριε Παπαδημητρίου, με αυτούς τους "έξυπνους-πονηρούς" που είναι πάραααα πολλοί σας πληροφορώ..τι θα γίνει?? ας ελπίσουμε το κράτος να κάνει τη δουλειά του.. γιατί καλός έδωσε τη δυνατότητα σε αυτούς που πραγματικά πλημμύρισαν να πάρουν έστω κάποια χρήματα.. αλλά πολλοί "έξυπνοι" έκαναν μόνο την αίτηση στο gov.gr και ούτε συνεργείο από δήμο-νομαρχία-υπεχωδε πέρασε ποτέ..τι να δει εξάλλου..το πολύ πολύ να πήρε λίγο νερό κανένα λεβητοστάσιο ή αποθήκη και αυτοί κάνανε αιτήσεις για σπίτι ή επιχείριση... αφού δν τον δήλωσαν φυσικά πουθενά...απλά βρήκαν τον εύκολο τρόπο.. με μία αίτηση λεφτά στο λογαριασμό... πρέπει να γίνουν διασταυρώσεις με τις αναφορές από τα συνεργεία τα οποία πέρασαν και τους πολύ περισσότερους οι οποίοι έκαναν ΜΟΝΟ αίτηση στο gov.gr και να τους τα πάρουν πίσω!!

Απάντηση

07-01-2021 13:15Giorgos

Κύριε Παπαδημητρίου, με αυτούς τους "έξυπνους-πονηρούς" που είναι πάραααα πολλοί σας πληροφορώ..τι θα γίνει?? ας ελπίσουμε το κράτος να κάνει τη δουλειά του.. γιατί καλός έδωσε τη δυνατότητα σε αυτούς που πραγματικά πλημμύρισαν να πάρουν έστω κάποια χρήματα.. αλλά πολλοί "έξυπνοι" έκαναν μόνο την αίτηση στο gov.gr και ούτε συνεργείο από δήμο-νομαρχία-υπεχωδε πέρασε ποτέ..τι να δει εξάλλου..το πολύ πολύ να πήρε λίγο νερό κανένα λεβητοστάσιο ή αποθήκη και αυτοί κάνανε αιτήσεις για σπίτι ή επιχείριση... αφού δν τον δήλωσαν φυσικά πουθενά...απλά βρήκαν τον εύκολο τρόπο.. με μία αίτηση λεφτά στο λογαριασμό... πρέπει να γίνουν διασταυρώσεις με τις αναφορές από τα συνεργεία τα οποία πέρασαν και τους πολύ περισσότερους οι οποίοι έκαναν ΜΟΝΟ αίτηση στο gov.gr και να τους τα πάρουν πίσω!!

Απάντηση

07-01-2021 10:35Ελαιοπαραγωγος

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους. Κύριε Παπαδημητρίου όλα καλά και ωραία με τις αμοιβές, όμως εγώ ο πελάτης δεν πάω στον λογιστή απλά για να μου υποβάλλει την δήλωση και την περιοδική δήλωση. Ο λογιστής πρέπει πάνω από όλα να είναι ευσηνειδητος και να προστατεύει τα συμφέροντα του πελάτη του, όπως ο δικηγόρος για παράδειγμα. Γιατί όπως είπε κάποιος δικαστικός λειτουργός τυχαία μια φορά στον δρόμο σαν συμβουλή. Όταν στην Ελλάδα έχεις καλό λογιστή και καλό δικηγόρο δεν σε κ@λ@νει ούτε στρατός. Πιστεύω να είμαι ξεκάθαρος τι εννοώ..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-01-2021 09:35LAMMERGEIER

Αγαπητέ Γιώργο καλημέρα, καλή χρονιά με υγεία σε όλη την οικογένεια. Αληθινό γεγονός: Με πήρε τηλέφωνο πελάτισσα μου πληττόμενη από τον Ιανό που βρίσκεται σε άλλη περιφέρεια και μου είπε: "πλημμυρήσαμε"!!!, κάνε την αίτηση!! Φτιάχνω την αίτηση 8000 για το μαγαζί και όλα καλά. Τις λέω έπαθες κάτι στο σπίτι; όχι μου λέει, λίγο στο υπόγειο (η ίδια μένει στον 1ο). Μετά από λίγες μέρες μου είπε όλοι πήραν και για τα σπίτια να κάνουμε κι εμείς! Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου... Όχι ΟΛΟΙ κάνουν. Φτιάχνω κι εγώ μία αίτηση με όροφο 1ο !! Μετά από λίγο καιρό με ξανά παίρνει τηλ. με ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ λέει, γιατί έβαλες 1ο όροφο!! Που μένεις;; της λέω.. Στον 1ο μου λέει..!! αλλά έπρεπε να γράψεις Ισόγειο γιατί ο γείτονας έτσι το έκανε και τα πήρε!! Της είπα: #@$^^&@#@#@##!^&$ και το κλείσαμε εκεί!! Μετά από 2 μέρες με παίρνει και μου λέει. θα πάμε στο δημαρχείο γιατί είμαστε πολλοί που μας πέταξε έξω και μας είπε ο δήμαρχος ότι θα κάνουμε ξανά τροποποιητικές δηλώσεις εκεί, να γράψουμε ότι θέλουμε...... Ωραία της απαντώ ... καλή τύχη..!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

07-01-2021 09:28Τακης

Χρονια πολλα Γιωργο συνεχισε να γραφεις αληθειες

Απάντηση

07-01-2021 09:07Γεώργιος Γιαννακοπουλος

Μπορούσε η κυβέρνηση να ζητούσε φωτογραφίες της ζημιάς, οι οποίες θα κατατίθενται μαζί με την αίτηση ή βεβαίωση του αστυνομικού τμήματος, του προέδρου κοινότητας η πυροσβεστική. Δεν το κάνουν για να εισπράττει ψήφους χρησιμοποιώντας τα δικά μας χρήματα, τα χρήματα των φορολογούμενων. Για όλα φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις και όχι οι γνωστοί "μάγκες", γιατί θα πρέπει να ξέρουν ότι "μάγκες" πάντα θα υπάρχουν και θα πίνουν στην υγεία των κοροιδων!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

06-01-2021 18:58Θράσος Χριστοδούλου

Εύγε σου,συνΆνθρωπε! Τα περιέγραψες σωστά και σοφά! Ευτυχές το νέον έτος 2021!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία