Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Παράνομες οι κατασχέσεις εξισωτικής αποφάνθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη

Παράνομες κρίθηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη – μετά από καταγγελία του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας – οι κατασχέσεις στην εξισωτική αποζημίωση.

ktinotrofoi_elassonas

353
0

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς το υπουργείο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας κου Βάκης Τσομπανίδης, «Επειδή το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό παραγώγων, προς διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών αλλά και για την διευκόλυνση των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (τράπεζες, ΔΟΥ) παρακαλούμε να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στο παρόν και να αποφανθείτε σχετικά, ενημερώνοντας εγγράφως το Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς». 

Αναλυτικά το ΑΚΚΕΛ αναφέρει:

Μετά από καταγγελία του προέδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας κου Βάκη Τσομπανίδη στον συνήγορο του πολίτη για τις παράνομες από τις τράπεζες κατασχέσεις των εξισωτικών αποζημιώσεων, ο συνήγορος του πολίτη γνωμοδότησε πως «η εξισωτική αποζημίωση υπάγεται στην αρχή του ακατάσχετου της παρ. 1 του άρθρου 32 ν.4314/2014"».  Δεδομένων των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιμά ότι η κατάσχεση της εξισωτικής αποζημίωσης θίγει την αποτελεσματικότητα της διάθεσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής ανάπτυξης και ματαιώνει το σκοπό της δράσης.

Επειδή το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό παραγώγων, προς διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών αλλά και για την διευκόλυνση των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (τράπεζες, ΔΟΥ) παρακαλούμε να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στο παρόν και να αποφανθείτε σχετικά, ενημερώνοντας εγγράφως το Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς». 

Η απόφαση του Συνηγόρου του πολίτη έχει κοινοποιηθεί στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, στο υπουργείο οικονομικών καθώς και στην ΑΑΔΕ. Από την πλευρά του ο κος Τσιομπανίδης δήλωσε πως το ΑΚΚΕΛ τις επόμενες μέρες θα στείλει την απόφαση σε όλες τις τράπεζες προς συμμόρφωση. Σύμφωνα με την απόφαση κάθε κατάσχεση εξισωτικής από το 2Ο14 έως και σήμερα είναι παράνομη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία