Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Ορίστηκε το νέο ΔΣ του ΙΓΕ, πρώτη συνάντηση γνωριμίας με Βορίδη

Ορίστηκε με νέα υπουργική απόφαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με πρόεδρο τον Νικόλαο Θυμάκη το οποίο το μεσημέρι της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

KAR_2186_5

153
0

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν με ΦΕΚ στις 31 Αυγούστου 2019 οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του ΙΓΕ και ορίστηκαν τα νέα μέλη. 

Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Νικόλαος Θυμάκης του Στυλιανού - Γεωπόνος, και αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Κόκκαλης του Ευαγγέλου –δημοσιογράφος

Ακολουθεί η υπουργική απόφαση:

Σύμφωνα με την απόφαση ορίζονται για θητεία δύο ετών Πρόεδρος,  Αντιπρόεδρος και μέλη με τους αναπληρωτές τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.)-Ν.Π.Δ.Δ., ως εξής:

α) Τον Νικόλαο Θυμάκη του Στυλιανού, Γεωπόνο, πτυχιούχο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 082710, ως Πρόεδρο.

β) Τον Αλέξανδρο Κόκκαλη του Ευαγγέλου, δημοσιογράφο, με Α.Δ.Τ. ΑΒ 645668, ως Αντιπρόεδρο.

γ) Τον Νικόλαο Χατζή του Παναγιώτη, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσ. Επιστημών, πτυχιούχο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με Α.Δ.Τ. AK 623213, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Γεωργία Ρεμπούτσικα του Νικολάου, Οικονομολόγο, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, με Α.Δ.Τ. Χ 219794.

δ) Τον Βασίλειο Έξαρχο του Αννίβα, Οικονομολόγο, πτυχιούχο Master Οικονομικών του Northeastern University of Massachusetts, με Α.Δ.Τ. ΑΖ 549955, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Ελευθερία Σπαντιδάκη του Ιωάννη, πτυχιούχο Αρχ. Τοπίου MLA, με Α.Δ.Τ. Φ 009493.

ε) Την Λουκία Κεφαλογιάννη του Νικήτα, Ιδιωτική υπάλληλο, πτυχιούχο Οικονομικής Σχολής, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 024120, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αναστάσιο Καλαντζή, του Σωτηρίου, Γεωπόνο, πτυχιούχο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Α.Δ.Τ. ΑΕ 576818.

στ) Την Ευφροσύνη Σακελλαρίου του Διονυσίου, Συνταξιούχο ΔΕΗ, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 622589, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Μαρία Αναγνώστου του Μιχαήλ,πτυχιούχο Eπικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, με Α.Δ.Τ.ΑΒ 318710.

ζ) Τον Στέφανο Τσιπουράκη του Εμμανουήλ, Ιατρό, με Α.Δ.Τ. ΑΚ 707513, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Μεταξά του Αλεξάνδρου, Μεταλλειολόγο Μηχανικό, πτυχιούχο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με MSc στη Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, με Α.Δ.Τ. ΑΒ 065556.

 
Η διάρκεια της θητείας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι δύο έτη από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση για το νέο ΔΣ του ΙΓΕ.


 Βορίδης: «Υψηλές οι φιλοδοξίες μας για το Ινστιτούτο 
και τη γεωργική εκπαίδευση»

 

Με σημαντικές αναφορές στις προοπτικές του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) αλλά και στη γεωργική εκπαίδευση συνόδευσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης την παρουσίαση των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, το μεσημέρι της Τρίτης (3/9/2019).

Νέος πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. ορίστηκε ο γεωπόνος, Νίκος Θυμάκης για τον οποίο ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την τοποθέτησή σας στην θέση του Προέδρου του Ι.Γ.Ε. Εύχομαι σε εσάς και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Έχουμε εξαιρετικά υψηλές φιλοδοξίες για το Ινστιτούτο το οποίο, όπως γνωρίζετε, διαχειρίζεται ένα κληροδότημα, της Ιφιγένειας Συγγρού, από τις αρχές του 20ου αιώνα, για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στο Άλσος Συγγρού, στον χώρο του οποίου βρίσκεται το Ι.Γ.Ε., τονίζοντας ότι πέρα από τη γεωργική εκπαίδευση πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως χώρος περιπάτου και αναψυχής για τους πολίτες. «Στις σκέψεις μας είναι να εξελίξουμε τον χώρο δίνοντάς του έναν πολυμορφικό χαρακτήρα, που θα “παντρεύει” το κομμάτι της αγροτικής και γεωργικής εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του κόσμου. Είναι ένα κόσμημα, τα κτίριά του έχουν σημαντικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «θέλουμε να εμπλέξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες» και αυτό προκύπτει και από την τοποθέτηση δύο μελών από τον α’ και β’ βαθμό αυτοδιοίκησης. «Θέλουμε μια στενή οργανική σχέση με την αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο δράσης ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «ο κ. Θυμάκης έχει λάβει τις οδηγίες του και αυτές είναι συγκεκριμένες, αναλυτικές και  προσδιορισμένες χρονικά». Το τελικό σχέδιο θα τεθεί υπόψη της κοινής γνώμης μέσω των εκπροσώπων της, δημοσιογράφων, «ώστε να ελέγχεται η εκτέλεσή του».

Αναφορικά με το προσωπικό και την ενίσχυσή του ο Υπουργός έκανε σαφές ότι «η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου είναι αυτή που θα μας καθοδηγήσει ως προς τις σχετικές  ανάγκες». 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη γεωργική εκπαίδευση, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι είναι από τα ζητήματα «τα οποία σκεφτόμαστε και πρέπει να οργανώσουμε» και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πλήθος συνεργιών και πρέπει να τις “δέσουμε” και με το Ινστιτούτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξαιρετική συζήτηση που είχα με εκπροσώπους του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την πρωτοβουλία τους με το Πανεπιστήμιο Rutgers για την υποστήριξη του προγράμματος με τίτλο “New Agriculture for a New Generation” (Νέα Γεωργία για μία Νέα Γενιά)».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα κτίρια του Ινστιτούτου για τα οποία τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς  του αλλά σε αυτά μπορούν να φιλοξενηθούν και δραστηριότητες άλλων φορέων γεωργικής εκπαίδευσης.

Σχετικά με το Μουσείο Μελισσοκομίας επεσήμανε ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται δεν είναι κατάλληλος. «Αυτό όμως το καταπληκτικό κτίριο πρέπει να αναδειχθεί και να προετοιμαστεί ώστε να γίνει ένας χώρος επίσημων εκδηλώσεων  του Υπουργείου ώστε να αναβαθμιστεί και το διεθνές κύρος του» πρόσθεσε για να συμπληρώσει: «Παράλληλα βέβαια πρέπει να έναν χώρο κατάλληλο ο οποίος να μπορεί να στεγάσει τα πολύ σημαντικά εκθέματα του Μουσείου».

 

 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία