BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Μουσείο Περιβάλλοντος

Στις πλαγιές των κατάφυτων λόφων που περιβάλλουν τη Στυµφαλία, εκεί όπου ο Ηρακλής κατατρόπωσε τα µυθικά ανθρωποφάγα πουλιά µε τα χάλκινα ράµφη, βρίσκεται χτισµένο το Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύµατος του Οµίλου Πειραιώς. Ο σκοπός του συγκεκριµένου µουσείου διττός. Από τη µία, επιδιώκεται η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και από την άλλη η διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής.

mouseio-perivallontos

26
0

Έτσι, στην πρώτη ενότητα του Μουσείου ο επισκέπτης θα βρει στοιχεία για το περιβάλλον της περιοχής και τη σηµασία του. Άλλωστε, η Στυµφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό ∆ίκτυο Προστατευόµενων Περιοχών NATURA 2000. Ενώ στη δεύτερη ενότητα θα δει πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελµάτων.

Θαυµάσια ιδέα αποτελεί επίσης µία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Φενεού, που στεγάζεται στο παλιό αρχοντικό του Κωνσταντή Πετρούλια. Ανάµεσα στα εκθέµατα περιλαµβάνονται είδη λαϊκής τέχνης της περιοχής του Φενεού, προσωπικά αντικείµενα της Οικογένειας Πετρούλια (κειµήλια του 19ου αιώνα), καθώς και η παραδοσιακή Φενεάτικη φορεσιά, η οποία έχει αποσπάσει από τον όµιλο UNESCO το Α΄ Βραβείο Παραδοσιακής Ενδυµασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία