BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Αγροτουριστική Εμπειρία στο κτήμα Astarti

Η εταιρεία Astarti Co εδρεύει και δραστηριοποιείται στα Κύθηρα, στην περιοχή του Καραβά στο βόριο τμήμα του νησιού. Η Astarti Co είναι ατομική επιχείρηση με οικογενειακό χαρακτήρα που ασχολείται με την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία βιολογικών και παραδοσιακών κυθηραϊκών προϊόντων. Αν και η προσπάθεια πήρε επιχειρηματική μορφή μόλις το 2001, σε προσωπικό επίπεδο ασχολούνται με την βιολογική γεωργία, από το 1992.

astarti

23
0

Ιδρυτής είναι ο Χάρης Τζωρτζόπουλος, 43 χρονών, Τεχνολόγος Γεωπόνος με σπουδές και πρακτική εμπειρία στην Ολλανδία για βιολογική γεωργία.

Αιχμή του δόρατος και το προϊόν με το οποίο η Astarti Co έγινε γνωστή είναι το βιολογικό ελαιόλαδο που παράγει. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλα προϊόντα όπως βιολογικά παξιμάδια, βιολογικά σαπούνια, αλάτι Κυθήρων και άγρια αρτύματα.

Η Astarti Co προσφέρει διάφορες εναλλακτικές εμπειρίες και τις ονομάζει “Αγροτουριστική Εμπειρία”.

Βασικές δραστηριότητες:

Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται τόσο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας όσο και σε άλλους ανοιχτούς ή κλειστούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Κάποιες από αυτές είναι:

1. Olive oil Tasting – Γευσιγνωσία ελαιολάδου, καθώς το βιολογικό ελαιόλαδο είναι το πιο αναγνωρίσιμο και βραβευμένο προϊόν της Αστάρτης, η εταιρία διοργανώνει γευσιγνωσίες ελαιολάδου εδώ και 8 χρόνια. Οι γευσιγνωσίες πραγματοποιούνται στο παλιό Δημοτικό σχολείου της Κοινότητας μας (είτε σε άλλους ανοιχτούς χώρους) και ο επισκέπτης έχει ευκαιρία σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού ελαιολάδου και να έρθει σε επαφή με την τοπική ιστορία και την αισθητική μια άλλης εποχής (κατόπιν συνεννόησης και επί πληρωμής).

2. Private dining – Στα Astarti Hidden Retreats ή στο Πατρικό της οικογένειας, όπου ο επισκέπτης επιλέγει από 2 μενού (ψάρι ή κρέας) και μπορεί να συμμετάσχει στο μαγείρεμα αν το επιθυμεί ώστε να μάθει κάποια μυστικά της ελληνικής κουζίνας (κατόπιν συνεννόησης και επί πληρωμής).

3. Olive picking – Ελαιοσυλλογή, ο επισκέπτης μπορεί να εργαστεί κανονικά στη συγκομιδή της ελιάς (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) αποκτώντας αυτή την εμπειρία. Παίρνει μέρος σε όλη την διαδικασία παραγωγής από το χωράφι μέχρι το ελαιοτριβείο, όμως όχι με έναν τουριστικό τρόπο αλλά αντιλαμβανόμενος την σκληρή εργασία και την ευχαρίστηση του χειρονάκτη (κατόπιν συνεννόησης).

4. Foraging – O επισκέπτης μπορεί να μάθει βασικά εδώδιμα είδη άγριας μεσογειακής χλωρίδας, να τα μαζέψει ο ίδιος και να τα μαγειρέψουμε μαζί με διαφορετικούς τρόπους, είτε στην κουζίνα του δωματίου του στα Astarti Hidden Retreats είτε στο Πατρικό της οικογένειας, ανακαλύπτοντας τη βάση των γεύσεων της γης (κατόπιν συνεννόησης, επί πληρωμής και εκτός καλοκαιριού).

5. Sea salt hunting © – Ένα από τα προϊόντα της Αστάρτης είναι το θαλασσινό αλάτι Κυθήρων, το οποίο μαζεύεται με το χέρι από τα βράχια του νησιού. Ο επισκέπτης μπορεί να έχει αυτή την εμπειρία της συλλογής άγριου αλατιού και να μάθει κάποια πράγματα πάνω στο μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι (κατόπιν συννενόησης, επί πληρωμής και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες:www.tzortzopoulos-estate.gr


Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία