BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Περιήγηση στον Eleonas Country Village

Απλωμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά, με αιωνόβιες ελιές και θεόρατες χαρουπιές, ο Ελαιώνας μοιάζει με ένα μικρό χωριό κρυμμένο μέσα στην πλούσια κρητική φύση, δίπλα στο ξακουστό χωριό Ζαρός. Αρωματικά φυτά και πολύχρωμα λουλούδια, σκορπούν τις μυρωδιές και την ομορφιά τους σε κάθε βήμα. Οι αναρίθμητες πηγές του Ψηλορείτη χαρίζουν τα νερά τους απλόχερα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το πράσινο να κυριαρχεί όλες τις εποχές. Ζωγραφιστά μονοπάτια οδηγούν σε όμορφους λόφους, μικρά οροπέδια, μαγικά φαράγγια, καταπράσινες ρεματιές, γάργαρες πηγές και σε μεγάλες σκιές από πλατάνια.

eleonas-birdwatching-agrotourismos-ecotourismos-ellada-kriti

136
0

Πέτρινοι αυτόνομοι ξενώνες, σμιλεμένοι με τέχνη από μάστορες της περιοχής, φιλοξενούν μέσα τους τα ευρύχωρα δωμάτια όλων των τύπων, που παρέχουν όλες τις ανέσεις για τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Όλοι οι ξενώνες διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες με εξαιρετική θέα και προσανατολισμό, αλλά και διακριτικότητα.



Αγροτουρισμός στον Eleonas Country Village

Ο Ελαιώνας, είναι ένας μικρός παράδεισος, για όποιον αγαπά τη φύση και τα μυστικά της και θέλει να τη ζήσει, να τη γευτεί και να την απολαύσει!

Αγροτουριστικές Δραστηριότητες: μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές, σηματοδοτημένα μονοπάτια, ανάβαση στον Ψηλορείτη, ποδηλασία βουνού, τοξοβολία, παρατήρηση πουλιών, μάζεμα ελιών, μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και χίλιες δυο άλλες εμπειρίες σας περιμένουν να τις βιώσετε.

Συγκομιδή Ελιάς: οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να φροντίσουν τον τεράστιο ελαιώνα που αγκαλιάζει το συγκρότημα και να συμμετάσχουν κατά την περίοδο του Φθινοπώρου και του Χειμώνα στο μάζεμα των ελιών με τον παραδοσιακό τρόπο.

Μάθηματα Μαγειρικής: στο μεγάλο μποστάνι του Eleonas Country Village που βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα, καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο, εποχικά ζαρζαβατικά από ντόπιες ποικιλίες. Οι επισκέπτες αφού μαζέψουν από το μποστάνι φρέσκα προϊόντα, κατευθύνονται στην κουζίνα της μαμάς Κούλας κι εκεί ξεκινούν το μάθημα μαγειρικής, όπου χρησιμοποιούν τα προϊόντα που έκοψαν μαγειρεύοντας παραδοσιακές συνταγές. Μια αληθινή μύηση στα μυστικά της Κρητικής διατροφής.



Αρωματική Συγκομιδή: ένας μοσχομυριστός βοτανόκηπος με αρωματικά φυτά της Κρήτης, φυτεύεται κάθε χρόνο στον Eleonas Country Village όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα φυτά (κάθε ένα έχει την σήμανσή του) και τις χρήσεις τους στην κουζίνα και όχι μόνο. Ρίγανη, λεμονοθύμαρο, μαντζουράνα, δίκταμο και λουίζα καλλιεργούνται και χρησιμοποιούνται για το μενού του εστιατορίου του Eleonas Country Village.

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου: όλο τον χρόνο οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε γευσιγνωσία ελαιόλαδου όπου μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ιδιαίτερες γεύσεις του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου της περιοχής.

Πεζοπορίες, Ποδηλασίες & Περιπέτεια: περπατήστε ή ποδηλατήστε  στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Για τους λάτρεις της φύσης ο Eleonas Country Village σηματοδότησε διάφορες διαδρομές στη γύρω περιοχή του Ζαρού. Όλες οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες, μερικές είναι μόνο για περπάτημα και αρκετές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με ποδήλατο βουνού το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν από το ξενοδοχείο.



Γαστρονομία: ο Eleonas Green Village τιμά την κρητική γαστρονομία, στο παραδοσιακό του εστιατόριο “Ελιά” στην καρδιά του συγκροτήματος. Εξαιρετικά προϊόντα της κρητικής γης, τοπικές συνταγές μαγειρεμένες με μεράκι, μεγάλη λίστα κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.



Πηγή:magazine.trivago.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία