BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Στη σκιά του Πάρνωνα το όνειρο δύο Αθηναίων παίρνει «σάρκα και οστά»

Ένας τεράστιος βιολογικός κήπος υπό την επιβλητική σκιά του Πάρνωνα και κάπου εκεί ανάμεσα σε ελιές και περιβόλια ξεπροβάλουν δέκα πετρόκτιστες αγροικίες συνθέτοντας τον παραδοσιακό ξενώνα “Αγρόκτημα”.

ksenonas-agroktima-agrotourismoa-ecotourismos-ellada

2
0

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη στην αγάπη του Σαράντου και της Αγγελικής για τη φύση, αλλά και το ίδιο το Λεωνίδιο, τον τόπο καταγωγής τους. 

Έχοντας υπάρξει και οι ίδιοι ταξιδευτές, οι οικοδεσπότες, πρώην πλέον κάτοικοι Αθηνών, θεώρησαν τον αγροτουρισμό ως μια ευκαιρία να προσφέρουν άψογη φιλοξενία σε συνδυασμό με περιηγήσεις στις ολοκληρωμένες καλλιέργειες της φάρμας, μυώντας τους φιλοξενούμενους στη μαγεία της φύσης και της γης.

Αγροτουριστικές Δραστηριότητες: ανάλογα με την εποχή που θα επισκεφτεί κάποιος το Αγρόκτημα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την διαδικασία σποράς, καλλιέργειας αλλά και συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων του κτήματος, ενώ στον κήπο του ξενώνα έχει δημιουργηθεί ένα “μποστανάκι” με βότανα και λαχανικά, δίνοντας την δυνατότητα στους φιλοξενουμένους να κόβουν οι ίδιοι τα προϊόντα και να τα χρησιμοποιούν στην μαγειρική τους.

Μελισσοκομία: ο επισκέπτης κατά την διάρκεια της ξενάγησης μπορεί να δει πως … οι “εργάτριες” μέλισσες καταφέρνουν να γονιμοποιήσουν τα λουλούδια των φυτών και τα έντομα να καταπολεμήσουν τις ασθένειες τους, μέσω μιας διαδικασίας που μας διδάσκει η ίδια η φύση, αποφεύγοντας έτσι την χρήση φυτοφαρμάκων.

Γαστρονομία: το πρωινό, ένα καλάθι γεμάτο με σπιτικά καλούδια “ξυπνάει” αισθήσεις και αναμνήσεις από τη ζωή στο χωριό, με φρεσκοκομμένα πορτοκάλια, χειροποίητες μαρμελάδες, χωριάτικο ψωμί μέχρι αβγά από το κοτέτσι του αγροκτήματος.

Πηγή:protothema.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία