BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Περιπέτεια στην Κοιλάδα των Τεµπών για τους λάτρεις της φύσης κι όχι μόνο

Μοναδικές διαδροµές στον τόπο όπου το βουνό σµίγει µε τη θάλασσα, η ιστορία µε τον θρύλο και ο πολιτισµός µε την παράδοση

sel_48

152
0

Τον παράδεισο θα βρουν οι λάτρεις της φύσης στην ευρύτερη περιοχή που αγκαλιάζει τα Αµπελάκια. Η Trekking Hellas, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, προσφέρει πλήθος επιλογών. Μία από αυτές είναι το rafting στην Κοιλάδα των Τεµπών.
Οι βάρκες θα περάσουν κάτω από την γέφυρα των Τεµπών και δίπλα από αρχαίους τόπους λατρείας ενώ τη διαδροµή τους θα «στολίζουν» αιωνόβιοι πλάτανοι.
Μια ακόµα επιλογή είναι το River Trekking στο ορεινό χωριό Μελιβοία. Οι συνοδοί της Trekking Hellas ακολουθούν το κατάλληλα σχεδιασµένο µονοπάτι στο ρέµα της «Τσουβάλας» κάτω από το χωριό. Η διαδροµή κατά µήκος του ρυακιού είναι παραµυθένια, µε ξύλινα γεφύρια, καταρράκτες και κατάλληλα διαµορφωµένα σηµεία ανάπαυσης στη σκιά τεράστιων πλατάνων. Στο τέλος τις διαδροµής, οι συµµετέχοντες περνούν εναέρια πάνω από το ρέµα µε Flying Fox. Εξαιρετική τέλος πρόταση της Trekking Hellas είναι η περιήγηση στον Κίσσαβο. Η διάσχιση του ορεινού όγκου γίνεται µε mini bus. Αφετηρία της διαδροµής είναι το χωριό Βελίκα. Στη θέση Κάναλος πραγµατοποιείται επίσκεψη στο ορειβατικό καταφύγιο του Κισσάβου, από όπου προαιρετικά ξεκινά πεζοπορία µέχρι την κορυφή του βουνού, στα 1.978 µ.

Πηγή: Αγρόκτημα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία