Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Φιλοξενία

Ανάμεσα στο βουνό των Θεών και τα όρη των Μουσών βρίσκεται το Κτήμα Μπέλλου

Απλωµένο σε µια καταπράσινη πλαγιά 45 στρεµµάτων στην ανέγγιχτη και ανεξερεύνητη πλευρά του µυθικού Ολύµπου, στον Άγιο ∆ηµήτριο Πιερίας είναι τοποθετηµένο το βραβευµένο «πράσινο» αγρόκτηµα Κτήµα Μπέλλου. Συνδυάζει τη φιλοσοφία του αγροτουρισµού µε τις παροχές υψηλών προδιαγραφών και προσφέρει προσωποποιηµένες υπηρεσίες σε έναν περιορισµένο αριθµό επισκεπτών.

Ανάμεσα στο βουνό των Θεών και τα όρη των Μουσών βρίσκεται το Κτήμα Μπέλλου

20
0
Από παραδοσιακούς τεχνίτες του Αγίου ∆ηµητρίου µε φυσικά υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, χειροποίητη terracotta, σοβά kourasanit και σε υψόµετρο 900 µέτρων είναι χτισµένος ο ξενώνας. Οι κατοικίες του κτήµατος ακλουθούν πιστά τις επιταγές της τοπικής µακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και προσφέρουν πανοραµική θέα στις πλαγιές και στις κορυφές του Ολύµπου

Το Κτήµα Μπέλλου αποτελεί ιδανικό προορισµό για τον επισκέπτη που θέλει να χαλαρώσει σε ένα ήρεµο και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον µέσα στη φύση και να ζήσει µια αυθεντική εµπειρία φιλοξενίας στον Όλυµπο
Ο ξενώνας περιλαµβάνει 12 καταλύµατα εκ των οποίων τα επτά είναι µονόχωρα δωµάτια και τα πέντε δίχωρες πετρόκτιστες κατοικίες. Όλα τα δωµάτια έχουν ξεχωριστές αυλές µε κήπο, χτιστή ψησταριά και ξυλόφουρνο που παραπέµπει σε παλιό παραδοσιακό σπίτι.

Οι χώροι θερµαίνονται µε οθόνες οροφής υπέρυθρης ακτινοβολίας, θέρµανση εξαιρετικά ποιοτική και φιλική προς το περιβάλλον.Τα δωµάτια κοσµούνται από χειροποίητα έπιπλα και χαλιά. Οι κουρτίνες είναι κεντηµένες µε παραδοσιακά σχέδια του µουσείου Μπενάκη και έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου
Το βιολογικό εστιατόριο του κτήµατοςΟι πρώτες ύλες της κουζίνας του ξενώνα  προέρχονται αποκλειστικά από τις πιστοποιηµένες βιολογικές καλλιέργειες του κτήµατος αλλά και από επιλεγµένους τοπικούς παραγωγούς και µικρά βιολογικά αγροκτήµατα
Το Κτήµα Μπέλλου βρίσκεται στα σύνορα τριών νοµών – Πιερίας, Κοζάνης και Λαρίσης και έτσι ο κατάλογός προσφέρει επιλεγµένα προϊόντα µικρής παραγωγής µε Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης και συνδυάζει τις γαστρονοµικές παραδόσεις της Μακεδονίας, της ∆υτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας
Μια λίστα κρασιού, µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού, και µπύρας µε έµφαση στις ελληνικές µικροζυθοποιίες προσφέρεται στους επισκέπτες

Ένα αγρόκτημα γεμάτο αγριολούλουδα, βιολογικές καλλιέργειες και οικόσιτα ζώα

Η γη του κτήµατος ανήκει στην οικογένεια Μπέλλου από το 1860 και για περισσότερα από τριάντα  χρόνια έχει παραµείνει καθαρή από την χρήση χηµικών
Όλες οι καλλιέργειές του κτήµατος είναι φυσικές και περιλαµβάνουν ορεινά φρούτα, λαχανικά, δενδρώδη και αρωµατικά φυτά. Εκτός από τις κυδωνιές, τις βυσσινιές, τις κερασιές, τις κοροµηλιές και τις βατοµουριές, ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι καλλιέργειες φράουλας που αναβλαστάνουν από το Μάιο µέχρι τον Οκτώβριο. Ο λαχανόκηπος τροφοδοτεί την κουζίνα του ξενώνα µε ποικιλία λαχανικών, ενώ οι πατάτες και τα φασόλια γίγαντες αποτελούν προϊόντα στα οποία η περιοχή έχει µακρά παράδοση.

Τριακόσια δέντρα καρυδιάς καλύπτουν ένα µεγάλο µέρος του κτήµατος. Οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή µε ένα πλήθος αρωµατικών φυτών στο βοτανόκηπό µας, ενώ το τσάι του Ολύµπου και η τοπική ρίγανη αποτελούν πιο εκτεταµένες καλλιέργειες. Στις αρχές του καλοκαιριού, τριαντάφυλλα της αρωµατικής ποικιλίας Rosa damascena γίνονται γλυκό του κουταλιού αλλά και αιθέριο έλαιο, µαζί µε τα δενδρολίβανα και τις  λεβάντες, τα οπία τα αποστάζουν στον αποστακτήρα του κτήµατος, συντροφιά µε τους  φιλοξενουµένους. Τέλος τα οικόσιτα ζώα, όπως τα πρόβατα και οι κότες καλύπτουν τις ανάγκες της κουζίνας και του σπιτικού πρωινού, το οποίο σερβίρει καθηµερινά ο ξενώνας
Οικοτουριστικές δραστηριότητεςΤο κτήµα Μπέλλου παρέχει στους φιλοξενούµενους του πλήθος αγροτουριστικών δραστηριοτήτων. Το εργαστήρι µελισσοκοµίας είναι µια δραστηριότητα κατά την οποία οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να ξεναγηθούν βιωµατικά στις κυψέλες του κτήµατος και να φτιάξουν τη δική τους παραδοσιακή κεραλοιφή, χρησιµοποιώντας τις πρώτες ύλες από τις κυψέλες του αγροκτήµατος.

Επίσης διοργανώνονται µαθήµατα µαγειρικής, από την ιδιοκτήτρια του κτήµατος, Θεοδώρα Μπέλλου, µε βάση την τοπική κουζίνα, τόσο για µεγάλους όσο και παιδιά. Τέλος, µε την καθοδήγηση του κυρίου Λάζαρου Μπέλλου γίνονται αποστάξεις αιθέριων ελαίων από βότανα και αρωµατικά φυτά του κτήµατος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία