BACK TO
TOP
Φιλοξενία

«Το μάζεμα της Ελιάς στη Μάνη», μία οικογενειακή υπόθεση

Μανιάτικο Κορωνέικο ελαιόλαδο στην κουζίνα του Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa.

«Το μάζεμα της Ελιάς στη Μάνη», μία οικογενειακή υπόθεση

6
0

Το Μανιάτικο ελαιόλαδο θεωρείται από τα καλύτερα παγκοσμίως.

Προέρχεται από ελιές Κορωνέικης ποικιλίας, μικρού μεγέθους, που ωριμάζουν από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο. Στη Μάνη το μάζεμα της ελιάς είναι άκρως οικογενειακή υπόθεση.

Από νωρίς το πρωί στο «Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa», όπως λένε οι υπεύθυνοί του «μαζεύουμε τα 1.000 περίπου δένδρα μας και  να φέρουμε στην κουζίνα του εστιατορίου μας ‘Ανερούσα’ extra παρθένο ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, εξαιρετικού αρώματος και γεύσεως, οξύτητας μικρότερης του 0,2%».

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στις 38 ποικιλίες ελαιών.

Η Κορωνέικη, η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών,  αποτελεί την πιο σημαντική ελαιοποιήσιμη ποικιλία ελιάς στην Ελλάδα. Είναι ποικιλία μικρόκαρπη χωρίς ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές απαιτήσεις στο βαθμό που ανταγωνίζεται και την αγριελιά.

Χαρακτηρίζεται από δυο σημαντικά πλεονεκτήματα: την ανθεκτικότητά της στην ξηρασία και την υψηλή και σταθερή καρποφορία της (από 30 ως και πάνω από 150 κιλά καρπού κατά δέντρο).

Παράγει λάδι άριστης και εκλεκτής ποιότητας με εξαιρετικό άρωμα και λεπτή φρουτώδη γεύση. Έχει πάρει το όνομά της από την μικρή κωμόπολη Κορώνη που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού Μεσσηνίας.

Η συγκομιδή της ελιάς στη Μάνη ξεκινά από τις αρχές Νοέμβριου ώστε να μην  χαθούν από τον καρπό οι πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχει, οι οποίες προσφέρουν και προστασία στον ανθρώπινο οργανισμό, εμποδίζοντας την οξείδωση της κακής χοληστερόλης, αλλά κάνουν και πολύ καλό στο ίδιο το ελαιόλαδο, προφυλάσσοντας το από τον μεγάλο του εχθρό, την οξείδωση. 

«Εμείς, στο Πέτρα & Φως  μαζεύουμε τον καρπό με τα χέρια ώστε να μην τραυματίζεται η ελιά και με ραβδιστικό μηχάνημα με ελαστικά ελάσματα άνθρακα που περιορίζει στο ελάχιστο τον τραυματισμό των δένδρων και του καρπού.

Στο τέλος κάθε ημέρας μεταφέρουμε τις ελιές στο ελαιοτριβείο όπου και επεξεργάζονται αυθημερόν, ώστε να μην αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε κινδύνους κακώσεων και αλλοιώσεων.

Έτσι, το λάδι μας είναι αρίστης ποιότητας και φυσικά είναι το μοναδικό που χρησιμοποιείται στην κουζίνα του Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa, δημιουργώντας  τις υπέροχες και αυθεντικές γεύσεις που προσφέρονται στα πιάτα του εστιατορίου ‘Ανερούσα’», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι.

Παράλληλα προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει «τον τόπο μας που είναι έτοιμος να αποκαλύψει όλα τα μυστικά της βασίλισσας των ελληνικών ποικιλιών ελιάς, του πιο διάσημου και άρρηκτα συνδεδεμένου με την περιοχή προϊόντος, προσφέροντάς σας μια αυθεντική και ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχείο Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa, καθώς και γνήσιο φαγητό με παραδοσιακές πρώτες ύλες στο εστιατόριο ‘Ανερούσα’».

Λίγα λόγια για το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa

Το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στις βραχώδεις νότιες παρυφές του Ταϋγέτου, στη Μάνη.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό νέα ιδιοκτησία και βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς αναβάθμισης. Έχει κατασκευαστεί και ανακαινιστεί με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενταγμένο μοναδικά στο φυσικό περιβάλλον. Η λιτή πολυτέλεια χαρακτηρίζει την κάθε λεπτομέρεια προσκαλώντας το φιλοξενούμενο να ανακαλύψει την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία της Μάνης και να ζήσει μια αυθεντική εμπειρία.

Για πληροφορίες: https://www.petrafoshotel.com/ & https://www.facebook.com/PetrakaiFosBoutiqueHotelSpa/

Petra & Fos Boutique Hotel & Spa

Ελίνα Μεϊμαράκη

PITCHA.E.

Public Relations& Strategic Communications

t: 216 8001595

e:emeimaraki@pitchpr.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία