BACK TO
TOP
Φιλοξενία

Συνάντηση νέων αγροτών στην Ελασσόνα

Συνάντηση-συζήτηση οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 10.00 (πρωί) στην αίθουσα του δημαρχείου Ελασσόνας, με κεντρικό ομιλητή τον Δ. Μιχαηλίδη στο θέμα «Κοινή Γεωργική Πολιτική & Πολυαπασχόληση».

Συνάντηση νέων αγροτών στην Ελασσόνα

4
0

Η συνάντηση γίνεται 9 μόλις ημέρες πριν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο έχει θέμα: Πολυαπασχόληση και Αγροτικός Τομέας, που θα γίνει στην Χίο, 9-11 Σεπ 2011, και έτσι ο περισσότερος χρόνος θα αναλωθεί σε γενικά θέμα, όπως το τι είναι η ΠΕΝΑ και πώς μπορεί η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας να βοηθήσει στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Νέων Αγροτών και άλλων δομών της κοινωνίας.

Μερικά από τα γενικά αλλά πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να προσεγγισθούν στις 31/8/2011 (10.00πμ) είναι: το Μέλλον του αγροτικού τομέα, ο Καθορισμός του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων, ο προσδιορισμός του όρου «Ενεργός Αγρότης», τα χαρακτηριστικά της Αγροτικής Κοινωνίας και το Μέλλον αγροτικού κόσμου, η υποστήριξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (έρευνα, κατάρτιση, επιμελητήρια, πειραματικά αγροκτήματα κλπ), η ανάγκη για διέξοδο στην αγορά (Αγροτικές αγορές, Δημοπρατήρια, μεταποίηση κλπ), το αγροτικό επάγγελμα ως ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ και πολιτισμός, η ακριβής Συμμετοχή στο ΑΕΠ Ελλάδος (4%? ή 20%?) και η νέα Αγροφιλία, η Αυτάρκεια των τοπικών κοινωνιών, η Τοπ. Ανάπτυξη, τα Τοπικά Σύμφωνα, ο Συνεργατισμός και πολλά άλλα.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών και το συντονιστικό τους όργανο, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, είναι δομές που αναγνωρίσθηκαν με τον νόμο 3147/2003 (άρθρο 20) ως θεσμικές Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και χάρις στην πρόνοια του νόμου κατόρθωσε μέχρι φέτος, που θα οργανώσει το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, να μην εμπλακεί με τα κόμματα.

Εκτιμάται ότι μετά την συνάντηση γνωριμίας της 31/8/2011, στις 10.00, στο Δημαρχείο Ελασσόνας, οι Νέοι Αγρότες της Λάρισας θα οργανώσουν πολλές ακόμα συναντήσεις για ανταλλαγή εμπειριών.

Πληρ: Γ. Τζιότζιος-6945884133, Δ. Μπαζάνας-6978314475, Τ. Γκουλέτσας-6977411945

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία