BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Νέες κατολισθήσεις στο Πλωμάρι Λέσβου

Το Πλωμάρι Λέσβου έπληξε η κακοκαιρία το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις βράχων σε όλο το μήκος του δρόμου Πλωμάρι-Μελίντα, αλλά και στον δρόμο Ακράσι-Δρώτα που είχαν αποκόψει τον μικρό οικισμό την Κυριακή το πρωί.

aplwmarilesboukatolisthdec161

33
0

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

«Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων, σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού των δρόμων, οι οποίες εκτελούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωριά. Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τη γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017 προκάλεσε.»



Ο Αντιπεριφερειάρχης έργων Θοδωρής Βαλσαμίδης ενημέρωσε σχετικά: «Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Η διέλευση από την οδό Πλωμάρι – Μελίντα δεν είναι εφικτή λόγω σοβαρών κατολισθήσεων, επίσης μια σοβαρή κατολίσθηση υπάρχει στην περιοχή Άμαξος στην οδό Μεγαλοχώρι - Ακράσι.»



Ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι κατέρρευσε από τη βροχή στο Νεοχώρι - χωρίς να έχουν γίνει γνωστά άλλα προβλήματα.

O αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Απαιτείται άμεσα να υπάρξει συνολική μελέτη για τις κατολισθήσεις που παρατηρούνται μετά από δυνατές βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα πριν θρηνήσουμε θύματα. Πριν σχεδόν ένα μήνα υπήρξαν κατολισθήσεις βράχων μέσα στο Πλωμάρι που κατέστρεψαν κατοικίες. Προχθές Παρασκευή υπήρξε μια κατολίσθηση στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη και πάλι μέσα στο Πλωμάρι. Χθες και σήμερα είχαμε εκδήλωση του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι λένε πως ο περσινός σεισμός έχει δημιουργήσει τις αποκολλήσεις των βράχων που λόγω των βροχοπτώσεων πέφτουν. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε το πρόβλημα να το λύσει η φύση από μόνη της. Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Επαναλαμβάνω, πριν θρηνήσουμε θύματα».


Πηγή: ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ / φωτογραφίες: Θεολόγος Πατερέλλης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία