Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Περιοδεία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στα Τρίκαλα

Στην Καλαμπάκα και τον Πλάτανο βρέθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου για να συζητήσει τα θέματα που απασχολούν γεωργούς και κτηνοτρόφους, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτας Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορέλη.

aperiodeiateligioridoutrikala1

60
0

Το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκε με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας και μίλησε σε μαζική εκδήλωση των αγροτών στην Καλαμπάκα. Στη συνέχεια, παραβρέθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση με αγρότες στο χωριό Πλάτανος, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολύ κόσμο τα θέματα που απασχολούν γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο για τον αγροτικό τομέα και υποστήριξε πως η κυβέρνηση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών μέτρων όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών κατά το 1/3, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς και το ακατάσχετο του λογαριασμού κατά 7.500 ευρώ, που συνολικά με τα 1.250 ευρώ, οδηγεί σε ακατάσχετο για τους λογαριασμούς των αγροτών στα 22.000 ευρώ.Σχετικά με άλλα θέματα όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, προέτρεψε να μην υπάρχει αδιάλλακτη στάση από την ηγεσία των μπλόκων αλλά αντίθετα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των απλών γεωργών και κτηνοτρόφων που προσέρχονται στον διάλογο και καταθέτουν τις προτάσεις τους για επίλυση προβλημάτων για το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας με εποικοδομητικό τρόπο.Αναφορικά με τις τιμές του γάλακτος, η Υφυπουργός παρατήρησε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας. «Έχουμε ξεκαθαρίσει σαν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την τιμή του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες. Εκείνο το οποίο έχουμε κάνει από την πλευρά μας είναι να ασκήσουμε μία πίεση στις γαλακτοβιομηχανίες μέσα από την εντατικοποίηση των ελέγχων για το χτύπημα των ελληνοποιήσεων και την αυστηροποίηση των προστίμων στην περίπτωση που έχουμε αυτές τις παράνομες και δόλιες συμπεριφορές. Το χτύπημα των ελληνοποιήσεων είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δική μας κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα.»

Τέλος, σχετικά με το έργο υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων του Νομού Τρικάλων, η κα. Τελιγιορίδου είπε πως είναι μελετητικά ώριμο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα από πόρους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Πρόκειται για έργο αειφορίας που θα καλύψει χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης και θα προχωρήσει τάχιστα», υποσχέθηκε.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία