BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στα 65 λεπτά τα Νόβα στην Αργολίδα, βρίσκουν τοίχο στα 42 λεπτά οι Ναβελίνες

Υποχώρηση των τιμών στα πορτοκάλια Navel σε σύγκριση με τις Ναβελίνες διαπιστώνει η Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας (Δ.Ε.Σ.Α) κάτι που δεν ισχύει στην Ισπανία ούτε στις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, στην Αργολίδα οι τιμές κυμαίνονται από 38 έως 42 λεπτά ανά κιλό.

πορτοκαλια-εα

110
0

Ξεκίνησε επίσης η εμπορία μανταρινιών ποικιλίας Νόβα, με αρχικές ελάχιστες πωλήσεις την πρώτη μέρα, στα 50 λεπτά το κιλό, που όμως στη συνέχεια αυξήθηκαν στα 65 λεπτά.

Ωστόσο, οι κοπές για τις Κλημεντίνες συνεχίζουν να εξελίσσονται θετικά, με τιμές να κυμαίνονται από 60 έως 65 λεπτά το κιλό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Δ.Ε.Σ.Α., οι χονδρικές τιμές των πορτοκαλιών ποικιλίας Navel στο Rotterdam είναι υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες της ποικιλίας Ναβελίνας.

Εικόνα της Αγοράς Εσπεριδοειδών στην Ισπανία

Ξεκίνησε στην Ισπανία η εμπορία πορτοκαλιών Navel με μεσοσταθμική τιμή παραγωγού κατά 0,02€/kg ανώτερη από τις Ναβελίνες. Οι τιμές ΕΧW (έξοδος από το συσκευαστήριο) στην Ισπανία διαμορφώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στα 1,17€/kg για τα μανταρίνια Κλημεντίνες και στα 0,88€/kg για τα πορτοκάλια Navel και Ναβελίνες. Πηγή: Φρουτονέα, FreshLetterτ. 89Οι φετινές τιμές πορτοκαλιών στην Βαλένθια είναι κατά 80% υψηλότερες από τον Μ.Ο. της τελευταίας 5ετίας.

Εμπορία και τιμές στην Αργολίδα

Με αργούς ρυθμούς ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα στην Αργολίδα η εμπορία πορτοκαλιών ποικιλίας Navel. Παρατηρείται μια προς τα κάτω διαφορά τιμής με τις ΝΑΒΕΛΙΝΕΣ, κάτι που δεν ισχύει στην Ισπανία ούτε στις αγορές του εξωτερικού.

Ξεκίνησε επίσης τις τελευταίες ημέρες η εμπορία μανταρινιών ποικιλίας «ΝΟΒΑ». Για μια μόνο ημέρα πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες πωλήσεις στα 0,50€/kg, αλλά η τιμή «διόρθωσε» άμεσα στα 0,65€/kg. Συνεχίζεται δυναμικά η εμπορία μανταρινιών Κλημεντίνης.

Τιμές Παραγωγού:

ΝΑΒΕΛΙΝΕΣ: 0,38 έως 0,42 €/kg

ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ:0,60 έως 0,65€/kg

ΝΟΒΑ: 0,65 €/kg.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία