BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Συμβολαιακή πτηνοτροφία και επενδύσεις σε μονάδες το πλάνο της Διεπαγγελματικής

Κινήσεις που αφορούν στην ανάπτυξη του κλάδου της πτηνοτροφίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θα διευκολύνουν και θα ενισχύσουν τους Έλληνες παραγωγούς του κλάδου, θα επιδιώξει να υλοποιήσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας.

AGGELAKIS

Γιώργος Λαμπίρης

149
0

Όπως επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής, Θάνος Αγγελάκης, «επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σχήμα συμβολαιακής γεωργίας, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις και οι παραγωγοί του κλάδου θα μπορούν να συνεργαστούν με κάποια εκ των ελληνικών τραπεζών προς αυτή την κατεύθυνση. Η εκάστοτε επιχείρηση θα αποτελεί τον θεματοφύλακα για την αποπληρωμή των δανείων από την τράπεζα».

Η εκπαίδευση των παραγωγών στο επίκεντρο

Στο πλάνο της Διεπαγγελματικής είναι μεταξύ άλλων να εκπαιδεύσει τους παραγωγούς σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς τόσο στην εκτροφή όσο και στην παραγωγή. «Στόχος είναι να δημιουργήσουμε το ανταγωνιστικό περιβάλλον για να μπορούμε να σταθούμε με αξιώσεις στην διεθνή αγορά», διευκρινίζει ο κύριος Αγγελάκης.

Αφετηρία το 2021

Οι συζητήσεις με τον τραπεζικό τομέα για τη νεοσύστατη διεπαγγελματική και την δημιουργία των προγραμμάτων συμβολαιακής πτηνοτροφίας θα υλοποιηθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι εργασίες που αφορούν στην εκπαίδευση των παραγωγών και την ευρύτερη ενημέρωση για τις νέες τάσεις θα ξεκινήσουν εντός του 2021.

«Θεωρώ ότι η Διεπαγγελματική θα ανοίξει το δρόμο για την αναβάθμιση πεπαλαιωμένων πτηνοτροφείων, τα οποία δεν προσφέρουν βέλτιστες συνθήκες ούτως ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός ο κλάδος. Επί της ουσίας, στόχος είναι να προχωρήσουμε στην δημιουργία νέων μοντέλων πτηνοτροφείων, κάτι που στην πράξη σηματοδοτεί την ένταξη των όρων που επιτάσσει η τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την θερμοκρασία και την ψύξη, το διοξείδιο του άνθρακα, την αμμωνία, την υγρασία και όλες τις παραμέτρους που αλλοιώνουν το παραγωγικό αποτέλεσμα. Εάν όλες αυτοί οι παράμετροι μπορούν να ενταχθούν σε μία βάση δεδομένων, όπου κανείς θέτει τους όρους που καθορίζουν τη λειτουργία του πτηνοτροφείου και η παραγωγική διαδικασία θα πραγματοποιείται βάσει αυτών, θα επιτυγχάνεται η ευφυής παρακολούθηση των εγκαταστάσεων με την ελάχιστη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση και με το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνθήκες που σας προανέφερα εφαρμόζονται από μόλις το 5% της εγχώριας πτηνοτροφίας», συμπληρώνει ο ίδιος.

Για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μονάδων και την δημιουργία νέων θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα. «Πρόκειται για σχεδιασμό της Διεπαγγελματικής ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει και θα εξελιχθεί περαιτέρω εντός του 2021», επισημαίνει ο κύριος Αγγελάκης.

Ένταξη του 90% που δραστηριοποιούνται στον κλάδο στον νεοσύστατο φορέα

Επί του παρόντος στην Εθνική Διεπαγγελματική συμμετέχουν τα ιδρυτικά της μέλη και συγκεκριμένα η Πίνδος, η Αμβροσιάδης, η Νιτσιάκος και η Αγγελάκης. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο για να εισαχθούν και όλα τα νέα ενδιαφερόμενα μέρη μεταξύ των οποίων παραγωγοί και μεταποιητικές επιχειρήσεις με στόχο την κάλυψη του 90% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τόσο η Πανελλήνια Ένωση Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠ), όσο και ανεξάρτητοι παραγωγοί αλλά και σφαγεία που προς το παρόν δεν έχουν ενταχθεί στον εν λόγω φορέα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος