BACK TO
TOP
Αγρότης της Χρονιάς

Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς ο Α.Σ Ζαγοράς

O αιωνόβιος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα κόκκινα μήλα με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1916. Ο Συνεταιρισμός πολύ λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του ανέπτυξε έντονη εμπορική δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα στα τρία κόκκινα μήλα που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα, είναι ZAGORIN.

7_23

734
0

Πρότυπο συνεταιρισμού, έχει συγκεντρώσει στους κόλπους του 99% των αγροτών της περιοχής.

Σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις της οργάνωσης βρίσκονται στη Ζαγορά και περιλαμβάνουν τα πάντα, από συσκευαστήρια και διαλογητήρια τόσο για μήλα όσο και για άλλα προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή, όπως αχλάδια, ακτινίδια και κάστανα, μέχρι έναν σύγχρονο στόλο φορτηγών.

Στις επενδύσεις της τελευταίας πενταετίας η σημαντικότερη ήταν η αλλαγή διαλογητηρίου με δυνατότητες εσωτερικού ελέγχου των μήλων, το πρώτο που εγκαθίσταται στην Ελλάδα.

Στο πλάνο της επόμενης πενταετίας βρίσκεται η κτιριακή επέκταση, η μεταποίηση καστάνων και η δραστηριοποίηση στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταΐκών.


Ο Συνεταιρισμός σε όλη τη διάρκεια της πορείας του καταβάλει μια διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του και των λειτουργικών του δυνατοτήτων. Οι ενέργειές του καθορίζονται από το τρίπτυχο:

  • προστασία των παραγωγών -μελών του
  • εμπιστοσύνη των καταναλωτών και
  • διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος

Το ιστορικό και πολιτισμικό βάθος του Αγροτικού Συνεταιρισμού έφεραν ακόμα και την καταχώρησή του ως φορέα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το βραβείο για τη Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς, ειδικά φέτος μετά τη δοκιμασία της περιοχής το περασμένο φθινόπωρο, έρχεται ως μια ηθική αναγνώριση των προσπαθειών όλων των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία