BACK TO
TOP
Γνώμες

Ισχυρή στήριξη στα 60 σεντς

Παρά την άνοδο του δολαρίου, το οποίο πιέζει συνήθως τα εµπορεύµατα, το βαµβάκι κατάφερε να κρατήσει το βασικό σηµείο στήριξης των 60 σεντς ανά λίµπρα.

papadogianis_M_3_3

Γιάννης Παπαδογιάννης

12
0

Η ένταση µεταξύ Κίνας-ΗΠΑ συνεχίζεται, µε αφορµή την εµπορική διαµάχη, διατηρώντας την αδυναµία στη φυσική αγορά, καθώς οι Κινέζοι εξακολουθούν να µην αγοράζουν, ενώ στις υπόλοιπες χώρες τα κλωστήρια αγοράζουν, αλλά καλύπτοντας µόνο τις άµεσες ανάγκες τους. Παράλληλα, οι σοδειές στο βόρειο ηµισφαίριο δείχνουν υποσχόµενες και πλησιάζουν προς τη συγκοµιδή υπό νορµάλ προς καλές καιρικές συνθήκες.

Οι προσφορές στα ανοιχτά συµβόλαια για 5 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες χρηµατιστηριακές δεν βρίσκουν αγοραστή. Οι εµπορικοί οίκοι ζητούν περίπου 1 σεντ χαµηλότερα και για την ώρα, αν και φαίνεται µικρή η διαφορά, δεν σηµειώνονται νέες πωλήσεις. Υπάρχει ένας φόβος στους αγοραστές µην επαναληφθεί όπως και πέρυσι η µείωση της βάσης (πριµ επί του χρηµατιστηρίου) την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεµβρίου. Παραδοσιακά σε αυτούς τους µήνες υπάρχει µια πίεση στα εκκοκκιστήρια για γρήγορες φορτώσεις και πληρωµές, οι οποίες αν δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση µπορεί να έχει επίπτωση στις τιµές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία