BACK TO
TOP
Γνώμες

Πόσο είναι φέτος το εθνικό Απόθεμα;

Αν έρθει κανείς αντιµέτωπος µε τις απορίες που εκφράζουν, µε κάθε ευκαιρία, οι νέοι αγρότες και γενικά οι άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής, θα καταλάβει το τεράστιο έλλειµµα που υπάρχει στην επίσηµη ενηµέρωση γύρω από τα κρίσιµα θεσµικά ζητήµατα, που απασχολούν τον αγροτικό κόσµο.

panagos_2_12

Γιάννης Πανάγος

10
2

Κανείς για παράδειγµα δεν αισθάνεται εδώ και χρόνια την ανάγκη να ανακοινώσει ποιο είναι κάθε χρόνο το Εθνικό Απόθεµα, µε ποιο τρόπο µοιράζονται τα αντίστοιχα δικαιώµατα σε Νέους Αγρότες και λοιπούς εν δυνάµει δικαιούχους, ποιος είναι ο µηχανισµός βάσει του οποίου κινείται το όλο θέµα.

Η Agrenda γίνεται καθηµερινά αποδέκτης αυτών των αποριών και το συντακτικό της δυναµικό καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να βρει τις απαντήσεις και να τις επικοινωνήσει στους ερωτώντες, είτε µέσα από τις σελίδες της εφηµερίδας, είτε ακόµα και απευθείας δια απαντητικών emails.

«Είµαι νέος αγρότης που για πρώτη φορά ασχολήθηκα µε την καλλιέργεια βαµβακιού το τρέχον έτος (90 στρέµµατα)», αναφέρει ένα από τα πολλά emails, των οποίων γίνεται καθηµερινά αποδέκτης η συντακτική οµάδα της εφηµερίδας. Και συνεχίζει: «Όπως είναι φυσικό, δικαιώµατα δεν διαθέτω.

Με λύπη διαπίστωσα ότι πριν λίγες µέρες που όλοι οι άλλοι πληρώθηκαν το 70% της βασικής ενίσχυσης εγώ δεν έλαβα ούτε ευρώ.
Και διερωτώµαι λοιπόν:

Ποια η στήριξη των νέων σ’ αυτή τη χώρα για να ασχοληθούν µε τον πρωτογενή τοµέα;
Γιατί δούλευα µια ολόκληρη χρονιά; Για να πάρω πίσω αυτά που ξόδεψα; Η εργασία µου πληρώνεται;
Και εντέλει τι γίνεται; ∆ουλεύουµε για τις επιδοτήσεις; (Αν τις δικαιούµαστε κι αυτές)
∆εν υπάρχει µέλλον σ’ αυτή τη χώρα.

Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, εσείς που έχετε το βήµα και µπορείτε ίσως να εισακουστείτε από τους κυβερνώντες να ασχοληθείτε λίγο µε το θέµα αυτό των νέων αγροτών στην πατρίδα µας.
Επίσης γνωρίζετε αν θα δοθούν δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα τους επόµενους µήνες;».
Απέχει πολύ, αυτό το οποίο καθηµερινά βιώνουν οι άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής από αυτό που ίσως αντιλαµβάνονται οι άνθρωποι της εκάστοτε εξουσίας, δρώντας βάσει αυτών που ακούν από τους «µισθοφόρους της αυλής» ή και όσων εξυπηρετούν κατεστηµένα συµφέροντα, συχνά σε βάρος των αγροτών.


*Εκδότης-Διευθυντής εφημερίδα Agrenda 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-11-2019 10:24Αγροδιαχειριση

Το εθνικό απόθεμα έχει συγκεκριμένες τιμές ανα περιφέρεια εδώ και χρόνια , και μοιράζεται στους παραγωγούς μετά την προκαταβολή των υπολοίπων , δεν έχει αλλάξει κάτι στην διαδικασία και σύντομα αναμένονται οι ανακοινώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για το απόθεμα ώστε να το εισπράξουν οι δικαιούχοι μαζί με τους υπόλοιπους παραγωγούς στην εξόφληση του Νοεμβρίου.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία