BACK TO
TOP
Γνώμες

Κυρία ετών 16

Την Παρασκευή συµπληρώθηκαν 16 χρόνια από την κυκλοφορία του 1ου φύλλου της Agrenda, στις 19 Νοεµβρίου 2005.

panagos_2_13

Γιάννης Πανάγος

135
3

Ήταν άλλες εποχές, είχαµε άλλα όνειρα, ωστόσο η θαρραλέα απόφαση µιας µικρής οµάδας δηµοσιογράφων µε πηγαίο ενδιαφέρον για τα θέµατα του αγροτικού χώρου έχει δικαιωθεί.

Το λένε αυτό οι άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής, το επιβεβαιώνουν κάθε εβδοµάδα οι χιλιάδες αναγνώστες πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν χάσει φύλλο από την πρώτη ηµέρα έκδοσης της εφηµερίδας, το πιστοποιούν τα αναρίθµητα µικρά και µεγάλα έργα - επενδύσεις στο ευρύτερο πεδίο της αγροτικής οικονοµίας, αποτέλεσµα ερεθισµάτων που µεταφέρουν επίµονα οι στήλες της Agrenda.

Στο ερώτηµα αν είµαστε ευχαριστηµένοι, θα σας πούµε καθαρά «όχι». Η συντακτική οµάδα της Agrenda πασχίζει καθηµερινά για τη δική σας στέρεα γνώση πάνω στα αγροτικά ζητήµατα, κρατάει ψηλά τη σηµαία της ενηµέρωσης, ωστόσο οι εξελίξεις στον αγροτικό χώρο δεν επιβεβαιώνουν την επιζητούµενη πρόοδο.

Στα χρόνια κυκλοφορίας της Agrenda οι Έλληνες αγρότες έχουν γίνει βαθύτεροι γνώστες των ευρωπαϊκών κανόνων και ειδικότερα των θεµάτων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, διαβάζουν όλο και µε µεγαλύτερη ευκολία τις διακυµάνσεις των αγορών, είναι ενήµεροι για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις θεσµικές ανακατατάξεις. Ωστόσο, η αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα παραµένει αργή.

Λες κι ένα αόρατο χέρι κρατάει τα πράγµατα πίσω. Το πελατειακό σύστηµα παραµένει ισχυρό, η γραφειοκρατία γίνεται αδυσώπητη, οι στρεβλώσεις στους κανόνες λειτουργίας της αγοράς για χάρη των λίγων και λιγότερο παραγωγικών, δυσκολεύουν τη λειτουργία των αγροτικών εκµεταλλεύσεων, υπονοµεύουν την επενδυτική δραστηριότητα, κάνουν τη ζωή στην ύπαιθρο δύσκολη.

Η συντακτική οµάδα της Agrenda, το ίδιο συµπαγής και συνεπής, όπως πάντα, µε το αναγνωστικό της κοινό και την επιχειρηµατική δραστηριότητα που υπηρετεί αυθεντικά την αγροτική ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών στην ύπαιθρο, συνεχίζει την προσπάθειά της στο τοµέα της ενηµέρωσης.

Με ατµοµηχανή την Agrenda και διαδικτυακή βάση το Agronews, έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια ένας σηµαίνων κύκλος ειδικότερων εκδόσεων και εξειδικευµένων sites, που διαµορφώνουν ένα ισχυρό πλέγµα µέσων µε ευρεία αναγνώριση. Μ’ αυτή την έννοια δεν µπορούµε παρά να πιστεύουµε ότι το αποτέλεσµα θα είναι πολλαπλασιαστικό και τα πράγµατα στον αγροτικό χώρο θα πάνε καλύτερα.

Ένα µεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες της Agrenda και µια υπόσχεση σε όλους τους αγρότες ότι µένουµε συνεπείς στην ίδια γραµµή µε την ίδια φρεσκάδα ιδεών

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

27-11-2021 08:43Στεφανος Χατζαρας

Χρονια πολα agrenda

Απάντηση

25-11-2021 08:16Κώστας

Σας εύχομαι χρόνια πολλά. Μια προτροπή. Περισσότερη αξιοπιστία και απλή γραφή, εύληπτη παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν τους αγρότες μας. Αναφέρεστε παραπάνω στην γραφειοκρατία που πραγματικά έχει φτάσει σε αβάσταχτο επίπεδο. Οι αγρότες μας πρέπει να αφιερώνουν, πλέον, περισσότερο χρόνο για τα "χαρτιά", απ΄ ότι για την παραγωγική διαδικασία. Γολγοθάς. Από υπηρεσία σε υπηρεσία και από μελετητή σε λογιστή. Προσπαθήστε, λοιπόν, να του δώσετε με απλό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες. Πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να παγιδευόμαστε σε ένα διάλογο μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζουν και να κολακευόμαστε με την ανταλλαγή συγχαρητηρίων μέσα σε ένα στενό κύκλο "ειδικών". Αλλά εκεί έξω υπάρχει η σκληρή αγροτική πραγματικότητα με τους απληροφόρητους και εγκαταλελειμμένους παραγωγούς μας, που έχουν ανάγκη από ενημέρωση.

Απάντηση

23-11-2021 08:04Ηλίας Εμμανουηλίδης

Χρόνια πολλά στην Agrenda, Υγεία και Δύναμη στα στελέχη της. Πριν από την Agrenda η κυκλοφορία των πληροφοριών που αφορούσαν τον Αγροτικό Τομέα ήταν ελάχιστες και διάσπαρτες στα ΜΜΕ. Με την Agrenda άρχισε εκτεταμένη, ουσιαστική και σε βάθος πληροφόρηση των αγροτών, των αγροτικών επιχειρήσεων και των στελεχών του ιδιωτικού και δημόσιου αγροτικού Τομέα στα θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν. Ωστόσο, όπως γράφει ο εκδότης της Agrenda, παρά την πλήρη, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, η αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα παραμένει αργή. Τι φταίει; Αναφέρονται το πελατειακό σύστημα και η γραφειοκρατία που επιμένουν. Ο Αγροτικός Τομέας είναι σύνθετος και δύσκολος. Δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς το παρόν, Πολιτική Βούληση για δημιουργία Αγροτικού Υπουργείου με ανοιχτόμυαλη επιτελική κεντρική Υπηρεσία με γνώση και όραμα για να οδηγήσει τον Τομέα στην Ανάπτυξη, ελαχιστοποιώντας την γραφειοκρατία, διακόπτοντας τις πελατειακές σχέσεις.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία