BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Τι σου είναι η καραμπογιά

Μια παραγγελία για εισαγωγή λίγες ποσότητες θειϊκό σίδηρο, δηλαδή καραµπογιά, αποτέλεσαν αφορµή και αφετηρία για τη σηµαντικότερη σύγχρονη επιχειρηµατική προσπάθεια στην παραγωγή και διάθεση λιπασµάτων επί ελληνικού εδάφους. Όπως δηλώνει ο Βαγγέλης Γαβριήλ, ένας εκ των δύο αδελφών της οµώνυµης επιχείρησης, οι άνθρωποι, η προσήλωση στο λίπασµα και η καλή σχέση ποιότητας τιµής, αποτέλεσαν όλα αυτά τα χρόνια τη «χρυσή συνταγή».

Gavriil-sketch_f

Βαγγέλης Γαβριήλ

807
0

Όπως στις περισσότερες από τις πετυχηµένες επιχειρηµατικές πρωτοβουλίες, η άγρυπνη δουλειά και η επανεπένδυση των κεφαλαίων µέσα στην επιχείρηση, έδωσαν καρπούς, ακόµα και τα δύσκολα χρόνια της οικονοµικής κρίσης. Έτσι, µέσα σε µια 30ετία περίπου, ο όµιλος των αδελφών Γαβριήλ µετράει ήδη τρια εργοστάσια. Το πρώτο ξεκίνησε γύρω στο 1987 στο Άργος, το δεύτερο έβαλε µπροστά το 2010 στο Βόλο και αυτές τις µέρες φορτώνει την πρώτη της παραγωγή και η µονάδα της Καβάλας.

Στο πρώτο γίνονται µόνο υδατοδιαλυτά και ενσάκιση τελικού προϊόντος, ενώ στα άλλα δύο γίνεται και blending κοκκωδών λιπασµάτων.

Αν το blending στη µονάδα του Βόλου ήταν αυτό που έδωσε νέα ώθηση στην επιχειρηµατική προσπάθεια των αδελφών Γαβριήλ, η εξασφάλιση, µετά από επαφές µε αµερικανικό οίκο, της τεχνολογίας AGROTAIN µε παρεµποδιστή ουρεάσης για µηδενικές απώλειες αζώτου, λόγω εξαέρωσης, αποτέλεσε ένα ακόµα δυνατό χαρτί της εταιρείας.

 Όλα αυτά δείχνουν βέβαια ότι οι αδελφοί Γαβριήλ δεν παύουν ποτέ να αναζητούν λύσεις σε τεχνογνωσία, υποδοµές και προϊόντα, έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά σε κάθε ανάγκη του παραγωγού.

Σήµερα, η γκάµα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία καλύπτουν όλο το φάσµα των καλλιεργειών που ευδοκιµούν στη χώρα µας, ενώ σε πολλές από τις προτεινόµενες λύσεις, επιτυγχάνεται καλύτερο παραγωγικό αποτέλεσµα µε τη χρήση µικρότερης ποσότητας λιπασµάτων. Αυτό έχει ως αποτέσµα, οι αδελφοί Γαβριήλ να διατηρούν σταθερά τα τελευταία χρόνια, κάτι παραπάνω από το 10% της εγχώριας αγοράς λιπασµάτων.

Τα επόµενα βήµατα, και σ’ αυτά θα βοηθήσει πολύ και το εργοστάσιο της Καβάλας, έχουν να κάνουν µε τον εξαγωγικό προσανατολισµό της εταιρείας. Άλλωστε, ένα 10% της συνολικής δραστηριότητας αφορά ήδη τις εξαγωγές (κυρίως υδατοδιαλυτών), οι οποίες γίνονται σε όλες σχεδόν τις χώρες Βαλκανικής, της νοτιοανατολικής Μεσογείου, στην Αιγύπτο και τη Μάλτα. Τον Βαγγέλη Γαβριήλ θα τον βρεις πέντε µέρες τη βδοµάδα στο γραφείο της Νέας Σµύρνης (κοντά στη Συγγρού), ενώ τα σαββατοκύριακα επισκέπτεται, σχεδόν κάθε εβδοµάδα, κάποιο από τα εργοστάσια. Αργούτσικα κανένα βράδυ, µπορεί να τον πετύχεις και στο γνωστό BBQ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σµύρνη.  

 

Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Γαβριήλ ξεκίνησε από νεαρή ηλικία 20-22 ετών µε την εµπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, πριν κάνει το «άνοιγµα» στην αγορά λιπασµάτων. Πριν από 35 χρόνια, µε τον αδελφό του αναλαµβάνουν την οικογενειακή επιχείρηση και στρέφονται αποκλειστικά στον τοµέα του λιπάσµατος. Η διακίνηση των λιπασµάτων ξεκινά από το εργοστάσιο συσκευασίας της εταιρείας στο Άργος. Σήµερα είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ∆ηµ. Σ. Γαβριήλ & Σία ΕΠΕ. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΠΕΛ δύο περιόδους το 2006-2008 και το 2008-2010. Είναι παντρεµένος κι έχει ένα παιδί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία