BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Σκέφτεται σαν γελαδάρης

Στην οικογενειακή επιχείρηση της Φάρµας Κουκάκη είναι δύσκολο να πεις µε σιγουριά ποιος κάνει τα πιο πολλά. Ο κυρ Κώστας, ο πατέρας, ξεκίνησε αυτή τη δουλειά µαζί µε τη σύζυγό του Όλγα, ιδρύοντας το 1977 την πρότυπη αγελαδοτροφική µονάδα των Κάτω Αποστόλων στο Κιλκίς, πουλούσε για καιρό το γάλα πόρτα - πόρτα και µέχρι σήµερα δίνει καθηµερινά πρώτος το παρών.

50-51_2

Θανάσης Κουκάκης

843
0

Ο µεγαλύτερος γιός, Θανάσης, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος σήµερα, πιστώνεται το καινούργιο ξεκίνηµα και τη «µεγάλη µπαλιά» το 2009, όταν η επιχείρηση µεταφέρθηκε στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις των 5.000 τ.µ.

Πλάτη έχει βάλει πάντως και ο άλλος γιός, ο Παναγιώτης, που σπούδασε σε τµήµα ζωικής παραγωγής, «τρέχει» τον σταύλο και ταυτόχρονα καθοδηγεί το δίκτυο των 40 εκµεταλλεύσεων από τις οποίες παραλαµβάνει το γάλα η Φάρµα Κουκάκη. Το βέβαιο είναι ότι η γαλακτοβιοµηχανία έχει συνδέσει τη φήµη της µε την παραγωγή προϊόντων µε σφραγίδα γνησιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας. Κατάφερε, µάλιστα, σε δύσκολες εποχές, να κατοχυρώσει τη θέση της στην αγορά γαλακτοκοµικών, µε τα προϊόντα της να φτάνουν αυτό τον καιρό σε δεκάδες χώρες, από την Ιβηρική ως την Ασία.

«Ο ρυθµός ανάπτυξης των εξαγωγών µας είναι σταθερά διψήφιος» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διευθύνων της οµώνυµης επιχείρησης Θανάσης Κουκάκης, υπογραµµίζοντας ότι: «Σε όλη την προϊοντική µας γκάµα κυριαρχεί η επιµονή και η αφοσίωσή µας για υψηλών προδιαγραφών ποιοτικά χαρακτηριστικά, που έχουν ως βάση το ελληνικό φρέσκο γάλα. Τα προϊόντα µας παράγονται µε φροντίδα, καθώς πρώτα τα δίνουµε στα παιδιά µας και κατόπιν προωθούνται στους καταναλωτές».

Άλλωστε, η ενασχόληση µε το γάλα δεν ήταν κάτι καινούργιο για την οικογένεια Κουκάκη. Πολύ πριν ο κυρ Κώστας εγκατασταθεί στην περιοχή  µεταξύ Πάικου και Κρουσίων στο Κιλκίς για να βάλει µπρος την αγελαδοτροφική µονάδα το 1997, η οικογένειά του στην Ανατολική Θράκη είχε δεσµούς και ιστορία µε την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος.

 Γεγονός είναι, επίσης, ότι από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε το εγχείρηµα της Φάρµας Κουκάκη, η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε τα προϊόντα της µε ενθουσιασµό, δίνοντας κίνητρα στην οικογενειακή επιχείρηση να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να δοκιµάσει τις αντοχές της πειραµατιζόµενη µε νέα προϊόντα. Έτσι, το αγελαδινό γάλα και το γιαούρτι, ακολούθησαν  µια σειρά από γαλακτοκοµικά προϊόντα, όπως το αριάνι, το κεφίρ, το ρυζόγαλο, οι κρέµες κ.α.

Αυτό, πάντως, που κάνει τη διαφορά στη Φάρµα Κουκάκη είναι η πρώτη ύλη. Η επιχείρηση φροντίζει σχολαστικά έτσι ώστε το γάλα που συγκεντρώνει καθηµερινά από τις κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις µε τις οποίες συνεργάζεται να είναι φρέσκο, µετρηµένο και απαλλαγµένο από κάθε είδους µικροβιακό φορτίο, να προέρχεται, όπως λέµε, από τη φύση.  Αυτό βέβαια σηµαίνει ότι γίνεται πολύ δουλειά.

 
Βιογραφικό
Ο Θανάσης Κουκάκης, γιος του Κωνσταντίνου και της Όλγας, µαζί µε τα δύο του αδέρφια αποτελούν την ψυχή της οµώνυµης γαλακτοβιοµηχανίας, µε έδρα της στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς.
Το 1999, ο Θανάσης Κουκάκης φτιάχνει µια οικοτεχνία που µεταποιεί το γάλα των γονιών του, δηµιουργώντας έτσι τη Φάρµα Κουκάκη και το 2009 η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται, µετακοµίζοντας σε µια πρότυπη µονάδα 5.000 τ.µ.. Σήµερα είναι διευθύνων σύµβουλος της επιχείρησης, στην έδρα της οποίας βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο, τα γραφεία διοίκησης, οι σταβλικές εγκαταστάσεις και οι φυτικές καλλιέργειες απ’ όπου παράγονται οι ζωοτροφές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία